Nikki Haley, daha önce başkan olmaya “yeterli olmadığını” söylemesine rağmen Trump'a oy vereceğini söyledi

EnguLizyoN

New member
Trump doğum kontrolü yorumlarından vazgeçti









Trump doğum kontrolü kısıtlaması yorumlarından vazgeçti

03:29


Washington — Eski başkan adayı Nikki Haley Çarşamba günü yaptığı açıklamada, daha önce ülkeyi yönetmeye “yeterli olmadığını” söylemesine rağmen Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı Donald Trump'a oy vereceğini söyledi.

Haley, o günden bu yana ilk kez siyasi kamuoyu önüne çıktı. kampanyasını askıya alıyortüm itirazlarına rağmen Trump'a oy vereceğini açıkladı yoğun ve kapsamlı eleştiri Suçlanan eski başkanın eylemleri ve karakteri hakkında. Eski bir Güney Carolina valisi olan Haley, Trump yönetiminde ABD'nin Birleşmiş Milletler büyükelçisi olarak görev yaptı.

Yılın başından bu yana Haley, Trump'ı “her zamankinden daha dengesiz” ve “her zamankinden daha dengesiz” olarak nitelendirdi. Şubat ayındaki bir miting sırasında Haley, Trump'ın “Amerika Birleşik Devletleri başkanı olmaya uygun olmadığını” söyledi. Haley'nin görevlendirilen kocasını patlattı.


Haley, Çarşamba günü Washington DC'deki Hudson Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada “Trump'a oy vereceğim” dedi. “Bunu söyledikten sonra uzaklaştırma konuşmamda söylediklerimin arkasındayım.”

Mart ayında kampanyasını askıya alan konuşmasında Haley, GOP adayını her zaman desteklediğini söyledi ancak eski İngiltere başbakanı Margaret Thatcher'ın şu sözlerinden alıntı yaptı: “Asla sadece kalabalığı takip etmeyin. Her zaman kendi kararınızı verin.”

Haley yarıştan çekildiğinde, “Partimiz içinde ve onu desteklemeyenlerin oylarını kazanmak artık Donald Trump'ın elinde.” dedi. “Ve umarım bunu yapar. En iyi ihtimalle siyaset, insanları kendi davanıza çekmektir, onları geri çevirmek değil. Ve muhafazakar davamızın daha fazla insana fena halde ihtiyacı var. Şimdi onun seçim yapma zamanı.”

— Nidia Cavazos bu rapora katkıda bulundu.



Daha




Kathryn Watson


Kathryn Watson, Washington DC merkezli Haberler Digital'in politika muhabiridir.