“Destekleyenler” mi yoksa “destekleyenler” mi? Biden'ın Trump'ın “çöp” mitingiyle ilgili yorumları GOP'u kızdırdı

EnguLizyoN

New member
Başkan Biden tartışmalı duruma yeniden dahil oldu kampanya Onun yerini alacak olan Trump, Salı akşamı Latin aktivistlerle yaptığı görüntülü görüşmede eski Başkan Donald Trump'ın destekçilerini “çöp” olarak nitelendirdi. Cumhuriyetçiler bu yorumlardan yararlanırken Beyaz Saray, Bay Biden'ın söylediklerine ilişkin farklı bir açıklama yaptı.

Başkan, Pazar günü Madison Square Garden'da düzenlenen Trump mitinginde komedyenin yaptığı şakaya yanıt verdi Tony HinchcliffeHinchcliffe'in aradığı Porto Riko “yüzen çöp adası”.

Haberler'in ele geçirdiği video klipte, sol görüşlü Voto Latino grubuna videoyla konuşan Bay Biden'ın, Trump destekçilerini “çöp” olarak suçluyor olabileceği anlaşılıyordu.

“Orada yüzdüğünü gördüğüm tek çöp onun destekçileri” der gibiydi. “Latinleri şeytanlaştırması mantıksız.”

Ancak Beyaz Saray, başkanın Trump destekçileri hakkında böyle söylediğini yalanladı ve “destekçilerin” aslında “destekçilere ait” olduğunu belirten bir ifadenin yer aldığı bir tutanak yayınladı ve Bay Biden, Hinchcliffe'den ve onun şakasından bahsediyordu.

Beyaz Saray tutanağı, Bay Biden'ın şunları söylediğini söylüyor: “Geçen gün mitingindeki bir konuşmacı Porto Riko'yu “yüzen çöp adası” olarak nitelendirdi. Peki, size bir şey söyleyeyim. Yapmıyorum – ben – Porto Rikoluyu – biliyorum – ya da memleketim Delaware'de bulunduğum Porto Riko'yu tanımıyorum, onlar iyi, terbiyeli, onurlu insanlar. Ortalıkta dolaşan gördüğüm tek çöp. Onun destekçisinin Latinleri şeytanlaştırması vicdansız ve bu yaptığımız, yaptığımız her şeye tamamen aykırı.”

Beyaz Saray basın sözcüsü yardımcısı Andrew Bates yaptığı açıklamada, “Başkan, Madison Square Garden mitingindeki nefret dolu söylemi 'çöp' olarak nitelendirdi.” dedi.

Cumhuriyetçiler videoya el koydu – Allentown'daki mitinginde Trump'la birlikte görünen Florida GOP Senatörü Marco Rubio, PensilvanyaSalı gecesi kalabalığa Bay Biden'ın yorumlarını anlattı ve başkandan özür dilemesini talep etti.

Trump, “Bence çöp daha kötü” diyerek yanıt verdi ve bu yorumu, Hillary Clinton'un 2016'da Trump'ın destekçilerinin yarısından “bir sepet dolusu” olarak söz ettiği geçmişte yaptığı bir açıklamayla karşılaştırdı. içler acısıTrump, “böyle bir şeyi söylemenin korkunç” olduğunu da sözlerine ekledi.

Destekçileri “Hayır!” diye bağırırken Trump, Bay Biden hakkında şaka yollu “Lütfen onu affedin, çünkü ne söylediğini bilmiyor” dedi.

Yorumlar ve başkanın yardımcılarının sözlerini netleştirmeye yönelik aceleci girişimleri, sözdizimi konusunda partizanların körüklediği bir tartışmanın, 200 saatten az bir süre kalan bir kampanyanın son günlerine hakim olabileceğini öne sürüyor.

