23 Mayıs Perşembe günü resmi fiyatlar ve farklı döviz kurları ne kadar?

PiKe

New member
O resmi dolar bunu alıntıla 23 Mayıs Perşembe Bankalarda satın almada 868,50 dolar, satışta ise 908,50 dolar.


gelince Dolar mavisiBugün alımda 1255$, satışta ise 1275$ seviyesinde işlem görüyor. Yani resmi dolar ile arasında yüzde 45'lik bir fark var. O mavi doların değeri Bankalarda satın alınan ve fiyatı belirlenmiş olan resmi dolarla arasında ciddi bir fark var.


Öte yandan, turist doları (olarak da bilinir dayanışma doları) 1453,60 dolardan işlem görüyor. Bu değer, tasarruf amacıyla dolar alırken veya yurt dışında işlem yaparken kullanılan değerdir ve o günkü resmi doların değerine %30 oranında eklenmesiyle ortaya çıkar.


Başka bir döviz kuru ise toptan dolarGüne alış için 1.255 dolardan, satış için ise 1.275 dolardan başlıyor.


İle ilgili olarak Sıvı ile sayılır (CCL), referans fiyatı 1248,10$’dır. CCL, şirketlerin Arjantin kağıtlarını yerel piyasadan satın almasına ve bunları “istifçilik” amacıyla döviz transferi amacıyla yurt dışına satmasına olanak tanıyan bir işlemdir.


Arjantin'de kaç çeşit dolar vardır?


Bugün Arjantin'de ABD para birimi için en az altı farklı türde tırnak vardır ve bunlardan bazıları diğerlerinden daha çok kullanılmaktadır.


Tasarruf doları/kartı veya turist/dayanışma doları: Yabancı para cinsinden kartlarla yapılan alışverişlerde ve resmi dolaşımda biriktirilmek üzere yabancı para edinilmesinde Hükümet tarafından belirlenen %30 ek ücrete sahiptir.


Dolar mavisi: Gayri resmi pazarda, mağaralarda veya sokaktaki “küçük ağaçlar” arasında satılan bilettir.


Liqui ile sayıldı: Yurt dışından dolar elde etmek yasal bir işlemdir. Firmaların tercih ettiği yol haline geldi. Arjantin menkul kıymetleri veya hisseleri peso cinsinden satın alınıyor ve yurt dışına dolar cinsinden satılıyor.


Resmi veya perakende dolar: Bireylerin erişebileceği ancak her zaman hisse senetlerinin belirlediği 200 ABD Doları limiti dahilinde olan fiyattır.


Toptan dolar: Dış ticarette, dolarize borçların ödenmesinde ve temettü ödemelerinde kullanılandır. Teorik olarak ithal ürünlerde fiyatların belirlenmesini etkileyen faktördür.


Sanayi ve hizmetler için dolar: Stopajın etkisi nedeniyle, imalat ve hizmet ihracatçıları aslında resmi değerden daha düşük bir değerde ve maviden çok daha düşük bir dolar alıyorlar. Bu kategori içerisinde et ve süt ürünleri ihracatı yapanlar için, buğday, mısır ve ayçiçeği için, soya fasulyesi için farklı değerler bulunmaktadır.