FSU kitlesel atışlarının kurbanları hakkında bildiklerimiz

EnguLizyoN

New member
Perşembe günü iki kişi öldü ve altı kişi yaralandı. Florida Eyalet Üniversitesi'nde kitlesel çekimYetkililer, öğrenci birliği, dedi.

20 yaşındaki FSU öğrencisi olarak tanımlanan iddia edilen atıcı Phoenix Ikneryanıt veren memurlar tarafından da yaralandı ve hastanede kaldı.

Tallahassee Memorial Hastanesi Cuma günü yaptığı açıklamada, yaralı tüm kurbanların istikrarlı bir durumda olduğunu ve tam iyileşmesi bekleniyor. Polis, beş kurban silah sesiyle yaralandı ve olay yerinden kaçarken altıncı yaralandı.

FSU çekiminde 2 kurban öldürüldü

Yetkililer herhangi bir kurbanın isimlerini yayınlamadılar. Bununla birlikte, aile üyeleri kurbanları bir üniversite yemek çalışanı Robert Morales ve kampüs satıcısı Tiru Chabba olarak tanımladılar.

Tiru Chabba

Aileyi temsil eden bir hukuk bürosuna göre, 45 yaşındaki iki yaşında bir baba olan Tiru Chabba, çekimde öldürüldü.

Strom hukuk firmasının avukat Bakari satıcıları Cuma öğleden sonra yaptığı açıklamada, Chabba Perşembe günü FSU kampüsünde bir kampüs satıcısının çalışanı olarak görevini sürdüğünü söyledi.

Chabba karısı ve iki çocuğu tarafından hayatta kaldı.

Tiru Chabba

Strom hukuk firması

“Tiru Chabba'nın ailesi şimdi hayal edilemez olanlardan geçiyor,” dedi Sellers. “Paskalya yumurtalarını saklamak ve arkadaşlarınızla ve ailenizle ziyaret etmek yerine, bu sevgi dolu baba ve özverili kocanın anlamsız ve önlenebilir bir şiddet eyleminde çalındığı bir kabus yaşıyorlar.”

Diyerek şöyle devam etti: “Bay Chabba'nın anılarını ve Perşembe günkü ateşin tüm kurbanlarını onurlandıran adaleti görmelerini sağlamak için savaşırken ailesini düşüncelerinizde ve dualarınızda tutmanızı istiyoruz.”

Robert Morales

Robert Morales57, Üniversitenin Yemek Hizmetleri Departmanında uzun zamandır bir çalışandı. Ölümü, kardeşi Ricardo Morales Jr. tarafından Perşembe gecesi sosyal medyadaki bir yazıda doğrulandı.

“Bugün küçük kardeşimi kaybettik,” diye yazdı. “FSU'da öldürülen kurbanlardan biriydi. FSU ve güzel karısı ve kızındaki işini sevdi. Hayatımda olduğunuza sevindim.”

Ricardo Morales Jr. ayrıca kardeşinin Haberler Miami'ye ölümünü doğruladı.

Robert Morales

Ricardo Morales Jr. / Aile

Miami Herald'a göre, Robert Morales ateş patladığında diğer üniversite çalışanlarıyla bir toplantıya katılıyordu. Aynı zamanda Soğuk Savaş sırasında aktif olan tartışmalı bir Küba Amerikan CIA operatif ve Castro karşıtı militan olan Ricardo “Maymun” Morales'in oğluydu. Yaşlı Morales 1982'de Miami'deki bir bar dövüşünde öldürüldü.

Üniversite henüz kurbanların isimlerini resmi olarak onaylamamış olsa da, Mum ve çiçek anıtları kampüste görünmeye başladı ve Vigil Cuma günü saat 17: 00'de planlanıyor Langford Green'de.

6 kurban yaralandı, 5 hastaneye kaldırıldı

Cumartesi öğleden sonra, hastane personeli bir kurbanın eve gönderildiği ve diğer beşinin iyi durumda olduğu bir güncelleme gönderdi.

Hastane personeli, Cuma günü düzenlenen basın toplantısında kurbanların koşulları hakkında bir güncelleme sağladı ve her hastanın ateşli yaralar için nasıl tedavi edilmesi gerektiğini kısaca açıkladı. Personel o sırada tüm hastaların istikrarlı durumda olduğunu, bunlardan birinin yaralanmaları nedeniyle adil durumda olduğunu söyledi.

