IMF ile anlaşma olmazsa alternatifler nelerdir?

PiKe

New member
Kısa vadede Para Fonu ile aşağıdakileri almanızı sağlayacak bir anlaşmaya varın: en az 11.000 milyon ABD Doları tutarında bir harcama Hükümetin yönettiği temel senaryo budur. Görüşmeler devam etse de organizasyon, stokların ortadan kaldırılması konusunda ilerlemek gerektiğini söyleyerek bir kez daha sahaya damgasını vurdu. döviz kurunu birleştirBu, her zaman enflasyonu düşürmeyi hedefleyen Javier Milei yönetiminin şimdilik ilerlemeye istekli olmadığı bir şey.

Bu farklılığa rağmen analistler bir anlaşmaya varılma ihtimalinin bulunduğunu tahmin ediyor. Ve eğer bu olmazsa, Hükümetin dolar elde etmek için birkaç alternatifi varMerkez Bankası rezervlerini güçlendirin ve seçimlere büyük bir çalkantı olmadan ulaşın.

Hükümetin döviz ve parasal yol haritasını değiştireceğine inanmıyorum. Cohen Aliados Financieros Strateji Başkanı Martín Polo, mali disiplini koruduğu ve rezerv birikimini (şu anda finansal kanal yoluyla) sürdürdüğü sürece IMF ile daha fazla müzakere gücüne sahip olacak” diyor.

“Trump'ın ona herhangi bir konuda yardım edip etmediğini de görmemiz gerekecek, ancak Milei'nin seçimlerden önce hisselerden ayrılma riskini alacağını düşünmüyorum. Bu arada, REPO'ları (finansal kuruluşlarla müzakere edilen krediler) hedeflemeye ve geçen yılki kadar iyi bir hasat elde etmek için dua etmeye devam edecek – ancak iklim sorunları nedeniyle bu şüpheli. Seçimden sonra başka bir panorama açılacak ve hükümetin döviz piyasasını liberalleştirmek için daha kararlı bir şekilde hareket edeceğini umuyoruz.” diye pekiştiriyor Polo.

Equilibra yöneticisi Lorenzo Sigaut Gravina'ya göre, “Para Fonu ile anlaşmada aşılması gereken engel döviz kuru sorunudur. Kuruluşun kendisi de altta yatan sorunun henüz çözülmediğini anlıyor, çünkü net uluslararası rezerv biriktirme hedefi karşılanmadı. “Arjantin'in geri veya takdir edilen döviz kurunu sürdürmesi için Fon'un borç vermesinin en zor olduğu yer burası.”

Her halükarda Sigaut Gravina, teknik heyetin itirazlarının ötesinde ülkenin Donald Trump ve Avrupa ülkelerinin desteğine sahip olduğunun altını çiziyor. “Olağanüstü bir mali düzenleme yapıldığı için Arjantin'le daha uzlaşmacı bir tutumları var”.

IMF ile anlaşma başarılı olmasa bile, “Finansal piyasalarda her zaman alternatifler vardır ve Luis Caputo onları iyi tanıyor. “Bazı doğrudan yabancı yatırımlar RIGI ve bazı ikili kredilerle de gelebilir; bu pek olası değil, ancak göz ardı edilemez.”

“IMF ile müzakerede herhangi bir risk görmüyorum. Fon'un mali konularda, reformlarda ve BCRA'nın temizliği konusunda ödevini yapan bir hükümetle yapılan anlaşmayı karmaşık hale getirmesi gerçekten çarpıcı olurdu. Libertad y Progreso Vakfı Baş Ekonomisti Eugenio Marí, daha da önemlisi, tüm hedeflerini tutturamayan önceki yönetime kıyasla idare ettiği gevşekliği hesaba katarsak” diyor.

Marí şunu belirtiyor: “Fon'un son belgesinde döviz kontrollerini ve meşhur pozitif reel oranı ortadan kaldırma ihtiyacından bahsettiği doğrudur. ama Hükümetin çizdiği kuzeyin aynısı. “Dolayısıyla hedeflerde müzakereyi zorlaştıracak bir farklılık olduğunu görmüyorum.”

İktisatçı şunu ekliyor: “Zaman geçtikçe BCRA rezerv biriktiriyor. Pesoya olan talebi artıran her nokta, Merkez Bankası'na gerçek anlamda döviz ihraç etme ve satın alma olanağı sağlıyor. Bu nedenle pesoya olan talebin artması devam ederse rezervleri yukarı doğru itecektir.”

Sebastián Menescaldi, EcoGo'nun direktörüHükümetin 11 milyar ABD dolarını IMF dışında başka bir kaynaktan elde edebilme ihtimalini çok az görüyor. “Hükümet yabancı yatırımcılardan bahsediyor. Aslında garanti vermeden ne tür anlaşmalara varabileceklerini bilmiyorum. Benzer bir konu göz önüne alındığında REPO tipi anlaşmalarla ilerleyebilecekleri bana pek gelmiyor. borç garantilerinin 1,7 katı, bu neredeyse 33 milyar ABD dolarıdır”.

Fakat, Menescaldi, bir kredi veya koşullu hattın olabileceğini göz ardı etmiyor.