Cinayetten hapsedilen kreş çalışanı Melissa Calusinski, Illinois valisinin yeni kanıtlara dayanarak kendisini serbest bırakacağını umuyor

EnguLizyoN

New member
Eski kreş çalışanı Melissa Calusinski, işlemediğini iddia ettiği bir suçtan, yani gerçekleşmemiş bile olabilecek bir cinayetten dolayı aldığı 31 yıllık hapis cezasının 16 yılını çekti.

2011 yılında, 25 yaşındayken, Illinois'deki bir kreşte baktığı 16 aylık Benjamin Kingan'ı öldürmekten suçlu bulunmuştu. Yıllar geçtikçe itirazları başarısız oldu, ancak 18 Ocak Cumartesi günü saat 10/9c'de CBS'de yayınlanan ve Paramount +'da yayınlanan bir yayında “48 Saat” haberine göre, artık mücadelesini mahkeme sisteminin dışına çıkardı ve düz bir şekilde gösterdi. Illinois Valisi JB Pritzker'e.

Bu, “48 Saat” muhabiri Erin Moriarty'nin on yılı aşkın süredir haber yaptığı bir vakadır ve Moriarty'nin son raporu olan “Melissa'ya Karşı Davayı Çözmek”, yeni röportajları ve daha önce hiç bildirilmemiş bilgileri içeriyor.

Eski kreş çalışanı 2009'daki cinayet itirafının zorla yapıldığını iddia etti: “Beni kırdılar”

03:58

Hikaye 14 Ocak 2009'da, o zamanlar 22 yaşında olan Calusinski'nin, Chicago'nun bir banliyösü olan Lincolnshire'daki Minee Subee kreşinde öğretmen asistanı olarak çalışmasıyla başladı. O öğleden sonra geç saatlerde Calusinski, Ben ve diğer çocuklarla sınıfta yalnızken, onun tepkisiz olduğunu ve ağzından köpükler çıktığını fark ettiğini söyledi. 911 arandı. Ben hastaneye kaldırıldı ancak bir saat sonra öldüğü açıklandı.

Otopsi sırasında patolog Dr. Eupil Choi bir dedektife, Ben'in kafasında bir kafatası kırığı, yoğun kanama gözlemlediğini ve yaralanmanın, Ben'in ölümünden saatler önce başka bir kişinin güçlü güç kullanması nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Ancak otopsi raporuna göre Ben'in vücudunun dış kısmında herhangi bir kesik veya ciddi yara yoktu. Polis Calusinski'yi sorgulamak için çağırdığında Calusinski, Ben'e herhangi bir şey yaptığını 60'tan fazla kez inkar etti. Ancak dokuz uzun saatin ardından, baskı altında ve avukatı olmadan, yürümeye başlayan çocuğu yere attığını itiraf etti.

Calusinski “48 Hours”a “Benim için dışarı çıkmanın tek yolu bir itirafta bulunmak, yalan bir itirafta bulunmaktı” dedi.

Duruşma ve sonrası

Kasım 2011'de Lake County, Illinois'deki duruşmasında savcılar, Ben'in ölümüne kadar tamamen sağlıklı bir çocuk olduğunu savundu. Choi, gözlemlediğini söylediği kafatası kırığı hakkında ifade verdi ve yaralanmanın yeni olduğuna ve birisi tarafından yere atılmasıyla tutarlı olduğuna inandığını söyledi. Otopsi için devlet tarafından getirilen diğer patolog Dr. Manny Montez, çocuğun vücudunu incelediğini ve kafatasındaki kırığı çıplak elleriyle hissettiğini ifade etti.

Ben Kingan

Calusinski'nin duruşma avukatı Paul De Luca, Moriarty'ye iddia edilen kafatası kırığına karşı koyacak çok az şeyi olduğunu çünkü duruşmadan önce savcıların ona koyu, okunamayan röntgenler içeren bir disk verdiğini söyledi. Yine de De Luca, Calusinski'nin suçsuz olduğunu ve itirafının zorla yapıldığını savundu. O ve savunma uzmanları, Ben'in daha önce yaşadığı bir yaralanmaya dikkat çekti. Ben'in ölümünden üç ay önce ve Calusinski orada çalışmaya bile başlamadan önce kreşte fark edilmişti.

Ben'in ayrıca kendini geriye atıp kafasını vurma alışkanlığı olduğu da bildirildi. Savunma, alışkanlığın eski yaralanmayı şiddetlendirdiğini ve ölümüne katkıda bulunduğunu savundu. Jüri sonuçta bu iddiayı reddetti, ancak Calusinski onun masumiyetini kanıtlama konusunda kararlılığını sürdürdü ve 2012'de, mahkumiyetinden bir yıl sonra, o zamanlar yeni seçilen Lake County adli tabibi Dr. Thomas Rudd, otopsi kanıtlarını, polisin ısrarı üzerine incelemeyi kabul etti. De Luca.