Polis, beş hastanın kurban olduğunu, altıncı olduğunu iddia ettiği iddia edildi. Polis, olay yerinden kaçarken altıncı bir kurban yaralandı, ancak silah sesleri nedeniyle yaralanmadı.

Madison Askins

Hastane yatağından yapılan bir röportajda, 23 yaşındaki FSU yüksek lisans öğrencisi Madison Askins, Perşembe günkü kampüse ölümcül saldırı sırasında vurulduğu korkunç anları anlattı.

Askins Haberler'e verdiği demeçte, “vurulduğum anda, ailemin bana sadece ölü oynamam gerektiğini söylediğini hatırlıyorum.” “Bu yüzden vücudumdaki tüm kasları serbest bıraktım, gözlerimi kapattım, nefesimi tuttum. Ölmüş gibi görünmek için elimden gelen her şeyi yaptım çünkü beni tekrar vurmasını istemedim. Tanrı yasak.”

Askins, üniversitenin öğrenci birliğindeki ateşte yaralanan insanlar arasındaydı. Silah adamının yere düştükten sonra ona çok yakın olduğunu söyledi ve yeniden yüklenirken kendisine mırıldandığını duyabildiğini söyledi.

“Sadece sakindi,” dedi. “[He] Kelimenin tam anlamıyla, 'Evet, koşmaya devam et' dedi.

Yardım sonunda geldi. Askins, bir polis memurunun yaralanmalarına yönelmeye başladığı anda, en kötüsü hayatta kaldığını bildiğini söyledi.

Madison Askins.

Haberler

Bir travma cerrahı ve cerrahi ekibinin lideri Dr. Brett Howard'a göre, Hastane Perşembe günü öğleden kısa bir süre önce çekim hakkında bilgilendirildi ve liderlik ve sağlık personeli derhal tedavi etmesi gereken birçok kurban için hazırlandı.

TMH personelinin iletişim sistemleri ile çok proaktif olduğunu ve en kötüsüne hazırlanmak için ek personel getirerek gerekli kaynakları etkinleştirerek, “Her şeyin en zor yanı, kaç hasta alacağınızı bilmemektir” dedi.

Howard, hastanenin üniversiteye yakınlığının hızlı yanıt ve derhal tedavi ile yardımcı olduğunu ve altı hastanın hepsinin kabul edildikten bir saat içinde görüldüğünü de sözlerine ekledi. Ayrıca hastane personeli, kolluk kuvvetleri ve ilk müdahale ekipleri arasındaki ilişkinin de sürecin sorunsuz bir şekilde gitmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

Altı hastanın üçü ameliyat ameliyathanesine getirildi, ikisi karın cerrahisine ve üçüncü ihtiyaç duyan yüz cerrahisine ihtiyaç duydu. Hastane personeli, diğer hastaların da ekstremitelerine ateş ettiklerini söyledi, ancak tam olarak ne tür yaralanmalarını sürdürdüklerini belirtmediler.

Bir doktor da 2014 FSU kütüphanesi çekiminde hastalara yardımcı oldu

Kurbanları tedavi eden hastane personeli arasında, doktorlardan biri Perşembe günkü çekim ile on yıl önce FSU kütüphanesi çekimleri arasındaki tıbbi tepkinin karşılaştırılması hakkında konuşabildi.

2014 çekimi sırasında da personelde olan bir genel ve göğüs cerrahı Doktor Shelby Blank, Perşembe günkü trajediye kıyasla “daha sınırlı bir durum” olduğunu söyledi.

“Ne yazık ki, travmatik şiddet, bir hafta sonu boyunca birkaç kişi ile birkaç saat içinde sıkıştırılmış olsun, devam eden bir şeydir.” Dedi.

Boş, Perşembe günkü çekimin “felaket” olduğunu söyleyerek devam etti.

“Bu sıkıştırılmış alandaki öğrenci sayısı göz önüne alındığında, felaket tarifi çok korkutucu” dedi.

Haberler'ten daha fazlası

Sergio Candido

Sergio Candido, CBSNews.com adresindeki Güney için yönetici editördür ve CBS Miami ve CBS Texas için çok platform haber kapsamını koordine eder. Daha önce Telemundo ve Miami Herald gibi satış noktaları için çalıştı.