Bugünden itibaren mülk satışında %1,5 vergi kaldırılıyor

PiKe

New member
Temel Kanun bu Pazartesi yürürlüğe girenler de dahil Emlak Transfer Vergisi'nin (ITI) ortadan kaldırılması, bu da mülk transferini %1,5 oranında vergilendiriyordu.


Bu kanunla yapılan değişiklikler kapsamında; Bugün itibariyle ITI'nin yönetimi sona eriyor. Bu vergi, bir mülk satılırken mülk sahipleri tarafından ödeniyordu ve satış fiyatının %1,5'ine eşdeğerdi.


Temel Kanun, diğer önlemlerin yanı sıra, acil durum ilanını, Devlet reformunu, tamamı veya çoğunluğu devlete ait olan şirket ve toplulukların özelleştirilmesini içeriyor. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesine olanak sağlandı.


Vergi uzmanı César Litvin, “Bu vergi, Şahıslar ve Bölünmemiş Mülkler ile edinim tarihi 1/1/2018'den önce yapılmış mülklerin alım satımında mutat olmayan konular için kaldırılmıştır” dedi.


“Alışkanlık dışı konular” ifadesi, bu işlemlere adanmış şirketler olmaksızın, gayrimenkul işlemlerini bireysel olarak yürüten tüm kişileri ifade eder.


1/1/2018 tarihinden önce satın alınanlar, bu yasa gereği satıldığı anda HERHANGİ BİR VERGİ ÖDEMEZLER”, Litvin'i eski adı Twitter olan sosyal ağ X'teki hesabına yazdı.


Litvin aynı zamanda şunları söyledi: “Öte yandan 1 Ocak 2018'den sonra satılan mülkler Taksitli vergi ödemeye devam edecekler bu da operasyon sonucunda elde edilen kârın %15'ine eşdeğerdir (satış fiyatından güncellenmiş maliyet düşüldükten sonra).


Bu değişiklikle birlikte 2018'den önce mülk satın alan ve şimdi satmaya karar veren bir kişi, satış bedeli üzerinden yüzde 1,5 oranında ITI ödemek zorunda kalmayacak. Eğer operasyon geçen hafta yapılsaydı başarıya ulaşacaktı.


1 Ocak 2018'den sonra bir mülk satın alan ve daha sonra onu satmak isteyen kişiler artık ITI kapsamında değil, tarife vergisi kapsamındaydı. Bu şekilde satmaya karar verdiğinizde, satış fiyatından Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ile güncellenen maliyet ve giderler düşüldükten sonra elde ettiğiniz kârın %15'i tutarındaki bu vergiyi ödemeniz gerekmektedir.


Buenos Aires Şehri Noterler Koleji'nden yapılan bir açıklamada şunu belirtti: ““ITI'nin yürürlükten kaldırılması tamamen ve derhal uygulanabilir.”


“Gerçek Kişilerin Taşınmazları ve Bölünmemiş Gayrimenkullerinin Devrine İlişkin Vergiyi düzenleyen 27.743 Sayılı “Palyatif ve İlgili Mali Tedbirler” veya “Mali Paket” Kanununun Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, 23.905 Sayılı Kanun.”


Ayrıca açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: “İnsanlara yönelik tarifeli verginin geriye dönük YOKTUR, 2017 sonundaki reformun bunu öngördüğü göz önüne alındığında.”


“ITI'nin yürürlükten kaldırılması tamamen yürürlükten kaldırılmıştır ve bu nedenle, yürürlükteki kurallar bunu öngörmediği için yabancılarla istişarede bulunulması da ortadan kalkmaktadır. Bu kural, yalnızca üçü yürürlükte kalan gayrimenkullerin külfetli transferleri için vergi sistemini basitleştirmektedir. olası çerçeveler”.