Elvis Presley'in torununun dolandırıcılık iddiasının ardından Graceland satışı Tennessee'deki hakim tarafından durduruldu

EnguLizyoN

New member
Tennessee'li bir yargıç çarşamba günü bu kararı engelledi Graceland'in açık artırmasıElvis Presley'in eski evi olan mülkünün, mülkünü teminat olarak kullanan bir krediyi geri ödeyemediğini iddia eden bir şirket tarafından.

Shelby İlçesi Şansölyesi JoeDae Jenkins, bu hafta Perşembe günü yapılması planlanan açık artırma teklifine karşı geçici bir tedbir kararı çıkardı.

CBS üyesi WREG'e göre Jenkins, “Mahkeme istendiği gibi satışı yasaklayacak çünkü birincisi, gayrimenkul Tennessee yasalarına göre benzersiz kabul ediliyor. Ve benzersiz olması nedeniyle gayrimenkulün kaybı telafisi mümkün olmayan bir zarar olarak kabul edilecek.” dedi. TELEVİZYON.


Jenkins'in ihtiyati tedbir kararı, Presley'in torunu Riley Keough'un dolandırıcılık planı olduğunu söylediği olayla mücadele etmek için dava açmasının ardından verdiği önceki kararı koruyor.

“Mahkemenin de açıkça belirttiği gibi, iddiaların hiçbir geçerliliği yoktu. Haciz olmayacak. Graceland, son 42 yıldır olduğu gibi faaliyet göstermeye devam edecek ve dünyanın dört bir yanındaki Elvis hayranlarının bir arada olmaya devam edebilmesini sağlayacak. Elvis Presley Enterprises Inc. sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ikonik evini ziyaret ederken sınıfının en iyisi deneyimi yaşadığını söyledi.

Memphis'teki 13 dönümlük arazinin haciz satışına ilişkin Mayıs ayında yayınlanan bir kamu duyurusunda, Graceland müzesini kontrol eden Promenade Trust'ın 2018 kredisini geri ödeyememesinin ardından 3,8 milyon dolar borcu olduğu belirtildi. Bir aktör olan Keough, annesinin ölümünden sonra evin güvenini ve sahipliğini devraldı. Lisa Marie Presleygeçen sene.

Naussany Investments and Private Lending, haciz satışı bildirimine göre Lisa Marie Presley'nin Graceland'ı kredi için teminat olarak kullandığını söyledi. Keough, Promenade Trust adına açtığı davada, Naussany'nin Eylül 2023'te krediyle ilgili sahte belgeler sunduğunu iddia etti.

Çarşamba günü ne Keough ne de Naussany Investments'ın avukatları mahkemede değildi.

Geçen yılın hit programı “Daisy Jones and the Six”te rol alan Keough, mirasın varisi.

Bir davada Keough, Naussany Investments'ın ailesini dolandırmak amacıyla “yaratılmış sahte bir kuruluş gibi göründüğünü” iddia etti. Davada ayrıca Keough'un annesinin şirketten “hiçbir zaman borç para almadığı” veya onlara Graceland'e bir güven belgesi vermediği belirtiliyor ve ayrıca aksini iddia eden belgelerin “sahte” olduğu iddia ediliyor.

Elvis, Graceland'i 1957'de 22 yaşındayken 102.500 dolara satın aldı. Konağı satın aldığında malikane 10.266 metrekareydi ve Elvis ayrıca evin çevresindeki çiftliğin 13,8 dönümünü de satın aldı. Konak o zamandan beri 17.552 metrekareye genişletildi.

Elvis'in 1977'de öldüğü Graceland, 1991 yılında Amerika Ulusal Tarihi Yerler Kaydı'na dahil edildi. Her yıl 600.000'den fazla kişi, adını asıl sahiplerinden birinin teyzesi olan Grace'den alan Graceland'i ziyaret ediyor.



Haberler'den daha fazlası