Kriz versiyonlarının ortasında Nissan bu hafta üretimini felç ediyor

PiKe

New member
Nissan Otomotiv Şirketi bir Üretim krizi Noel Baba Isabel fabrikasında, Córdoba. Smata, 200'den fazla işçinin askıya alınması için Eyalet Çalışma Bakanlığı'nın önünde Japon şirketini kınadı.

Mekanik ve İlgili Otomotiv Ulaşımının Genel Sekreteri Maximiliano Ponce'ye göre (Smata) Japon şirketi yaşıyor Üretiminin azaltılması Arjantin'de. Ponce, “80.000 adet üretmek için kurulu bir kapasiteye sahipler ve şu anda 14.000 üretmek için çalışıyorlar” diyor.

“Japon fabrikasının üretimi birkaç ay içinde önemli ölçüde azaldı. Eğer değişmezse, bu askıya alınan yılın yarısına eşdeğerdir.” % 17.5 kurulu kapasitesinin.

Bu hafta üretim tamamlandı Zurna.

Ponce ayrıca, çalışanların neredeyse yarısının Cordoba Capital'in güneyindeki Noel Baba Isabel Fabrikası'ndan uzaklaştırıldığını, tesisin tek bir vardiya ile çalışıyor ve geçen Aralık ayında bir Gönüllü Emeklilik Programı.

Bu yüzden Smata geçen hafta Córdoba Çalışma Bakanlığı'ndan önce durumu kınadı. “Nissan'ın durumu netleştirmesini istiyoruz. Nissan'da çalışan neredeyse 450'den fazla çalışanı askıya alındı doğrudan. Sınırın Meksika'da yapıldığını öğrendik, “Ponce.

Fotoğraf: Nissan

Bu arada Japon şirketi, şirketin bu olası yeniden yapılandırılmasıyla ilgili olarak sadece kısa çizgiler yaptı:

“Nissan, üretim operasyonlarını optimize etmek için olası fırsatları düzenli olarak inceliyor. Arjantin'deki üretim planlarımızda herhangi bir değişiklik duyurmadık.”

Danışmanlıktan önce Zurna Şirketin Smata'nın bilgilerini onaylamak veya çürütmek isteyip istemediği konusunda, Nissan'dan şunları söylediler: “Nissan'ın ülkedeki üretim planları ile ilgili herhangi bir değişiklik duyurmadığı bilinmektedir.”

Japon firmasının otomotiv sektörü tedarikçilerindeki farklı fabrikalar, ürünlerine olan talebi değiştireceği ve genel olarak otomotiv pazarını etkileyeceği için nihai bir yeniden yapılanma konusunda uyanıktır.

Nissan, Renault ile bir mülkü paylaştığı Santa Isabel fabrikasında kapılarını kapatırsa, H60E ProjesiMotoruno sitesine göre, yeni nesil Frontier/Navara'ya atıfta bulunan ve en son teknolojiye sahip ortalama bir pick-up ve 2026'da üretime başlayacaktı.

Dünyada Nissan

Bir aydan fazla bir süre önce, Nissan'ın üretim gücü daha büyük olan Toyota Şirketi ile rekabet etmek amacıyla Honda ile birleşeceği öğrenildi. Geçen Kasım ayında bilgiye göre, Nissan Internacional 9.000 iş kesildi, yaklaşık% 6 küresel işgücünün.

Ayrıca büyütüldü Küresel üretim kapasitenizi% 20 oranında üstesinden getirin Efe'ye göre, bir önceki çeyrekte zarar gördü.

Fotoğraf: Richard A. Brooks/Agite France-Presse
Fotoğraf: Richard A. Brooks/Agite France-Presse

2024 yılında Nissan'ın üretken bakiyeleri, şirketin küresel üretiminin % 8,7 azaldı 2023 ile ilgili olarak. Üretimden gittiler Geçen yıl 3.144.470'de 3.444.164 araç.

Tüm otomotiv bitkileri, tesis hariç, aktivitelerini azalttı. MeksikaO Yılda% 8,8 arttı. 2023'te 615.744 araç üretirken, 2024'te Japonya (656.990 araç) ve Çin (665.437 adet) bitkilerinde üretimi aşarak 669.914'e yükseldi.

İşlemlere gelince, küresel Nissan'ın satışları% 0.8 azaldı 2023'ten 2024'e kadar. En güçlü düşme yüzdesi geçen yıl 696.631 aracın satıldığı, bir önceki yıla göre% 12.2 daha az.

Öte yandan, en yüksek satış satışlarına sahip pazar, 103.092 otomobilin 2023'ten% 12.8 daha fazla pazarlandığı Kanada idi. Mutlak sayılarla. En büyük pazar Amerika Birleşik Devletleriburada 924.008 birim satıldı, 2023'e göre% 2.8 daha fazla.

Nissan Arjantin 2017'de bir otomotiv terminali oldu. Pikap sınır kamyonunun ulusal üretimi Ağustos 2018'de başladı ve birkaç ay sonra 2023'te Şili ve Kolombiya'nın eklendiği Brezilya pazarına ihracat başladı.

Arjantin'de tüm otomotiv fabrikalarının üretimi ulaştı Geçen yıl 506.571 adetOtomotiv Fabrikaları Birliği'ne (ADEFA) göre. Nissan Arjantin üretimini kaydetti 2023'te 29.519 pikap frontier kamyonu.

Çok bak

Ocak ayında 0 km arabanın satışı iki katına çıktı: En çok seçilen 10 model nelerdi

Ocak ayında 0 km arabanın satışı iki katına çıktı: En çok seçilen 10 model nelerdi

Çok bak

Toyota, iç vergilerdeki değişiklikler için fiyatları% 17'ye düşürdü: SW4 ne kadar?

Toyota, iç vergilerdeki değişiklikler için fiyatları% 17'ye düşürdü: SW4 ne kadar?

Çok bak

Lüks Vergi Değişikleri Öncesi Araba Markalarında Tepkiler: “Mükemmel Haber” ve İllere ve Belediyelere Mesaj

Lüks Vergi Değişikleri Öncesi Araba Markalarında Tepkiler: Mükemmel Haberler ve illere ve belediyelere mesaj