2024 Paris Olimpiyatları'nda hangi futbolcular yer alacak?

EnguLizyoN

New member
Paris'te olimpiyat futbol maçları başlıyor









Paris'te olimpiyat futbol maçları başlıyor

03:50


Futbolda olduğu gibi Paris Olimpiyatları ABD erkek ve kadın milli takımları, Aşk Şehri'nde altın arayışında.

Açılış töreni Cuma günü yapılırken, maçlar resmi olarak Çarşamba günü başladı. ABD erkek milli futbol takımı ev sahibi Fransa tarafından 3-0 yenildi. ABD kadın milli futbol takımı Perşembe günü Zambiya'yı 3-0 yendi.

ABD'li orta saha oyuncusu Lindsey Horan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sırasında ABD ile Zambiya arasında oynanan kadınlar A grubu futbol maçında Zambiyalı orta saha oyuncusu Grace Chanda ile karşı karşıya geliyor.


VALERY HACHE/AFP Getty Images aracılığıyla



Futbolun yönetim organı olan FIFA tarafından konulan kurallar nedeniyle, erkek futbol takımları Olimpiyatlara yalnızca 23 yaşın altındaki oyuncuları ve bu yaş gereksinimini karşılamayan en fazla üç oyuncuyu gönderebilir. Kadın takımları yaş sınırlamasına tabi değildir.

Bazı süperstarlar gibi Arjantin'in Lionel Messi'si veya Brezilya'nın Neymar'ı Yaz Oyunları'nda sahada olmayacak olsa da, yarışma yine de dünyanın dört bir yanından gelen yeteneklerle dolu olacak. İşte ABD erkek ve kadın futbol takımlarının bir parçası olacak isimler.

2024 Olimpiyatları için ABD kadın futbol takımı oyuncuları

  • Kaleciler: Casey Murphy ve Alyssa Naeher
  • Savunmacılar: Tierna Davidson, Emily Fox, Naomi Girma, Casey Krueger, Jenna Nighswong ve Emily Sonnett
  • Orta saha oyuncuları: Korbin Albert, Sam Coffey, Lindsey Horan ve Rose Lavelle
  • İleri: Crystal Dunn, Trinity Rodman, Jaedyn Shaw, Sophia Smith, Mallory Swanson ve Lynn Williams
  • Alternatifler: Orta saha oyuncusu Croix Bethune, kaleci Jane Campbell, orta saha oyuncusu Hal Hershfelt ve defans oyuncusu Emily Sams
ABD'li oyuncular, 25 Temmuz 2024'te Nice'teki Nice Stadyumu'nda, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sırasında ABD ile Zambiya arasında oynanan kadınlar A grubu futbol maçı öncesinde milli marşlarını dinliyor.


VALERY HACHE/AFP Getty Images aracılığıyla


ABD erkek futbol takımının 2024 Olimpiyatları kadrosu

  • Kaleciler: Patrick Schulte ve Gaga Slonina
  • Orta saha oyuncuları: Maximilian Dietz, Gianluca Busio ve Jack McGlynn
  • Savunmacılar: Nathan Harriel, Miles Robinson, John Tolkin, Caleb Wiley ve Walker Zimmerman
  • İleri: Benjamin Cremaschi, Djordje Mihailovic, Duncan McGuire, Kevin Paredes ve Griffin Yow
  • Alternatifler: Orta saha oyuncusu John Atencio, defans oyuncusu Jake Davis, forvet Johan Gomez ve kaleci John Pulskamp
Oyuncular, 22 Temmuz 2024'te Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen USMNT U23 antrenmanında takım fotoğrafı için poz veriyor.


Getty Images


Paris'te oynayacak önemli futbolcular


Arjantinli forvet Julian Alvarez – iki haftadan daha kısa bir süre sonra Copa America'yı kazanmak – milli takımına liderlik edecek. Faslı defans oyuncusu Aşraf Hakimi ve ABD kaptanı Yürüteç Zimmerman Erkekler tarafında da takip edilmesi gereken oyuncular var.

ABD Kadın Milli Takımı'nın Lindsey Horan, Sophia smith Ve Üçlü Rodman kazanma yollarına geri dönmeyi amaçlayan yeni bir Amerikan takımına rehberlik ediyor. Zafer yolunda, kadınlar Dünya Kupası kupasını kazandıktan sonra Fransa'da altın madalya kazanan ilk takım olmayı hedefleyen İspanya'nın ulusal kadın takımı olacak. İspanya'nın kadrosu, şu anki Ballon d'Or kazananı Aitana Bonmati ve yıldız Alexia Putellas dahil olmak üzere yeteneklerle dolu.

Faslı defans oyuncusu Chraf Hakimi, 24 Temmuz 2024'te Saint-Etienne'deki Geoffroy-Guichard Stadyumu'nda düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sırasında Arjantin ile Fas arasında oynanan maçta Arjantinli forvet Julian Alvarez'e meydan okuyor.


Getty Images aracılığıyla ARNAUD FINISTRE/AFP


Paris'te oynamayacak önemli futbolcular


Uzun zamandır ABD Kadın Milli Takımı yıldızı Alex Morgan Paris'e gidecek kadroya dahil edilmediği için bu yıl takımda olmayacak. Fransız ve yeni Real Madrid forveti Kylian Mbappe Ülkesinin önünde oynamayacak çünkü kulüp takımı oynamasına izin vermedi. USMNT yıldızını görmeyi beklemeyin Hristiyan PulisicPortekiz'in Cristiano Ronaldoİngiltere'nin Harry Kane veya Norveç'in Erling Haaland herhangi biri.


2024 Paris Yaz Olimpiyatları


Daha

Daha




Christopher Brito


Christopher Brito, Haberler'de sosyal medya yöneticisi ve trend içerik yazarıdır.