ABD Dairy Farmer, Trump'ın kitlesel sınır dışı etme planının onu işten çıkaracağını söylüyor

EnguLizyoN

New member
Wisconsin, Waumandee'de beşinci nesil bir çiftçi olan John Rosenow, 900'den fazla dönüm ve 600'den fazla süt inekine sahiptir. Çiftlikteki çalışmaların yaklaşık% 90'ının göçmenler tarafından yapıldığını söyledi.

Bu göçmenler arasında Meksika'nın merkezinde doğan ve 18 yaşındayken ABD güney sınırını yasadışı olarak geçen Kevin'i içeriyor. Şimdi 21, Haberler ile yaptığı röportaj sırasında soyadını vermeyen Kevin, 11 milyon arasında. Belgesiz göçmenler Wisconsin Madison Üniversitesi'nin bir raporuna göre, ABD'de yaşayan 10.000'den fazlası Wisconsin süt çiftlikleri üzerinde çalışıyor.

Kevin'in görevleri arasında inek besleme ve temizlik ahırları yer alıyor. Haberler, genellikle haftada altı gün, bazen sabah saat 3'ü başlayarak günde 12 saat çalıştığını, ancak ücretin eve geri döndüğünden daha iyi olduğunu söyledi.

Annesinin ve kardeşlerinin, aynı çiftlikte çalışan babası tarafından kazanılan parayla birlikte maaşına güvendiğini söyledi.

ABD süt endüstrisindeki tüm işçilerin yarısından fazlası göçmenlerTexas A&M Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre. Birçoğunun belgesiz olduğu varsayılmaktadır, çünkü süt çiftlikleri genellikle yasal göçmen işçileri işe almak için mevsimsel vize programlarına erişememektedir. Kevin gibi, birçoğu Amerikalı işçilerin aldıklarının altındaki ücretler için sevdiklerini geride bırakıyor.

Rosenow, “Amerikalıları işi yapmak için işe alsaydım, kişi başına yılda yaklaşık 100.000 dolar ödemek zorunda kalacaktım ve bu oranda haftada sadece 40-50 saat çalışacaklardı.” Dedi. “Açıkçası, Amerikalılara istedikleri kadar ödeyemedim.”

Ancak yeni Trump yönetimi, cumhurbaşkanının belgesiz göçmenleri sınır dışı etme vaadini takip etmeye başladığında, Rosenow gelecekten korkuyor.

İşçileri sınır dışı edilirse ne olacağı sorulduğunda Rosenow, Haberler'e “İşsizim. Ve uzun sürmez” dedi.

Ama Kevin patronunun korkusunu paylaşmıyor gibi görünüyor.

Kevin İspanyolca, “Dört yıl önce, cumhurbaşkanı iken, 'Herkesi sınır dışı edeceğim' dedi ama asla olmadı.” Dedi. “Bazen haberi izlerdik ve bir ailenin sınır dışı edildiğini görürüz ve dışarı çıkıp yiyecek satın almaktan korktuk. Ama o zamandan beri korku hissetmedim.”

Daha

Camilo Montoya-Galvez

Camilo Montoya-Galvez, Haberler'deki göçmen muhabiridir. Washington'da bulunan göçmenlik politikasını ve siyaseti kapsıyor.