EnguLizyoN
New member
Kahvaltı tahılları genellikle kolay, çocuk dostu ve tatlı olduğu için caziptir. Ancak son zamanlarda yapılan bir araştırma, çocukların kahvaltı tahıllarının daha tatlı, şişman ve daha az besleyici hale geldiğini buldu.
Çarşamba günü JAMA Network Open'da yayınlanan bir çalışmada, Kentucky Üniversitesi ve Louisiana Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, 2010-2023 yılları arasında tahılların beslenme değerini analiz ettiklerini söylüyorlar – özellikle de pazarlananlar çocuklar 5 ila 12 yaş arası.
Bu 13 yılda, yeni ürünler, yeni formülasyonlar ve yeni ambalajlar içeren 1.200 tahıl piyasaya sürüldü. Araştırmacılar, bu süre zarfında, porsiyon başına toplam yağın tahıl markalarında ortalama% 33,6 arttığını buldular.
Sodyum içeriği% 32.1 arttı – 156.0 mg'dan 206.1 mg. Mayo Clinic'e göre, 5 ila 8 yaş arası çocuklar için önerilen günlük sodyum porsiyonu 1.500 mg'dan azdır ve 9 ila 13 yaş arası çocuklar için 1.800 mg'dan azdır.
Toplam karbonhidratlar nispeten stabil kaldı – 2010'da ortalama 27.32 g ve 2023'te 28.45 g. Şeker içeriği%10,9 arttı.
Protein ve diyet lifi – gerekli iki besin – azaldı. Protein 2010-2020 arasında dalgalanırken, porsiyon başına ortalama 1,97 g ile 2023'te porsiyon başına 1.69 g azaldı. Ve diyet lifi de 2021'den 2023'e düşüş gösterene kadar sabitti: porsiyon başına 3.82 g ila 2.84 g.
Haberler'e yaptığı açıklamada, Kentucky Üniversitesi Tarımsal Ekonomi Bölümü'nde yardımcı doçent olan Shuoli Zhao, Haberler Breakfast'ın çocuklar için kritik bir yemek olduğunu ve gün boyunca öğrenmeleri için enerjilerini ve konsantrasyonlarını etkilediğini söyledi.
Zhao, “Tahıl gibi yaygın bir kahvaltı seçimi, çalışmamızın da belirttiği gibi, en yeni yinelemelerinde daha düşük beslenme kalitesine yöneliyorsa, ebeveynlerinin çocuklarının güne sağlıklı bir başlangıç yapmasını sağlamasını zorlaştırıyor.” Dedi. “Bu bulguların, çocukların sık sık maruz kaldığı genel 'gıda ortamı' hakkında daha geniş tartışmalara katkıda bulunduğunu hissediyorum, çalışan ailelerin sınırlı 'bant genişliği' ve bakkal alışverişinde zamana sahip olabileceği, bu da gıda seçimlerinde istenmeyen yetersiz kararlara yol açıyor.”
Zhao, süpermarket raflarında bulunan şeyin önemli olduğunu ve araştırmanın gıda endüstrisi paydaşlarının çocuklar için nasıl daha sağlıklı seçenekler oluşturabileceğine dair bir konuşma yapmasını umuyor.
Zhao, hangi markaların çalışıldığını ve hangilerinin beslenme değerindeki en büyük düşüşü göstermeyi reddetti. Çalışma, bir pazar istihbaratı ve araştırma ajansı olan Mintel tarafından yönetilen gıda ve içecek lansmanları hakkındaki bir veritabanından verileri kullandı.
2014 yılında yapılan bir araştırma, bazı tahılların besleyici bir diyetin parçası olabileceğini buldu. Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yayınlanan araştırmaya göre, tam tahıl veya lif bakımından yüksek olanlar önemli vitamin, mineral ve antioksidan kaynakları olabilir.
Bununla birlikte, bu tahıllar kişinin diyetinde en önemli kepekli kaynaklar olsa bile, tuz, şeker ve doymuş yağ içerebilir ve beslenme yararları hakkında belirsizliği artırabilirler.
NIH tarafından yayınlanan 2023'teki bir çalışma, kahvaltı için tahıl yiyenlerin daha iyi bir besin alımı ve diyet kalitesine sahip olduğunu buldu. Araştırmacılar, çocukların% 28'inin ve yetişkinlerin% 12'sinin hazır kahvaltı tüketicileri olduğunu söylüyor.
Kahvaltı için tahıl yiyen çocuklar, çalışmaya göre karbonhidratlar, diyet lifi, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, fosfor, potasyum, B vitaminleri ve kepekli tahıllar dahil olmak üzere daha yüksek besin alımlarına sahiptir.
Ayrıca, şeker, doymuş yağ veya sodyum alımı söz konusu olduğunda kahvaltı için tahıl yiyen çocuklar ile kahvaltıda başka yiyecekler yiyenler arasında fark olmadığını söylediler.
Zhao, Haberler'e e -posta yoluyla, araştırmacıların yetişkinlere yönelik pazarlanan tahılların beslenmesine bakarak benzer bir anket yapmak istediklerini söyledi. Çevre Çalışma Grubu tarafından, çocuk tahıllarının yetişkinlere pazarlananlardan ortalama% 40 daha fazla şeker içerdiğini tespit eden 2014 raporuna atıfta bulunarak, “Bu ihtiyacı olan bir araştırma konusudur” dedi.
Haberler'ten daha fazlası
Caitlin O'Kane
Caitlin O'Kane, içerik ve prodüksiyonun üst düzey yöneticisi olarak Haberler sosyal medya ekibinde çalışan bir New York City gazetecisidir. Çeşitli konular hakkında yazıyor ve iyi haberlere odaklanan Haberler 'akış şovu “Uplift” akış şovu üretiyor.
