Nikki Haley, Trump Kabinesinin Tulsi Gabbard ve Robert F. Kennedy Jr.'ı seçmesini eleştiriyor.

EnguLizyoN

New member
Eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve 2024 GOP başkan adayı Nikki Haley, yeni seçilen Başkan Donald Trump'ın yönetiminde yüksek profilli görevler verme kararını eleştirdi Robert F.Kennedy Jr. Ve Tulsi GabbardHer iki adayın da muhtemel adaylıkları geçmişleriyle ilgili bazı tepkilerle karşı karşıya kaldı.

Kennedy'nin Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanına liderlik etmek üzere seçilmesi üzerine Haley, onun sağlık hizmetleri konusundaki uzmanlık eksikliğini ve önceki parti üyeliğini Demokrat olarak eleştirdi.

Haley, SiriusXM'in “Nikki Haley Live” programında “RFK Jr kim? O bir sağlık adamı değil, yemeğimizin içinde ne olduğuna dair sorular sordu ve ben de onun yanındayım” dedi. Ancak şunu da ekledi: “Bu onun geçmişi değil. Sağlık konusunda hiçbir eğitim almamış, eğitim almamış veya uygulama yapmamıştır.” Ayrıca onu defalarca “liberal Demokrat” olarak nitelendirdi.

Kennedy'nin uzun bir eleştiri geçmişi var aşılarancak yakın zamanda aşı karşıtı olmadığını iddia etti. Ancak halk sağlığı uzmanları, aşının güvenliğini sorgulayan yanıltıcı açıklamalara ilişkin uzun sicile itiraz etti ve aşının iyileştirilmesinde onlarca yıldır zorlu mücadelelerle elde edilen kazanımları altüst edebileceğinden endişe etti. aşılama oranları aykırı ölümcül hastalıklar.

GOP önseçimlerinde Trump'a meydan okuyan ve daha sonra onu destekleyen Haley, aynı zamanda Hawaii'yi temsil eden ve Trump'ın ulusal istihbarat direktörü olarak seçtiği eski bir kongre üyesi olan Gabbard'ı, Haley'nin Suriye'deki insan hakları ihlalleriyle ilgili geçmiş “iğrenç” açıklamalarından dolayı eleştirdi. Rus propagandasının yankılandığını söylüyor.

Haley, “Bu, belirgin politika önyargıları olmayan dürüst bir komisyoncunun işidir” dedi. “2017'de fotoğraf çekimi için Suriye'ye gitti” [Syrian President Bashir] Esad kendi halkını katlederken… bu benim için iğrençti.” Haley şunu ekledi: “Bu konuda söylediği her şey Rusların konuştuğu konulardı, Rus propagandasıydı.”

Gabbard 2017'de onu savundu Esad'la görüşme o zamanlar bir “gerçeği toplama görevi” olarak adlandırdı, ancak daha sonra onu “acımasız bir diktatör” olarak tanımladı. 2019'da ABD'nin Suriye iç savaşına müdahalesine karşı olduğunu da ifade etti ve Esad'ın “ABD'nin düşmanı olmadığını çünkü Suriye'nin ABD'ye doğrudan bir tehdit oluşturmadığını” söyledi. Trump geçiş ekibi yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Gabbard'ın istihbarat alanında deneyimi yok ve ABD'nin Ukrayna'daki savaşa müdahalesine karşı çıkıyor.

Trump'ın adaylıklarını resmileştirmesinin ardından Senato'nun onay süreci sırasında tavsiyelerde bulunması ve onay vermesi bekleniyor. Trump'ın başsavcılığa aday göstermeyi planladığı eski Temsilci Matt Gaetz, geri çekildi Adı, Perşembe günü Temsilciler Meclisi Etik Komitesi'nin kendisine yönelik cinsel suiistimal ve yasa dışı uyuşturucu kullanımı iddialarına ilişkin soruşturması sırasında değerlendirmeye alındı.

Haberler'den daha fazlası

Jacob Rosen

Jake Rosen, Haberler'te eski Başkan Donald Trump'ın 2024 başkanlık kampanyasını konu alan bir kampanya dijital muhabiridir.