İlk kez domuz eti Uruguay'a ve çok yakında Brezilya'ya ihraç ediliyor

PiKe

New member
Yurt içi pazarda hemen hemen tüm kategorilerde satışların düşmesiyle birlikte, sosisler hariç, Paladini halkının dışarı çıkıp ihracat yapma konusunda büyük bir motivasyonu vardı. Arjantin'de domuz eti gibi bir kategoride siparişler hemen yağmaya başladı. ihracat yapmaktan uzak; Esas olarak Brezilya'da satın aldım.


Ancak Brezilya'nın üretken bölgelerini cezalandıran dramatik seller, komşu Uruguay'da kişi başına yılda 20 kilo domuz eti tüketimine neden oldu.kapılarını açtı. Yani bazı şeyler Arjantin ilk kez Uruguay'a soğutulmuş ve kemiksiz domuz eti ihraç edecek.


Ve o dönemde sektörün en büyük şirketi olan Paladini, Aynı zamanda Brezilya'da da araştırma yapıyor ve müzakereleri başlatıyor.


Uruguay örneğinde, ton başına yaklaşık 2.500 ABD dolarına mal olan kesintiler yapılıyor ve 50.000 tonluk bir hacim bekleniyor. yaklaşık 125 milyon dolarlık bir iş.


Zaten komşu ülke diğer üç tesisi etkinleştirdi, aynı adı taşıyan aileden Rosario Paladini'ye ek olarak. Córdoba'dan La Piamontesa ve Buenos Aires eyaletinden La Pompeya ve Tutto Porkys var. Tamamı ulusal sermaye.


Paladini örneğinde, sınırlamalardan birinin Arjantin maliyeti olduğunu kabul etmelerine rağmen, pazarları fethetmeye devam etmeye istekliler.


Arjantin domuzunun genetik kalitesi nedeniyle oldukça değerli olduğu belirtiliyor. Ve bir gerçek daha var: ülke ractopamini anabolik olarak kullanmıyor, Arjantin'de yapılan domuz etinin itibarını artıran diğer ülkelerden farklı olarak.


Paladini genel müdürü Gustavo Bonvechi şunları söyledi: “Uruguay ile yapılan anlaşma, Arjantin'de ürettiğimiz en kaliteli ürünleri diğer pazarlara göstermemize olanak tanıyor ve işimizi genişletmeye devam etme fırsatını temsil ediyor.”


Talebi karşılamak için Paladini'de iki yoğun domuz üretim merkezi bulunmaktadır. 12.000 anne. Biri Rosario yakınlarındaki Villa Amelia'da, diğeri ise San Luis'teki La Toma'da bulunuyor.


Paladini'nin ticari müdürü Marcelo Díaz şunları söyledi: Zurna İlk aşamada, diğerlerinin yanı sıra matambrito, bondiola, domuz pastırması, omuz ve domuz pastırmasını Uruguay'ın söğüş et üreten endüstrisine satacaklarını söyledi. Daha sonra markalı ürünleriyle kendilerine yer edinmeye çalışacaklar. Paralel olarak ve rekabet etmekten uzak, Her iki ülkeden yetiştiriciler, Arjantin Domuz Federasyonu ve onun Uruguaylı mevkidaşı aracılığıyla, Río de la Plata'nın her iki yakasındaki üretimi artırmak için işbirliği yaparak ilerleme kaydetti.