Çarşamba günü JAMA Network Open'da yayınlanan bir çalışmada, Kentucky Üniversitesi ve Louisiana Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, 2010-2023 yılları arasında tahılların beslenme değerini analiz ettiklerini söylüyorlar – özellikle de pazarlananlar çocuklar 5 ila 12 yaş arası.
Bu 13 yılda, yeni ürünler, yeni formülasyonlar ve yeni ambalajlar içeren 1.200 tahıl piyasaya sürüldü. Araştırmacılar, bu süre zarfında, porsiyon başına toplam yağın tahıl markalarında ortalama% 33,6 arttığını buldular.
Sodyum içeriği% 32.1 arttı – 156.0 mg'dan 206.1 mg. Mayo Clinic'e göre, 5 ila 8 yaş arası çocuklar için önerilen günlük sodyum porsiyonu 1.500 mg'dan azdır ve 9 ila 13 yaş arası çocuklar için 1.800 mg'dan azdır.
Toplam karbonhidratlar nispeten stabil kaldı – 2010'da ortalama 27.32 g ve 2023'te 28.45 g. Şeker içeriği%10,9 arttı.
Protein ve diyet lifi – gerekli iki besin – azaldı. Protein 2010-2020 arasında dalgalanırken, porsiyon başına ortalama 1,97 g ile 2023'te porsiyon başına 1.69 g azaldı. Ve diyet lifi de 2021'den 2023'e düşüş gösterene kadar sabitti: porsiyon başına 3.82 g ila 2.84 g.
Haberler'e yaptığı açıklamada, Kentucky Üniversitesi Tarımsal Ekonomi Bölümü'nde yardımcı doçent olan Shuoli Zhao, Haberler Breakfast'ın çocuklar için kritik bir yemek olduğunu ve gün boyunca öğrenmeleri için enerjilerini ve konsantrasyonlarını etkilediğini söyledi.
Zhao, “Tahıl gibi yaygın bir kahvaltı seçimi, çalışmamızın da belirttiği gibi, en yeni yinelemelerinde daha düşük beslenme kalitesine yöneliyorsa, ebeveynlerinin çocuklarının güne sağlıklı bir başlangıç yapmasını sağlamasını zorlaştırıyor.” Dedi. “Bu bulguların, çocukların sık sık maruz kaldığı genel 'gıda ortamı' hakkında daha geniş tartışmalara katkıda bulunduğunu hissediyorum, çalışan ailelerin sınırlı 'bant genişliği' ve bakkal alışverişinde zamana sahip olabileceği, bu da gıda seçimlerinde istenmeyen yetersiz kararlara yol açıyor.”
Zhao, süpermarket raflarında bulunan şeyin önemli olduğunu ve araştırmanın gıda endüstrisi paydaşlarının çocuklar için nasıl daha sağlıklı seçenekler oluşturabileceğine dair bir konuşma yapmasını umuyor.
Zhao, hangi markaların çalışıldığını ve hangilerinin beslenme değerindeki en büyük düşüşü göstermeyi reddetti. Çalışma, bir pazar istihbaratı ve araştırma ajansı olan Mintel tarafından yönetilen gıda ve içecek lansmanları hakkındaki bir veritabanından verileri kullandı.
2014 yılında yapılan bir araştırma, bazı tahılların besleyici bir diyetin parçası olabileceğini buldu. Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yayınlanan araştırmaya göre, tam tahıl veya lif bakımından yüksek olanlar önemli vitamin, mineral ve antioksidan kaynakları olabilir.
Bununla birlikte, bu tahıllar kişinin diyetinde en önemli kepekli kaynaklar olsa bile, tuz, şeker ve doymuş yağ içerebilir ve beslenme yararları hakkında belirsizliği artırabilirler.
NIH tarafından yayınlanan 2023'teki bir çalışma, kahvaltı için tahıl yiyenlerin daha iyi bir besin alımı ve diyet kalitesine sahip olduğunu buldu. Araştırmacılar, çocukların% 28'inin ve yetişkinlerin% 12'sinin hazır kahvaltı tüketicileri olduğunu söylüyor.
Kahvaltı için tahıl yiyen çocuklar, çalışmaya göre karbonhidratlar, diyet lifi, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, fosfor, potasyum, B vitaminleri ve kepekli tahıllar dahil olmak üzere daha yüksek besin alımlarına sahiptir.
Ayrıca, şeker, doymuş yağ veya sodyum alımı söz konusu olduğunda kahvaltı için tahıl yiyen çocuklar ile kahvaltıda başka yiyecekler yiyenler arasında fark olmadığını söylediler.
Zhao, Haberler'e e -posta yoluyla, araştırmacıların yetişkinlere yönelik pazarlanan tahılların beslenmesine bakarak benzer bir anket yapmak istediklerini söyledi. Çevre Çalışma Grubu tarafından, çocuk tahıllarının yetişkinlere pazarlananlardan ortalama% 40 daha fazla şeker içerdiğini tespit eden 2014 raporuna atıfta bulunarak, “Bu ihtiyacı olan bir araştırma konusudur” dedi.
Haberler'ten daha fazlası
Caitlin O'Kane
Caitlin O'Kane, içerik ve prodüksiyonun üst düzey yöneticisi olarak Haberler sosyal medya ekibinde çalışan bir New York City gazetecisidir. Çeşitli konular hakkında yazıyor ve iyi haberlere odaklanan Haberler 'akış şovu “Uplift” akış şovu üretiyor.