Rudd, çocuğun beyin slaytlarında eski yaralanmanın kanıtı olduğunu söylediği şeyin otopsiyi yapan patolog Choi'nin gözden kaçırdığını tespit etti. Duruşmadaki savunma uzmanları gibi, Rudd ve danıştığı diğer saygın patolog da eski yaralanmanın Ben'in kafasını çarpmasıyla daha da kötüleştiğine inanıyordu. Gündüz bakım çalışanı Nancy Kallinger polise, Ben'in öldüğü gün kendini iki kez geriye attığını gördüğünü söyledi.

Rudd 2014'te “48 Hours”a şöyle demişti: “Son yaralanmanın eklenen sıvısı beyni aşağı itiyor ve solunum sistemini kapatıyor. Çocuğun ölümünün nedeni bu. Eski yaralanmaydı. Eski yaralanma çok büyüktü.” .

Yine de savcılar davalarının arkasında durdu. Her ne kadar Choi, yeminli ifadesinde Ben'in eski bir sakatlık geçirdiğini gözden kaçırdığını itiraf etse de duruşmada ifadesini değiştirmeyeceğini söyledi.

Daha sonra 2015 yılında Rudd'un ekibi, adli tabibin ofis bilgisayarında Ben'in net röntgen filmlerini buldu ve bu da davayı tersine çevirecekti. Rudd ve diğer savunma uzmanları, net röntgenlerin Ben'in kafatasında kırık olmadığını gösterdiğini söyledi. Rudd sonuçta Ben'in ölüm belgesindeki ölüm şeklini cinayetten belirsizliğe değiştirdi.

Bu noktada, kariyerini haksız yere hüküm giymiş kişileri hapisten çıkarmak üzerine inşa eden savunma avukatı Kathleen Zellner, Calusinski'nin davasını üstlenmişti. Zellner, Calusinski'nin davasını hakim önüne çıkarmak için mücadele etti ve 2016'da Calusinski'ye, Calusinski'nin duruşmasına başkanlık eden aynı Lake County hakimi olan Yargıç Daniel Shanes'in önünde Zellner'in yeni delil olduğunu iddia ettiği delilleri sunması için delil niteliğinde bir duruşma hakkı verildi. Zellner, duruşma sırasında savunmanın temiz röntgen filmlerine erişimi olsaydı kararın farklı olacağını savundu.

Zellner, Moriarty'ye “Kafatası kırığı duruşmada gerçekten önemli hale geldi çünkü savcılar bundan 32 kez bahsetti” dedi. “Jüriyi bunun bir cinayet olduğuna ikna etmek eyaletin davasındaki en önemli noktaydı.”

Ancak delil niteliğindeki duruşmada savcılar, davada yeni bir delil bulunmadığını, duruşma öncesinde savunmaya verilen diskte röntgen görüntülerini iyileştirecek yazılımın bulunduğunu ve De Luca'nın bunları aydınlatmak için yeterli çabayı göstermediğini savundu. Ancak De Luca, yazılımı açamayacağını ifade etti ve Zellner, bir görüntüleme uzmanının yardımıyla, De Luca'nın ne yaptığının önemli olmadığını, kendisine verilen röntgenlerin değiştirilmiş ve kalitesiz olduğunu savundu. adli tabibin ofis bilgisayarında bulunanlara.

Kanıt niteliğindeki duruşmada Zellner, Ben'in otopsileri sırasında adli tabip yardımcısı olan Paul Forman'ı da kürsüye çağırdı. Forman, Calusinski'nin duruşması sırasında Ben'in kafatasında bir kırık hissettiğini söyleyen patolog Montez'in ifadesine karşı çıktı. Ancak Montez adli tabibin ofisine geldiğinde orada olduğunu söyleyen Forman, Montez'in Ben'in vücudunu hiçbir zaman fiziksel olarak incelemediğini veya çocuğun kafatasına dokunmadığını ifade etti.

Tanınmış bir pediatrik nöroradyolog olan Dr. Robert Zimmerman da delil niteliğindeki duruşmada savunmada yer aldı ve o da Montez'in ifadesine ilişkin sorular yöneltti. Zimmerman, kafatası kırığı olsaydı bunun net röntgenlerde görülebileceğini ifade etti. Ona göre öyle değildi.

Yine de savcılar, kafatası kırığı gördüklerini ve hissettiklerini söyleyen duruşma tanıkları Montez ve Choi'nin yanında yer aldı. Her iki doktor da “48 Saat”in son yorum taleplerine yanıt vermedi. Delil niteliğindeki duruşmanın sonunda Yargıç Shanes, Calusinski'nin aleyhine karar verdi ve onun yeni bir duruşmaya çıkmasını reddetti. Shanes, kararında, Forman'ın Montez'le ilgili ifadesini inandırıcı bulmadığını belirterek, De Luca'nın röntgenleri aydınlatıp okunabilir hale getirebileceği konusunda devletle hemfikirdi. Bir temyiz mahkemesi de bu kararı onadı.

