gayrimenkul yatırım fonu borsada işlem görmeye başladı

PiKe

New member
LionelMessi, Kaptan Arjantin Futbol Takımı ve şu anki Inter Miami CF oyuncusu, bir adım daha attı iş dünyası: Borsaya kayıtlı İspanyol gayrimenkul yatırım şirketi (SOCIMI), adı Rotower Binası ve genel merkezi burada bulunan Barselonaborsada işlem görmeye başladı.

Futbolcu o o firmanın başkanı Avrupa Menkul Kıymetler Borsası Portföy Borsası'nda (İspanya Bankası tarafından denetlenen bir Avrupa alternatif piyasası) hisse başına 57,4 euro referans fiyatıyla işlem gördü. toplam değeri 223,2 milyon euro. Eşi Antonela Roccuzzo birinci başkan yardımcısıdır.

Şirketin varlıklarının çoğu, Messi'nin Paris Saint-Germain'e gittiği 2021 yılına kadar yirmi yıldan fazla bir süre yaşadığı Katalonya bölgesinde bulunuyor.

Özellikle, altı otel Gazeteye göre MiM, Andorra, Baqueira, İbiza, Mallorca, Sitges ve Sotogrande'deki operatör Majestic'in yanı sıra Vall d'Aran'da ek bir kuruluş tarafından yönetiliyor Öncü.

Ayrıca Barselona'da ofisleri ve binaları olan altı katlı, 4.000 metrekarelik bir binası var; Sitges'te şu anda bir süpermarket zinciri tarafından kiralanan 2.500 metrekarelik bir depo ve Castelldefels kasabasında bir restoran. Sarrià-Sant Gervasi, Castelldefels, Cala Tarida, Paris ve Londra'daki birçok mülk de emlak listesine eklendi.

Messi, borsadaki hamlesiyle otel ve emlak sektöründeki yatırımlarını optimize etmeyi ve gruplandırmayı planlıyor. İspanya'da adlandırdıkları şekliyle “socimi”, Portföy Borsası'nda ERTW kodu altında listelenmektedir ve faaliyeti aşağıdakilere odaklanmaktadır: kiralama amaçlı gayrimenkul edinimi ve tanıtımı.

Edificio Rostower'ın yönetim kurulunda, Messi ve Antonela'nın yanı sıra, Messi'nin aile varlıklarının yönetim ofisini yöneten ve ikinci başkan yardımcılığını yürütecek Alfonso Nebot ve Naturgy danışmanı ekonomist Ramón Adell de yer alıyor.

Şirket, 11 Aralık'ta yatırım şirketi olmaktan SOCIMI'ye geçti. Bu tür imzalar var Uygun bir vergi rejimi, çünkü kârlarının en az %80'ini temettü olarak dağıtmak şartıyla %1 kurumlar vergisi oranında vergilendiriliyorlar.