Düzenlemelerin iyileştirilmesini ve oyun alanının eşitlenmesini istiyorlar

PiKe

New member
Resmi finansal sistem ile fintech arasındaki uzun mücadele, tüm oyuncuların İşi etkileyen her yasaya, karara veya genelgeye yakından bakın. Tehlikede olan çok fazla para olduğu açıktır ve gerçek şu ki son yıllarda tamamen Merkez Bankası'nın düzenleme alanı altında olmayan uygulamalar, elbette resmi bankacılık Operasyonel ve ihtiyatlılık pahasına zemin kazanmıştır. ve vergi düzenlemeleri Anlaşmazlığın merkezinde yer alıyorlar. IMF bile bu kavganın içine girdi. Temelde, verilen kredilerin hacmiyle ölçüldüğünde Arjantin'in GSYİH'sına göre çok küçük olan bir finansal sistemde, Bugün kavga işlem parası üzerindeyani günlük harcamalar için kullanılan şey.


Bankalar için işlem parası, bunun için %0 veya hemen hemen faiz ödüyorlar İşletme giderlerinizi ödemeniz çok önemlidir. Cüzdanlar, müşterilerinin parasını örneğin süpermarkette alışveriş yapmak için anında erişim havuzlarına yatırarak bu pastayı yemeye başladı. Yani tasarruf bankalarına bankalardan çok önce ödeme yaptılar.


Ödeme yöntemleri ve birlikte çalışabilen QR ile ilgili zaten iyi bilinen anlaşmazlığa, arkalarında bir banka olmadan dijital cüzdanların ortaya çıkma olasılığını ortaya çıkaran şey de eklendi. Maaş hesaplarının, emekli maaşlarının ve sosyal planların alıcıları olabilirler.. İhtiyati standartlarla ilgili şikayetlerin devreye girdiği yer burasıdır. Bankalar diyor ki: Maaşların, emekli maaşlarının ve planların ağırlıkları, bankaların sağlamakla yükümlü olduğu mevduat sigortası kapsamında değilse güvende midir?


Bu bağlamda yerel özel bankalar birliği (ADEBA), görevlendirdi SADIK Sektörü düzenleyen tüm düzenlemeleri gözden geçirecek bir iş. Çalışma, fintech ile rekabetin ötesine geçiyor ancak onların anladığı şekilde mevcut düzenlemelere doğru ilerliyor: Toplumun topyekün bankacılığını engelliyor, kredi genişlemesini tehdit ediyor ve sonuçta sistemi daha pahalı hale getiriyorlar.elbette sistem kullanıcılarının ödediği bir şey.


Çalışma özellikle şunları hedeflemektedir:“Finansal hizmetlerin serbestleştirilmesi” FIEL Baş Ekonomistleri Daniel Artana ve Santiago Urbiztondo tarafından koordine edildi ve Laura D'Amato (UCEMA-IIEP), Mónica Panadeiros (Kıdemli Ekonomist) ve Juan Pablo Brichetti (Yardımcı Ekonomist) tarafından yürütüldü.


Çalışmanın amacı “Arjantin'deki finansal kuruluşların tabi olduğu düzenlemelerin fazlalığını ve bu aşırı düzenlemelerin olumsuz sonuçlarını” analiz etmekti.


Yazarlar şunu belirtiyor: “Finansal sistem söz konusu olduğunda, ekonomik aşırı düzenlemeler, ihtiyatlı düzenlemeleri (bankaların denetlendiği ve Basel Bankacılık Denetleme Komitesi tarafından ana hatları çizilen düzenleme, denetim ve risk yönetimi standartları) aşan düzenlemelerdir. “Aşırı düzenlemeler, finansal sistemin gelişimini ve istikrarını tehdit eden çarpıklıklar yaratıyor.”


Özet olarak, FIEL belgesi aşırı düzenlemenin aşağıdaki sonuçlarla birlikte verimsizlikler yarattığını vurgulamaktadır: Maliyet aşımları yeni ürünlerin geliştirilmesini engeller; rekabeti ve fiyat sinyallerini bozar; Finansal sistemin derinleşmesini ve genişlemesini caydırır.


Ancak şunu düşünüyorlar: “ mevsimsel hava “Daha rekabetçi bir ortama doğru ilerlemek olumlu.” Ve Merkez Bankası'nın son aylarda bu konuda ilerleme kaydetmesini kutluyorlar ve örnek olarak faiz oranlarının serbestleştirilmesini ve yukarıda bahsedilen QR'nin herhangi bir kredi kartıyla ödemelerde birlikte çalışabilirliğini gösteriyorlar. Çalışma grupları, yarattıkları etkiye göre aşırı düzenleme yapıyor.


Miktarlar, fiyatlar ve fazla düzenlemeler


Bu düzenleme dizisinde, düzenlemeleri düzenleyenleri gözden geçirmek için söz ediyorlar. “asgari personel” bankaların her günün sonunda ihtiyati tedbir olarak sahip olması gerekenler; the yükümlülük MSME'lerin Üretken Yatırımlarına yönelik aktif bir Finansman Hattına sahip olmak; the yasak belirli varlıklarla faaliyet göstermek; MSME dışı soya fasulyesi ve buğday üreticilerine verilen kredi hatları; Küresel döviz pozisyonu ve temettü dağıtamama yabancı hissedarları arasında


Fiyatları sınırlayan düzenlemeler: faiz oranı tavanları; mali ve bilgi hizmetlerinin sağlanması özgür; kredi kartı koşulları.


Diğer düzenlemeler: erişim noktalarındaki kısıtlamalar şubeler ve tamamlayıcı kuruluşlar aracılığıyla; nakit yönetimi; kamu bankacılığının ayrıcalığı; kredi geçmişi verilerinin taşınabilirliği (müşteriler tarafından).


Resmi mali sisteme uygulanan düzenlemelerin bu açıklamasından sonra rapor şöyle devam ediyor: bankalar ve fintech şirketleri arasındaki sürtünme dolu ilişki. Bunu şöyle söylüyor:


“Ağırlıklı olarak ödeme yöntemleri pazarında faaliyet gösteren Fintech'in ortaya çıkışı, sektörde rekabetin yenilenmesine neden oldu. Bu yarışmanın verimli olabilmesi için Düzenlemelerin bazılarına diğerlerine göre keyfi avantajlar sağlamaması çok önemlidir.. Yeni oyuncuların lehine olan vergi eşitsizliklerinin çoğu düzeltilmiş olsa da, düzenleyici asimetriler devam ediyor “oyun alanını eşitsiz hale getiriyor” ve bu, düzenlenmiş kurumların sürdürülebilirliğini etkileyebilir.”


Ve şu sonuca varıyorlar: “Bazı katılımcılar, ayrıca gerekli altyapıyı koruyan diğerlerinin zararına terfi edilmediği sürece, teknolojinin sunduğu yeni olanaklarla daha büyük rekabet, finansal hizmet kullanıcıları için mükemmel bir haber.” söz konusu rekabet için. Sunulan ürünlerin farklı fiyatlarını, kalitesini ve çeşitliliğini belirleyen şey bu daha büyük rekabet olmalıdır.”