Calusinski gözyaşları içinde Moriarty'ye “Anlamıyorum” dedi.

Ardından 2022 yılında Calusinski ve savunmasına umut veren bir gelişme yaşandı. Lake County'de yeni eyalet savcısı Eric Rinehart göreve başlamıştı. Zellner, Rinehart'ın röntgenlerdeki tutarsızlık hakkında daha fazla bilgi aradığını ve bu nedenle dijital adli tıp şirketi Garrett Discovery'yi tutmasını tavsiye ettiğini söyledi.

Bu haftaki “48 Saat”te Garrett Discovery'den Andrew Garrett ve Brian Bowman, Moriarty'ye bulguları hakkında bilgi veriyor. Bir raporda, röntgenlerin, röntgenleri görüntülemek için kullanılan bir yazılım aracı kullanan biri tarafından manipüle edildiği ve “bunun, okunamayan siyah solgun görüntülere yol açtığı” sonucuna vardılar.

Garrett, Moriarty'ye “Masum bir açıklama aklıma gelmiyor” dedi.

Garrett ve Bowman, bulgularını Zellner ve De Luca'nın da katıldığı Kasım 2022'deki bir toplantıda Rinehart'a sundular.

Zellner “48 Hours”a “Eric çok kızmıştı” dedi. “Bu manipülasyonu kim yaptıysa hesap vermesi gerektiğini söylüyordu.”

De Luca, “Bu konuda bir şeyler yapacağını düşündüm” dedi.

Ancak Zellner ve De Luca'ya göre o toplantıdan sonra hiçbir şey olmadı. Nisan 2024'e gelindiğinde Zellner, Pritzker'in Calusinski'yi temize çıkarmasını veya hapis cezasına çarptırılması için serbest bırakılmasını isteyen bir af dilekçesi sunmaya karar verdi.

Zellner, Moriarty'ye “Bunun onun özgürlük için en iyi şansı olduğuna inanıyorum” dedi.

Melissa Calusinski'nin merhamet mücadelesi

Valinin mahkum inceleme kurulu önünde Temmuz 2024'te bir duruşma planlandı. Ancak duruşmadan günler önce, Zellner'in söylediğine göre beklenmedik bir değişiklikle Rinehart, Ben'in ailesi için bir avukatla görüştü ve ardından kurula, ofisinin “Melissa'nın af dilekçesine şiddetle karşı çıktığını” belirten bir mektup yazdı.

Rinehart, “48 Hours” programıyla kamera karşısında röportaj yapmamış veya kayıtlara geçmiş konuşma yapmamıştı ancak kurula yazdığı mektupta davada yeni bir delil bulunmadığını ve Calusinski'nin af dilekçesinin masumiyeti kanıtlamadığını yazdı. .

9 Temmuz 2024'te Zellner, Calusinski'nin özgürlüğüne ilişkin davasını savunmak için mahkum inceleme kurulunun huzuruna çıktı. Ona De Luca, bilgisayar adli tıp uzmanları Andrew Garrett ve Brian Bowman ve Calusinski'yi değerlendiren ve onun sahte itirafta bulunmaya özellikle duyarlı olduğunu tespit eden Yale psikoloğu Kathryn Thomas da katıldı.

Thomas kurula kendisinin ve meslektaşı psikiyatrist Alexander Westphal'in Calusinski'ye sınırda entelektüel işlevsellik teşhisi koyduğunu söyledi. Calusinski cümle anlamada 4,8 puan aldı. Ayrıca ona, Ben'in ölümünden yaklaşık iki buçuk yıl önce bildirdiği bir tecavüzden kaynaklanan travma sonrası stres bozukluğu teşhisi de koydular. Ancak af duruşmasındaki herkes Calusinski'nin serbest bırakılmasını desteklemek için orada değildi. Biri Calusinski'yi dava etmiş olan Lake County eyaletinin iki yardımcısı ve Calusinski'nin suçlu olduğuna ikna olduklarını söyleyen Ben Kingan'ın ebeveynleri karşı görüşte konuştu.

Illinois Valisi JB Pritzker

Getty

Duruşmanın ardından, Calusinski'nin serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunda Pritzker'e gizli bir tavsiyede bulunmak mahkum inceleme kuruluna kalmıştı ve “48 Hours” bu tavsiyenin az önce yapıldığını öğrendi. Valinin harekete geçmesi için herhangi bir son tarih yok.

Moriarty, Calusinski'ye eğer şans verilirse valiye ne diyeceğini sorduğunda şu cevabı verdi: “'Lütfen, benim durumuma bakın… Bunu ben yapmadım.' derdim.”

Moriarty'nin raporunda Calusinski, ailesi, avukatları, bilgisayar adli tıp uzmanları ve olayı analiz eden bir yalan itiraf uzmanıyla yaptığı yeni görüşmeler yer alıyor. Moriarty ayrıca daha önce hiç konuşmamış olan iki eski kreş çalışanıyla da röportaj yaptı.

Haberler'den daha fazlası