Maaş tabanının daha düşük olduğu ve dolayısıyla daha fazla sayıda işçiyi kapsadığı konusunda uyarıyorlar

PiKe

New member
Kişisel Gelir Vergisi (eski Kazançlar) kanunu ve yönetmeliği Vergilendirilmeyen asgari tutarı ve diğer kesintileri ayarlarken tam bir çeyreği atladılarWe Make the Federal Coalition'ın yardımcısı Nicolás Massot, bunun, verginin maaş tabanının (brüt 1.800.000 dolar) daha düşük olduğunu ve dolayısıyla daha fazla işçinin bu vergiyi ödeyeceğini belirlediğini söylüyor. Şunu uyardı Hükümet bunu değiştirmezse adalete başvuracak.


Vergiye tabi asgari tutar ve diğer kesintilerin, bir önceki takvim dönemine ait TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) esas alınarak 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinde düzeltileceği belirtildikten sonra, 652 sayılı Kararın 74'üncü maddesi bu değerlerin aşağıdaki şekilde güncellenmesini onaylıyor: 1 Ocak 2025 tarihli “istisnai olarak belirtilen endeksin aylara karşılık gelen değişiminden kaynaklanan katsayı dikkate alınarak yapılacaktır. Eylül-Aralık 2024 dahil.” Yani altı aylık değil üç aylık olacaktır. Bu istisna da kanuna ve kararnameye göre Eylül ayında Temmuz ve Ağustos ayına ait TÜFE'ye göre bir düzenleme yapılacak olmasından kaynaklanıyor.


Massot'a göre “Yasadaki vergi dışı asgari tutarı belirleyen kesintilerin değerleri, yaklaşık olarak Ekim 2023 değerleri artı gelir vergisinde değişikliğin başladığı Mart 2024'e kadar biriken enflasyona eşdeğerdir. tartışılacak.”


“Başlangıçta endeksleme yıllıktı ve bloğumuz bunu üç ayda bir yapmak istiyordu. Sonunda altı ayda bir yapılmasına karar verildi, ancak daha sonra ilk güncelleme Ocak 2025'te TÜFE'yi Temmuz'dan Aralık 2024'e alacaktı. Nisan'dan Haziran'a kadar olan aylar Endekslenmeden bırakıldı. Eylül 2024 için tek seferlik güncellemenin getirilmesinin nedeni de tam olarak buydu, böylece bu 'kayıp' çeyreğin enflasyonu dikkate alındı ve ardından MNI (Vergiye Tabi Olmayan Asgari) ve diğer kesintilerin orijinal ruhu korundu. buna eşit Gerçek anlamda Ekim 2023″diye detaylandırdı.


“Kayıp çeyrek” enflasyonu Nisan (%8,8), Mayıs (%4,2) ve Haziran (%4,6) aylarının TÜFE'sine tekabül ediyor ve bu da kümülatif olarak %18,5'e tekabül ediyor. Dolayısıyla Massot, bu “sıçramanın” işçilere yüzde 18,5 oranında zarar verdiğini, tıpkı emekliler ve emekli maaşlarında olduğu gibi, Ocak enflasyonunun bir kısmının “atlandığını” çünkü o ayın enflasyonu yüzde 20,6 iken yüzde 12,5'in muhasebeleştirildiğini ekliyor.


“Aslında bloğumun desteklediği 74. maddenin ilk yazısında Eylül 2023 güncellemesi için dikkate alınması gereken ayların tam olarak Nisan, Mayıs ve Haziran olduğu yazıyordu. Maalesef hükümete en yakın bloklar bu öneriye eşlik etmedi ve kabul etmedi. Hükümet talep etti: Halen en yüksek enflasyonun olduğu aylardan kaçınmamızı ve bu 2 ay Ocak-Haziran 2025'teki altı aylık endekslemede tekrarlanmış olsa bile Temmuz ve Ağustos aylarının dikkate alınmasını talep etti.


Bu nedenle Miguel Ángel Pichetto liderliğindeki bloğun üyesi hükümetten değişiklik talep etti. “Bu 'ihmal', işçileri üç aylık yüzde 18,5'lik endekslemeden mahrum bırakıyor. Biz bunu düzeltmekte ısrar edeceğiz” dedi. Eğer yönetimden yanıt alamazsanız mahkemeye gideceksiniz. “Hükümet bunu daha erken yapmazsa sorunu düzeltmek için ilerlemek için adli bir sunum üzerinde çalışıyoruz.”