2 çocuklu bir annenin kampanya yolculuğuna dair notları: Annelik, seçimlerle ilgili düşüncemi nasıl değiştirdi?

EnguLizyoN

New member
Ağustos ayının sonlarında bir öğleden sonra, özgür dünyanın eski lideri, gezegendeki en ünlü insanlardan biri ile röportaj yapmaya hazırlanıyordum ve aklım, birkaç gün içinde anaokuluna başlayacak olan yürümeye başlayan çocuğumdaydı.

Oğlum büyük bir yaşam değişikliğinden geçmek üzereydi ve ben gitmiştim. Kendime onun ilk gününde orada olacağımı ve bu röportajın kariyerimin en önemli anı olacağını hatırlattım. Ama onun oryantasyon eğitimini, öğretmeniyle tanışmayı ve ilk doğumum için bu geçiş törenini çevreleyen diğer şenlikleri özleyecektim.

York'ta bir üretim tesisinde dururken, Pensilvanyao öğleden sonra eski başkanı beklerken Donald Trump Benimle konuştuğunda, annelik suçluluğunun sancıları özellikle keskinleşti.

Dört başkanlık kampanyasını inceledim ama bu bir anne olarak benim ilkim. Bu seçim Bir ömrün en güzel anları, oğullarımın hayatlarında çok değerli bir zamana denk geliyor. Bir görevi kaçırmak istemedim ve üç ve bir yaşındaki çocuklarımı da kaçırmak istemedim. Yaşamak için tarihe tanıklık edebildiğime hayret ediyorum. Ama yine de evdeki önemli anlarda yokum.

Ancak annelik, politika ve seçimler hakkındaki düşüncemi olumlu yönde değiştirdi. Bizim sürecimiz bir lider seçmek aynı zamanda ülkenin nabzını kontrol etme işlevi de görüyor ve işimin büyük bir kısmını Amerikalıların neye ihtiyaç duyduklarını ve neyi önemsediklerini söyledikleri hakkında haber yapmak olarak görüyorum. İnsanların günlük yaşamlarını meşgul eden pek çok kaygıları olduğu açık: masraflıdünya gergin görünüyor ve gelecek belirsiz görünüyor. Çocukları için daha iyi, daha güvenli bir yaşam istiyorlar; Amerikan rüyasının özü de budur. Bunun neye benzediği konusunda pek çok farklı görüş var.

Bunları anlamak için anne olmanıza gerek yok; sadece insan olman gerekiyor. Ama bu sefer, eskisine göre daha fazla empatiye sahip olduğumu fark ettim. Ayrıca eskisinden daha fazla endişeleniyorum. Ve bu seçimdeki en büyük sorunlardan bazıları benim de yüzleştiğim sorunlar.

Ağustos ayının o günü Trump'a ilk sorum şuydu: çocuk vergi kredisi. Eve götürdüğüm maaşın yarısını çocuk bakımına harcıyorum. Oğullarıma haftada galon süt alan biri olarak market faturasından utanıyorum. Çocuğumun okulda nelere maruz kalabileceği ve binada fiziksel olarak güvende olup olmadığı konusunda endişelerim var. İlk oğlumu doğurmak için doğurganlık tedavilerinden geçtim. Umutsuzca bir çocuk istemenin nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Ve ebeveyn olmanın mutluluğunu bilecek kadar şanslıyım. Ben de doğum sonrası depresyona girdim. Anneleri geride bırakma eğiliminde olan tıbbi ve zihinsel sağlık sisteminde ilerlemenin ne kadar zor olduğunu biliyorum.

Ve anlıyorum ki, eşit derecede hatta daha fazla ebeveynlik görevlerini üstlenen tutkulu bir koca, iki gelir, yardıma hazır yakın bir aile, harika çocuk bakımı ve sevdiğim bir iş ile muazzam ayrıcalıklı bir konumdan geldiğimi anlıyorum. Sahip olduğum kaynaklar çoğu kişi için mevcut değil. Bu bir adaletsizliktir. Ve bu kadınları geriletiyor.

Bütün bunlar benim raporlarımı bilgilendiriyor. Kampanya gezilerinde tanıştığım seçmenlerin çoğunun kendilerini duyacak birine ihtiyacı var. Ve dinlemeye çalışıyordum. Bir fark yaratma umuduyla, tamamen yabancı bir muhabire yüreklerini dökmeye istekli insanlara hayranlık duyuyorum. Bir çift bana zorlu tüp bebek yolculuklarını anlatırken Kuzey Carolina'da bir oturma odasında oturduğumu unutmayacağım. Virginia'daki bir Trump mitinginde tanıştığım ve bana oğlunun aşırı dozdan öldüğünü söyleyen bir kadını da unutmayacağım.

Böyle sohbetler yapabilmek için kendi yemek masamda bazı sohbetleri kaçırdım. Okula dönüş gecesine katılmak yerine savaş alanı halindeydim. Son zamanlarda çocuklarımın odasından daha fazla geceyi otel odalarında, onları yatağa yatırarak geçirdim.

Ama büyük röportajlardan küçük sahnelere kadar çocuklarım her an aklımda. Onlarla FaceTime'a zeminden ulaştım Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyonu. Cadılar Bayramı kostümlerini Trump'ın basın uçağında Ortabatı üzerinde bir yere uçarken sipariş ettim. Nerede olduğumu öğrenebilmeleri için onlara ziyaret ettiğim eyaletlerden kitaplar getiriyorum. Yolda ne zaman bir inşaat aracı görsem, kazıyı seven üç yaşındaki oğlumun fotoğrafını çekiyorum. (Evet, “çöp kamyonu” çok popülerdi.)

En küçük oğlum ilk adımlarını atmanın eşiğinde. Seçimi takip edip eve dönene kadar beklemesini işaret ediyorum. Ama olmazsa yürümeye devam edeceğini biliyorum. Ben de yapacağım. Anne olmak ve gazeteci olmak hayatımın onuru. Ve bu yolculuk için inanılmaz derecede minnettarım.

Daha

Caitlin Huey-Burns

Caitlin Huey-Burns, Haberler'in siyasi muhabiridir ve Haberler'in 7/24 yayınlanan politika programı “America Decides”in yedek sunucusudur.