Hükümet tarafından teşvik edilen “modernizasyon” planının tanımı yoktu

PiKe

New member
Ulusal Tarım Teknolojisi Enstitüsü'nün (INTA) Merkezi Karargâhında güçlü bir polis koruması eşliğinde, Javier Milei hükümeti tarafından önerilen ve aşağıdakilerden oluşan özerk örgütün “modernizasyonunu” onaylamak üzere Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. 227 kişinin işten çıkarılması ve sembolik alan ve binaların satışı.

Ancak 12 saatten fazla süren toplantının ardından oturum ertelendi ve askıya alındı. Son olarak, nya da bir oylama vardı söz konusu konseyin 10 üyesi arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle.

Toplantıda ortaya çıkan bilgiye göre, örgüt arazilerinin satışı konusunda anlaşmalar yapılmış ancak personelin işten çıkarılması için çalışmalara başlayınca temsilciler arasında kopukluk yaşandı.

Verilen emanete göre ZurnaHükümet “ciddi bir modernizasyon” planı sunmadı, aksine “havada olan şeyler” vardı. Şimdi resmi projenin reddedilmesinin ardından Casa Rosada'dan nasıl bir karar alacaklarını görmemiz gerekiyor.

“Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı, Tarım Bakanlığı'na danıştı, kendilerine yer verilmedi. Oy verin, öyle olsun. Oylama olmadı, çoğunluk olmadan oturumdan çıktılar, hiçbir şey karara bağlanmadı. işten çıkarmalar, kurtarmalar, satışlar yok, hiçbir şey yok ve gönüllü emekliliklerin listesi de onaylanmadı” dedi. Mario Romeroİşçileri temsil eden sendika Apinta'nın Genel Sekreteri, akşam 21.00 civarında.

Arjantin Tarım Federasyonu başkanı Andrea Sarnari, kuruluşun günler önce ilettiği tutumunu bu Çarşamba günü onayladı. “Sözleşmeler ve arazi satışları konusunda Hükümetin tutumu düşükse karşı çıkacağız. Bizim karşı olmadığımız şey, gözden geçirilmesi gereken şeylerin gözden geçirilmesidir, ancak bunun stratejik olması gerekir” demişti.

Yönetim Kurulunun INTA Başkanı ve Başkan Yardımcısı ile Tarım Bakanlığı, Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi (Ulusal Üniversiteler), Arjantin Bölgesel Konsorsiyumlar Birliği temsilcisinden oluştuğunu belirtmek gerekir. Tarımsal Deneyler Birliği (AACREA) ve irtibat masasını oluşturan kuruluşlar (Coninagro, CRA, Arjantin Tarım Federasyonu ve Arjantin Kırsal Derneği).

“INTA yöneticilerinin, kamu kuruluşuna ekipmanlarını geliştirmek, modernize etmek ve araştırmalarını geliştirmek için daha fazla kaynak sağlayacak bu önlemleri onaylamayı seçeceğini umuyorum.” Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Manuel Adorni'nin bu çarşamba günü INTA modernizasyon planından bahsettiğinde dileği buydu.

İNTA Genel Merkezi önünde protesto:

Hükümetin “modernizasyon” planı bina ve arazilerin satışını ve 227 çalışanın işten çıkarılmasını içeriyor. Yetkili, “Hükümet, Arjantin kırsalının kalkınması için temel bir kuruluş olan ve hedefleri önceki yönetim tarafından çarpıtılan INTA'yı modernize etmek için bir plan başlattı.” dedi.

Toplantı dışında Devlet Emekçileri Derneği (ATE) ve Apinta, 'İnkar'larını ifade etmek için seferber oldular örgütün ulusal hükümet tarafından teşvik edilen sözde “modernizasyon” planına karşı.

Söz konusu kuruluşun Deney İstasyonlarını ve Araştırma Enstitülerini yönetmekle görevli 65'e kadar profesyonel Personel işten çıkarmalarını ve kurumsal düzenlemeleri eleştirdiler. Ulusal Yönetim Kurulu'na hitaben yazdıkları bir mektupta, öncelikle kendilerinin ve yönettikleri profesyonel çalışmalarının kalitesini öne sürdüler.