İşte bu yüzden yaz seyahati tatilleri bu yıl daha pahalı olacak

EnguLizyoN

New member
Çoğu Amerikalı için büyük bir bilet alımı olan yaz tatilleri, uçak biletleri, kiralık araba maliyetleri ve seyahatle ilgili diğer harcamaların düşmesine rağmen bu yıl daha da maliyetli olacak. Nedeni? Gibi şeylerde yüksek fiyatlar kayıtlı bagajlar, restoranlar ve eğlence deneyimleri.

NerdWallet anketine göre otel fiyatları %4, uçak biletleri %6 ve kiralık araç maliyetleri %10 düşerken, bu yaz tatil yapmak pandemi öncesine göre %15 daha pahalı olacak. Bunun nedeni, koltuk seçimi ücretleri, dışarıda yemek ve eğlence masrafları gibi havayolu ekstralarının Amerikalıların cüzdanlarına daha fazla zarar vermesidir.

Haberler kıdemli ulaştırma muhabiri Kris Van Cleave, “Enflasyonun şakası yok. Amerikalılar etkiyi hissediyor” dedi. “Bu yasa tasarısı geldiğinde bulacakları şey, geçen yılki gibi görünecek, ancak bazı gerçek sıkıntılı noktalar var” diye ekledi.


Bu acı noktalarından biri havayolu bagaj ücretleri. “Bu 5 dolar olabilir ve sonra bunu gidiş-dönüş için ikiyle çarpın, dört kişilik aileniz için bunu dörtle çarpın ve bireysel fiyatlar düşse bile seyahat maliyetinin artıyormuş gibi hissettirdiğini görüyorsunuz.” NerdWallet için tatil enflasyonunu takip eden Sally French, Haberler'e söyledi.

NerdWallet'e göre eğlence parklarını veya diğer siteleri ziyaret etmek gibi tatil faaliyeti maliyetleri 2019'dan bu yana %3,4 arttı.

Dışarıda yemek yemeye gelince, restoranlarda yemek yeme oranı 2019'a kıyasla neredeyse %30 artış gösterdi. Bu, çoğu bütçesine yemek dahil etmeyen tatilciler için önemli bir harcama anlamına gelebilir. French, “Birçok insan ilk tatil planını yaparken restoran fiyatlarına bütçe ayırmıyor” dedi. “Otel ve uçak biletlerini bütçeden ayırıyorlar.”

Aslında, koltuk seçimi gibi ekstraların maliyeti hesaba katılmadan yalnızca temel ücretin reklamı yapıldığında uçak biletleri yapay olarak düşük görünebilir.

Yaz seyahatinde tasarruf etmenin yolları


Enflasyona ve Amerikalıların psikolojisi ve cüzdanları üzerinde baskı oluşturan ekonominin durumuna ilişkin endişelere rağmen, yaklaşık %70'i hâlâ bu yaz seyahate çıkacaklarını söylüyor.

Van Cleave, seyahate çıkarken maliyetleri düşürmek isteyen tüketicilere bu ipuçlarını sunuyor.

  • Uçak biletlerinin daha ucuz olduğu, yoğun olmayan saatlerde seyahat etmek her zaman kazanç sağlar. Anma Günü Hafta Sonu boyuncaÖrneğin cumartesi, perşembe ve cumaya kıyasla daha yavaş bir seyahat günüdür ve insanlar uzun hafta sonlarına bir adım önde başlayabilmek için buna bakarlar.
  • Seyahat edeceğiniz yer konusunda esnek olmak cüzdanınıza da yardımcı olabilir. Özellikle popüler veya kalabalık alanlardan kaçınmak önemli tasarruflara yol açabilir. Van Cleave, “Sadece plaj istiyorsanız belki daha az popüler, daha az talep gören bir destinasyona gidebilirsiniz” diyor. “Güneş alırsınız, kum alırsınız, sörf yaparsınız ve belki daha küçük bir fatura alırsınız.”
  • Son olarak, seyahat ödüllerinizi ve kredi kartı puanlarınızı gelecekte daha az değerli olabilecekleri bir noktada stoklamak yerine, biriktirdikçe harcayın. Van Cleave, “Seyahat masraflarını azaltmak için bunları alırken kullanın. Bu puanların tek garantisi, zaman geçtikçe değerlerinin azalmasıdır” dedi.


Haberler'den daha fazlası




Megan Cerullo


Megan Cerullo, küçük işletmeler, işyeri, sağlık hizmetleri, tüketici harcamaları ve kişisel finans konularını kapsayan Haberler'un New York merkezli bir muhabiridir. Haberlerini tartışmak için düzenli olarak 7/24 Haberler'e çıkıyor.