Michelle Obama, Trump'ın açılışına katılmayan adresleri, “hayır” demenin önemi

EnguLizyoN

New member
Eski First Lady Michelle Obama, kararını söyledi. Başkan Trump'ın açılışını atla Ocak ayında kendisi için doğru olan bir seçim yaptı, daha iyi olmaya çalıştığını söyledi.

Aktör Taraji P. Henson ile kardeşi Craig Robinson ile ev sahipliği yaptığı Podcast “Imo” ile yaptığı konuşmada Obama, “hayır” demeyi rahat hissetmeye çalıştığını ve terapi yardımıyla “yeterince yaptığını” söyledi.

Obama, “Açılışını atlama kararım,… ya da bu yılın başında bana uygun seçimler yapma kararım, insanlar evliliğimin parçalandığını varsaymak zorunda kaldıkları başka bir nedenden dolayı 'hayır' demediğime inanamadığım gibi, böyle bir alay ve eleştiri ile karşılandı.” Dedi.

Obama açılışta bulunmadıktan sonra çevrimiçi olarak döndü, Eski Başkan Jimmy Carter'ın cenaze töreni.

Karar onun için kolay değildi, dedi.

Obama, “Doğru olan ya da doğru olarak algılanan şeyi yapmamak benim elimden gelen her şeyi aldı, ama benim için doğru olan şeyi yap. Bu benim için zor bir şeydi.” Dedi. “Temel olarak kendimi kandırmak zorunda kaldım ve giyecek bir şey olmaması ile başladı.”

“Doğru elbiseyle dolaşıyorum, bir şeylerin ortaya çıkması durumunda kıyafetlerle seyahat ediyorum.” “Bu yüzden, eğer bu şeyi yapmayacaksam, ekibime söylemeliyim, hazır bir elbise bile istemiyorum, değil mi? Çünkü sadece 'Doğru şeyi yapmama izin ver' demek çok kolay.”

Henson, Obama'yı kendi seçtiği için övdü, kendisi için seçim yapmazsa “bir şok emici” olduğunu söyledi.

Henson, “Ve kadın bu. “Kocanız için, çocuklarınız, anneniz için, aileniz için, sevdikleriniz için kamu gözünde oturduğunuz yer yüzünden şok emiciler olmalısınız. Bu sizin için adil değil. Senin için ne zaman yaşadınız?”

Obama hala sadece kendisi için bir şeyler yapmaya çalıştığını, ancak kızları Malia, 26 ve Sasha, 23 ve diğerleri için bir örnek oluşturmak istediğini söyledi.

“Bu dünyada yaptığım her şeyden sonra, hala onlara tutmam gerektiğini gösteriyorsam – hala ülkemi sevdiğimi, doğru şeyi yaptığımı, her zaman ayarladığımı, her zaman çok fazla ikiyüzlülük ve çelişki, hatta her zaman yükseldiğimi göstermem gerekiyorsa, yaptığım tek şey, annelerimizin ve büyükannelerimizin bizim için kurduğu çılgın çubuğu tutuyor,” dedi.

Onlardan “pratik yapmaya başlamayı” öğretmeyi umuyor. “Yani o kas inşa ediyorsun,” dedi.

“İnsanlar 'hayır' ile başa çıkabilir,” diye ekledi. “Dünya durmuyor çünkü etkinliğine hayır dedim.”

Haberler'ten daha fazlası

Nicole Brown Chau

Nicole Brown Chau, CBSNews.com için Yönetim Editör Yardımcısıdır. Ulusal haberler, sağlık hikayeleri, açıklayıcılar ve daha fazlasını yazıyor ve düzenliyor.