Ve bunlar, başkanın zihinsel ve fiziksel sağlığına saldırmak için bir yıldan fazla zaman harcayan, ancak Harris'in yarışa ani yükselişiyle stratejisinin alt üst olduğunu gören Trump'a son aşamada bir hediye olarak hizmet edebilir. Son haftalarda Trump, Harris'in Bay Biden'dan nasıl farklı olabileceğine ilişkin soruları yanıtlarken yaşadığı zorluğun farkına vardı. O zamandan beri röportajlarda başkanlığının “tabii ki” patronununkinden farklı olacağını söyledi.

Trump ayrıca destekçilere bir bağış toplama çağrısı da gönderdi: “KAMALA'NIN PATRONU JOE BIDEN AZ ÖNCE TÜM DESTEKÇİLERİME ÇÖP DEDİ!… HARİKASIN!”

Başkan Biden, Salı gecesi geç saatlerde X'te yayınlanan bir gönderide yorumunu açıkladı.

Bay Biden şunları yazdı: “Bugün erken saatlerde, Trump'ın destekçisinin Madison Square Garden mitinginde Porto Riko hakkında söylediği nefret dolu söylemi çöp olarak nitelendirdim – bunu tanımlamak için aklıma gelen tek kelime bu. Onun Latinleri şeytanlaştırması vicdansız.” . “Söylemek istediğim tek şey buydu. O mitingdeki yorumlar ulus olarak kim olduğumuzu yansıtmıyor.”

Bu saçmalık, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in kampanya için kapanış konuşmasını yaptığı gece meydana geldi. Trump'ı, seçilmesi durumunda Amerika'daki bölünmeleri derinleştirecek bir figür olarak savundu ve Amerikalıların yaşamlarını iyileştirmek için herkesle (Demokratlar, Cumhuriyetçiler ve bağımsızlar) birlikte çalışacağına söz verdi.

Harris'in kampanya yardımcılarından birkaçı Salı günü geç saatlerde yorum taleplerine yanıt vermedi.

Pensilvanya Valisi ve Harris'in vekili Josh Shapiro CNN'e şunları söyledi: “Desteklemediğim bir adayı desteklemeyi seçseler bile Pennsylvania'nın iyi insanlarına veya herhangi bir Amerikalıya asla hakaret etmem.”

Hinchcliffe'in Trump mitinginde yaptığı ve Siyahlar ve Latinler hakkında saldırgan şakalar da içeren sözleri hızlı tepkilerle karşılandı; birçok ünlü ABD'deki Porto Riko ve Latinleri savunmak için ortaya çıktı ve Harris'in adayla ilgili planına desteklerini dile getirdi. . Tartışılanlar arasında Jennifer Lopez, Ariana DeBose ve Ricky Martin de vardı. 18 milyondan fazla takipçisi olan Martin, Instagram'da “Porto Riko, bizim hakkımızda böyle düşünüyorlar, Kamala Harris'e oy verin” mesajını paylaştı.

Trump da Salı günü Hinchcliffe'in kim olduğunu bilmediğini ve yaptığı şakadan habersiz olduğunu söyledi. Fox News'tan Sean Hannity'ye “Bu kimsenin hatası değil ama birileri kötü şeyler söyledi” dedi. Trump, “Bunun önemli olup olmadığını bilmiyorum ama kimsenin kötü veya aptalca şakalar yapmasını istemiyorum. Muhtemelen orada olmaması gerekirdi” diye ekledi. Kampanyası, şakaların kampanya tarafından incelenmediğini veya önceden onaylanmadığını söyledi.

Daha

Ed O'Keefe

Ed O'Keefe, Haberler'in kıdemli Beyaz Saray muhabiri ve siyasi muhabiridir. Daha önce başkanlık kampanyalarını, Kongreyi ve federal kurumları kapsayan The Washington Post'ta çalışıyordu. Başlıca odak noktası Başkan Biden, Başkan Yardımcısı Harris ve ülke çapındaki siyasi konulardır.