Arjantin'in tarihte en yüksek ikinci kişiye sahip olmasını ve ihracatta 30 milyar dolardan fazla girmesini bekliyorlar

PiKe

New member
Havayı değiştirdi ve hasatta beklenmedik bir bükülme aldı. Rosario Borsası, üretim hacminin 135,7 milyon ton olacağını ve ihracatta yaklaşık 31,6 milyar dolar gireceğini öngörüyor.

Ocak ayında yağmur ve yüksek sıcaklık eksikliği bitkileri güçlü bir şekilde etkiledi. Ancak tersine çevrildi ve yağmurlar Şubat ayı itibariyle bugünün optimal gelişimi geri kazandıklarını söyledi.

Rapora göre, öngörülen tahıl üretimi 135.7 milyon tonBir önceki yılın% 2 üzerinde. Bu cilt, sadece 2018/19 kampanyasının arkasında, tarihin en yüksek ikinci kampanyasının arkasında yer almaktadır.

Kalın hasat tarafında, mısır ekimi, Chicharrita ve iklim koşulları ile ekim sırasında belirsizlik nedeniyle önceki döngünün% 19,7 gerisinde toplam 8.3 milyon hektar kapladı. Bu yüzey düşüşü, tahıl ile dikilen alanda 9 yıllık artıştan sonra verildi ve kampanyalar arasında% 7,2'lik üretim tahmininde bir düşüş ima etti. Resmi olarak Mart ayında başlayan ticari döngü için, Üretim tahmini 48,5 milyon ton.

Yukarıdakilerin karşı sırası, mevcut döngüde 1.3 milyon hektar kazanan soya fasulyesi ile uygulanan bölgede, ülke çapında 17.8 milyon hektarlık bir kapsam olduğunu söyledi. Buna rağmen, getiriler Ocak ayı boyunca ve Şubat ayının ilk haftalarında ülkenin çoğunda gerçekleşen ısı dalgalarından etkilendi.

Öte yandan, Kuzey Argentino son derece kuru ve sıcak bir yaz geçirdi, bu da büyük büyüklükte kayıplar yarattı. Bütün bunlar, verimlerde% 5,7 yıllık bir düşüş anlamına gelir ve bu nedenle l lSoya üretimine 48,5 milyon ton En büyük alana rağmen önceki kampanyaya kıyasla% 3'ü destekliyor.

“Bununla birlikte, üreticiler tarafından yağmurların geç kaldığı, çok fazla ekim, tarihler ve döngülerle ilgili olan alanlarda kullanılan savunma stratejileri sayesinde, verimlerin bir ay önce beklenenden daha yüksek olduğunu belirtmek gerekir. Bu olmadan kayıplar daha büyük olabilirdi.”

Buğday durumunda, 2024/25'teki yüzey artışı da önemlidir, kampanyalar arasında% 25 artmış ve 6.9 milyon hektara ulaşmıştır. Ulusal düzeyde, verimler önceki döngüye kıyasla ortalama% 7,4'lük artışlar ve bu şekilde üretim tahmini 2024/25 şu anda 20.1 milyon tonda ve% 39'luk bir artışla yer almaktadır. Ve üretim açısından, bu kampanya, sadece 2021/22 döngüsünün 23 milyon tonunun arkasında ulusal tarihin ikinci en iyisi olarak konumlandırılmıştır.

Başka bir kış mahsulü olan arpa, ekilen alanda 1.7 milyon hektar tahmin edilen ve önceki kampanyaya kıyasla 200 bin hektar kazanan bir artış gösterdi. Buna rağmen, bu mahsulün verimi, Buenos Aires eyaletinin güneydoğusundaki ana üretim bölgelerindeki verimlerin kritik tanım döneminde nem eksikliğinden etkilenen% 16,8 interannual olarak işaretledi. Bu nedenle, üretimin 4.9 milyon ton olduğu tahmin ediliyor ve yılda% 3,9 geri çekiliyor.

Ayçiçeği ile ilgili olarak, 2,2 milyon hektarlık ekilmiş bir alan tahmin ediliyor ve ekim görevleri Ocak ayının ilk günlerinde sona erdi. Hasat, ülke çapında pratik olarak sona erdi ve iyi ila çok iyi verim sergiledi, bu nedenle üretim 2024/25 kampanyasında 4.7 milyon ton olarak tahmin ediliyor.

Sorgum'a gelince,% 25,5 yıllık bir alanla milyon hektarlara ulaşılacaktı. Üretimin 3,2 milyon ton olduğu ve önceki döngüye kıyasla 700.000 ton kazandığı tahmin ediliyor.

İhracat

Tahılların dışına gönderimin 2024/25 döngüsünde% 3 artması ve öngörülen toplam 56.3 milyon ton artması bekleniyor. En büyük artış, büyük ölçüde, arzdaki artıştan kaynaklanan en büyük ihraç edilebilir buğday dengesi ile yapmalıdır. Bu tahıl ihracatı yılda% 44 büyüyecek ve 11.0 milyon tona ulaşacaktı. Bu arada soya fasulyesi dışındaki ofisler, 5.2 milyon ton tahmin edilen kampanyalar arasında% 14 artacaktır. Mısır yanında, 33.5 milyon tonluk bir%7,6'lık bir interannual gerileme bekleniyor.

Yağların öngörülen dış cephesi ve 2024/25 kampanyası için ürünler de dikkate alınırsa, ana tahıl ve yağlı tohum kompleksleri arasındaki yurtdışındaki toplam ofis 97,4 milyon tona ulaşarak kampanyalar arasında% 3'lük bir artış kaydedecektir.

Bu bağlamda, Rosarina borsası tarımın 2025 yılında 31.633 milyon ABD Doları katkıda bulunacağını tahmin ediyor.

Yılın ilk dört ayı boyunca Tarım, 2025'in ilk bölümünde yürürlüğe giren “Karışım Doları” şeması altında hem Finansal Piyasaya (CCL) katkıda bulundu.

Bu miktar, geçen yılın aynı döneminde kayıtlı olandan 2 milyar ABD Doları daha yüksektir ve son on yılda ilk dört aylık dönem için, sadece 2021 ve 2022'nin arkasında, tarımsal sanayi ürünlerinin uluslararası fiyatların tarihsel olarak yüksek seviyelere ulaştığı üçüncü en büyük değeri oluşturur.