2024 RNC 3. Gün Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi'nin gerçek kontrolü

EnguLizyoN

New member
Haberler, yapılan bazı açıklamaların gerçekliğini kontrol ediyor konuşmacılar 18 Temmuz Perşembe gününe kadar Wisconsin, Milwaukee'de gerçekleşecek olan 2024 Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi sırasında. Çarşamba günü, RNC'nin üçüncü günüBaşkan yardımcısı adayı JD Vance, kongrede bir konuşma yaptı.

Kongrenin Çarşamba günkü teması dış politikaydı ve konuşmacıların çoğu Biden yönetiminin ulusal güvenlik konusundaki tutumunu eleştirdi ve eski Başkan Donald Trump seçilirse ülkenin daha güçlü olacağını savundu. Trump'ın oğulları Donald Trump Jr. ve Eric Trump ile Donald Jr.'ın nişanlısı Kimberly Guilfoyle ve kızı Kai kongreye hitap etti; muhafazakar yorumcu Tucker Carlson da konuştu.

Pazartesinin teması ekonomiydi, bu nedenle kontrol edilen ifadelerin birçoğu ABD'nin ekonomik endişeleriyle ilgiliydi ve Salı güvenliğe ve kolluk kuvvetlerine odaklandık.


Haberler, RNC'yi canlı olarak yayınlıyor.

Teksas Valisi Greg Abbott'un 11 milyon göçmenin güney sınırını geçtiği iddiasının gerçek kontrolü: Yanıltıcı


Teksas Valisi Greg Abbott, Teksas:Altında [Biden’s] “İzleyin, yaklaşık 11 milyon göçmen sınırımızı yasadışı yollardan geçti.”

Detaylar: Ülke çapında, ABD Gümrük ve Sınır Koruması 2021'den beri yaklaşık 10 milyon göçmen karşılaşması bildirdi. Ancak karşılaşma sayısı bireysel kişileri temsil etmiyor çünkü bazı göçmenler sınırı birden fazla kez geçiyor. Ve işleme alınan her göçmenin ABD'de kalmasına izin verilmiyor Başkan Biden yönetiminde, ABD İç Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, 2021 mali yılının başlangıcından bu yana 4 milyondan fazla göçmen sınır dışı etme, sınır dışı etme ve geri gönderme işlemi gerçekleştirdi.

Yakalanmaktan kaçan göçmenler var. Kesin sayı bilinmiyor ancak Fox News'in elde ettiği ABD Sınır Devriyesi'nden bir hükümet yetkilisinin tahminine göre 2021 mali yılından bu yana yaklaşık 1,7 milyon göçmen olabilir.

Senatör Ted Cruz da kongrenin ikinci günü olan Salı günü benzer bir iddiada bulundu.

Laura Doan tarafından

Abbott'un Trump döneminde ABD'nin son kırk yılın en düşük yasadışı sınır geçişlerine sahip olduğu iddialarına ilişkin gerçek kontrolü: Doğru, ancak başkanlığının her yılı için değil


Vali Greg Abbott: “Başkan Trump döneminde, yaklaşık kırk yıldır en düşük kaçak sınır geçişlerini yaşadık.”

Detaylar:
ABD Sınır Devriyesi verilerine göre, 2017'de güney sınırındaki yıllık tutuklama sayısı 46 yıllık bir düşüşe ulaştı. Bu, 1971'den bu yana en düşük sayıydı.

Ancak 2019'da güney sınırındaki tutuklamaların sayısı 850.000'in üzerine çıktı ve bu on yıldan uzun süredir görülen en yüksek seviye oldu. Trump'ın görevden ayrıldığı 2020 yılında, yasadışı göç seviyeleri göreve başladığı zamandan daha yüksekti.

Laura Doan ve Alexander Hunter tarafından

Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı JD Vance'in Çin ve kartellerin ABD sınırından fentanil gönderdiği iddiasına ilişkin gerçek kontrolü: Doğru, bağlama ihtiyaç var


Senatör JD Vance: “Çin ve karteller sınırın öte yanına fentanil göndererek, gönül yarasına bağımlılığı da eklediler.”

Detaylar:Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi'nin 2024 tarihli raporuna göre, Meksika kartelleri, ABD'ye dağıtılan bitmiş fentanilin ana kaynağı olup, uyuşturucu üretmek için kartellerin kullandığı öncü kimyasalların ve hap makinelerinin ana tedarikçisi Çin'dir.

Ancak bu yeni bir sorun değil. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre fentanil ve değiştirilmiş formları, 2016'dan bu yana uyuşturucu aşırı dozundan kaynaklanan ölümlerde keskin bir artışa neden oldu. En son raporları, fentanil de dahil olmak üzere sentetik opioidlerden kaynaklanan ölümlerde 2023'te hafif bir düşüş olduğunu gösteriyor.

ABD Ceza Komisyonu'na göre, 2023 yılında fentanil kaçakçılığı suçundan hüküm giyen kişilerin %86,4'ünün ABD vatandaşı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Emma Li ve Laura Doan tarafından



Daha




Laura Doan


Laura Doan, Haberler Confirmed için bir gerçek kontrolcüsü. Yanlış bilgi, yapay zeka ve sosyal medyayı ele alıyor.