Lakros oyuncularının taciz ettiği iddiasıyla ilgilenen öğrenciler, DA kaçırma suçlamalarını tehdit ettikten sonra kendilerini teslim ediyor

EnguLizyoN

New member
New York'taki görünür bir taciz planına katılmakla suçlanan bir grup öğrenci, bunu yapmak için 48 saat verildikten sonra ya da yetkililerin Westhill Lisesi erkek lakros ekibinin genç üyelerini hedef aldıklarını söyledikten sonra kendilerini teslim ettiler.

Etkinlikte rol oynadığı iddia edilen on bir öğrencinin Çarşamba günü kendilerini döndüğünü söyledi. Bölge avukatı daha önce Haberler'e, faillerin kendilerini teslim etmesi için son tarihin “Perşembe günü işin kapanması” olduğunu söyledi.

“Bu suç faaliyeti ve bu steroidleri taciz ediyor,” dedi Fitzpatrick bir basın toplantısı sırasında “böyle bir trajedi ile sonuçlanabileceğini” belirtti.

11 öğrenciyi temsil eden bir avukat, Çarşamba gecesi geç saatlerde Haberler'e yaptığı açıklamada, “genç erkeklerin bir şaka için yanlış yönlendirilmiş bir girişim olarak başlayan şeylere katılımlarından derinden pişman olduklarını söyledi.

Fitzpatrick, şerif, lise kaynak memurundan erkek lakros ekibinin daha yeni bir üyesinin bağlandığını ve bir takım arkadaşının aracının arkasına atıldığını bildiren bir çağrı aldıktan sonra, ofisinin ve ilçe şerif departmanının davayı kovuşturmak için birlikte çalıştığını söyledi. Fitzpatrick, olayın bir taciz örneği gibi görünüyordu ya da değilse, bir çeşit aşırı şaka.

Eski lakros oyuncuları, Westhill ekibinin beş genç üyesiyle bir akşam dışarı çıkarak planlarını kurdukları iddia edilen Fitzpatrick, bir lakros oyunu izlemeyi ve McDonald's'tan yiyecek almayı içermesi gerekiyordu. Daha yaşlı bir oyuncu daha genç olanları sürüyordu ve ilçenin izole bir bölümünde kaybolmuş gibi davranıyordu, burada bir grup suç ortağı maskelerde ve siyah kıyafetlerde ortaya çıktı ve bölge avukatına göre en az bir silah ve bir bıçakla bir kaçırma taklit etti.

Fitzpatrick, bir yastık kılıfı başının üzerine bir yastık kılıfı yerleştirilirken elleri bağlı olan biri dışında tüm genç oyuncular kaçtı.

“Bir sahneye gelen bir milletvekili hayal edebiliyordum, başının üstünde bir kaputu olan bir çocuğun siyah ve maskeli bir dizi kişi tarafından silah zoruyla kaçırıldığını görebiliyordum.” Dedi. “Bu birey ateş açarsa, bilirsiniz, bu olasılık alanının dışında olur mu? Bence tam tersi doğru olurdu.”

Fitzpatrick, olayla bağlantılı olarak herhangi bir yaralanma bildirilmedi ve failler öğrenciyi gecenin sonunda evine geri döndürdü. Bir videoya atıfta bulunarak yetkililerin, erkek lakros ekibinde gibi görünen 11 kişinin planı gerçekleştirdiğini ve kaçırma suçlamalarıyla karşılaşmaktan ve yetişkin olarak yargılanmaktan kaçınmak için öne çıkmaya çağırdığını söyledi. İlgili kişilerin kimlikleri veya kesin yaşları yayınlanmamıştır.

Fitzpatrick, “Bu genç adama olanların video kasetini gördüm. Bu bir geçit töreni değil. Bu önemsiz bir mesele değil.” Dedi. “Bu genç adamın başına gelenlerden ne kadar süredir etkileneceğini bilmiyorum. Açıkçası, bu gün ve yaşta birisinin böyle bir şeyle kurtulacaklarını düşünebileceğini anlaşılmaz buluyorum.”

11 kişi kendilerini teslim ettikten sonra, Fitzpatrick şu anda videoyu yayınlamayacağını söyledi.

Salı günü herhangi bir suçlama yapılmamıştır. Bölge avukatı daha önce kendilerini teslim etmeyi seçenlerin büyük olasılıkla sabıka kayıtlarından kaçınacağını ve bunun yerine aile mahkemesinde kovuşturma ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Okul bölgesi temsilcisi Haberler'e yaptığı açıklamada, kolluk kuvvetlerinin soruşturmasıyla işbirliği yaptığını söyledi.

Westhill Merkez Okul Bölgesi Eğitim Kurulu başkanı Lisa O'Reilly, Haberler'e yaptığı açıklamada, “Bölge avukatının ifadesinin farkındayız ve devam eden soruşturma ile tam olarak işbirliği yapmaya devam ediyoruz.” Dedi. “Şu anda, bölgenin paylaşacak ek bilgisi yok. Soruşturma devam ederken, öğrenci güvenliği, haysiyet ve hesap verebilirlik değerlerine bağlı kalıyoruz. Kolluk kuvvetleriyle yakın temas halinde kalıyoruz ve öğrencilerimizi desteklemeye ve okul topluluğumuzun güvenliğini ve refahını sağlamaya odaklanıyoruz.”

Haberler'ten daha fazlası

Emily Mae Czachor

Emily Mae Czachor, CBSNews.com'da bir haber editörüdür. Genellikle son dakika haberlerini, aşırı hava koşullarını ve sosyal ve ceza adaletini içeren sorunları kapsar. Emily Mae daha önce Los Angeles Times, BuzzFeed ve Newsweek gibi satış noktaları için yazdı.