Hükümet, usulsüzlükleri tespit eden bir denetimin ardından diğer üç vakıf fonunu ortadan kaldırdı

PiKe

New member
İnceleme çerçevesinde, yeniden yapılanma veya tasfiye Kamu Güven FonlarıO Ekonomi Bakanlığı tanımlanmış üç fonun kapatılması daha önce feshedilenlerle aynı doğrultuda, “toplumun kaynaklarının kötü kullanımı, kontrol ve sonuç eksikliği” kaydeden portföy, lider portföyü bildirdi Luis Caputo bu pazartesi.

Tedbir Resmi Gazete'de yayımlandı Kararname 6/2025. Dairesi tarafından yapılan denetimde elde edilen sonuçlar sonrasında feshedildiler. Ulusun Genel Sendikası (Sigen).

Bu anlamda Ulusal Hükümet emir verdi. Sosyal Konut Güven Fonu'nun kapatılmasıO Evrensel Hizmet Güven Fonu (FFSU) ve Prodaf Güven Fonu. Bu kapanışlarla Halihazırda feshedilmiş 18 vakıf fonu var Ekonomi Bakanlığı'nın, mali araçlarının yönetimi konusunda tespit ettiği eksiklikler ve kamu kaynaklarının şeffaf ve verimli kullanımını sağlama konusundaki zayıflıkları nedeniyle sorumlu yönetimin gerektirdiği standartlardan uzaklaştığını vurguladı.

Vakıf fonlarının, harcamalarının kontrol edilmesi zor olan gümüş “nakit” üretme mekanizması olduğunu defalarca söyledik. Bugün Kararname 6/25 cumhurbaşkanı tarafından imzalandı @JMilei ve Ekonomi Bakanı @LuisCaputoAR Bu engeli ortadan kaldırmak için bir adım daha ileri gidin. O…

— Fede Sturzenegger (@fedesturze) 6 Ocak 2025
Bu taraftan, Sosyal Konut Güven Fonu kapatıldı2017 yılında oluşturulan sosyal konut ve temel altyapı programlarını finanse etmek“Casa Propia” ve “Reconstruir” gibi.

“Bu enstrüman Siyasi ve kayırmacı amaçlarla kullanıldıve göstermişti usulsüzlükler ve uyumsuzluklar. Bu doğrultuda, Sigen tarafından gerçekleştirilen Denetimler, diğerlerinin yanı sıra, finanse edilen projelerdeki usulsüzlükler, hesap verebilirlik eksikliği ve ödenen fonlar Ulusal Devlete iade edilmeden sonlandırılan işlerdeki ana eksiklikler arasında öne çıktı.” dedi.

Bu sırada, FFSU 27.078 Sayılı Kanunla oluşturulmuş ve BİT hizmet lisansı sahiplerinin katkılarıyla beslendikullanıcılar tarafından ödenen hizmetlerle. Amacı bir tanıtım yapmaktı bilgi teknolojilerine daha evrensel erişim.

“Ancak cihaz şunu gösterdi: yönetiminde birden fazla eksiklik Sigen raporları tarafından doğrulandı. Başlıca eksiklikler arasında şunlar vardı: stratejik plan eksikliği yatırımların hedeflere uygun olarak yönlendirilmesi, programların resmi olarak yayımlanmadan yürütülmesi ve net gereksinimler karşılanmadan onaylanan projeler, yatırımlarda satın alma gücü kayıpları vb.'' diye sıraladı.

Bu nedenler şunu gösterdi FFSU amacına ulaşamadı ve dağılmasının izin vereceğini kamu kaynaklarının yönetimini geliştirmek Ekonomi Bakanlığı, daha fazla şeffaflık ve verimlilik sağlayacak şekilde teknolojilere evrensel erişime tahsis edildiğini vurguladı.

Hükümet, etkin kamu yönetimini hedeflediğini açıkladı. Fotoğraf: MFBuente

“Bu şekilde FFSU'nun kapatılması bunun açık bir örneğidir. kamu politikası “Devam etmeli, ancak mali yönetim sistemini (SAF) engelleyen bir güven fonu olmadan” diye değerlendirdi.

Son olarak, dağılma Prodaf Fonu26.895 Sayılı Kanun'un 74. maddesiyle oluşturulan, küçük ve orta ölçekli üreticilerin gelirini artırmak Yeni teknolojilerin dahil edilmesi, teknik yardım, eğitim ve krediye erişimin kolaylaştırılması yoluyla üretkenliği ve rekabet gücünü artırarak.

Bu durumda, Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık SekreteriProgram Uygulama Otoritesi olarak Fonun amacına ulaştığını ve 2020'den bu yana herhangi bir ödeme kaydedilmediyürütmenin sona erdiğini doğruladı, bu nedenle feshedilmesi önerildi.

Bu tedbirlerle; Hükümet, daha etkin ve şeffaf bir kamu yönetimine ulaşma arzusunu yeniden teyit etmektedir Ekonomi Bakanlığı, kamu kaynaklarının akılcı kullanımını garanti altına alan ve kamu maliyesi üzerindeki kontrolü güçlendiren, ortak refaha yönelik bir anlaşma olduğu sonucuna vardı.