Ödemeler Kasım ayında iki katına çıktı ve yıl boyunca biriken tutar %25 arttı

PiKe

New member
Kuraklık nedeniyle kıt geçen 2023 yılından sonra bu yıl tarla tasfiyesi arttı. Kasım ayında, tarımsal ihracat şirketleri neredeyse 2 milyar ABD doları ve bu yıl şu ana kadar 23 milyar ABD dolarından fazla gelir elde etti. Arjantin Cumhuriyeti Petrol Sanayi Odası (CIARA) ve Tahıl İhracatçıları Merkezi (CEC) tarafından bugün bildirildi.


Kasım ayında sektördeki firmalar 1.999 milyon ABD Doları tasfiye edildi; 2023 yılının aynı ayına göre %99 artış, 2024 Ekim ayına göre ise %21 düşüş. Ocak-Kasım döneminde 2024 yılının aynı ayına göre %25 artışla 23.124 milyon ABD doları ödeme yapıldı. 2023 yılının aynı dönemi.


Kasım ayındaki yükselişin nedenlerine göre bu, “üretici tarafından sağlanan tahıl satışlarının iyi temposunun yanı sıra soya fasulyesi küspesi ve yağı için sağlam bir sevkiyat programının” sonucuydu.


Rosario Menkul Kıymetler Borsası, Ekim ayında soya fasulyesi kırma rekorunun, ayın maksimum değeri olan 4 milyon ton işlenerek kırıldığını belirtti. Böylece, biriken kampanyada ilk sekiz ay boyunca (Mart-Ekim arası), Toplamda 26,7 milyon ton fasulye işlendiArjantin'deki endüstriyel tesislerin üzerinde, geçen yılın aynı yüksekliğinin %58 üzerinde.


Her halükarda Ciara-Cec şu konuda uyardı: Tahıl ihracatı yüksek atıl kapasiteyle çalışmaya devam ediyorpetrol endüstrisinin yanı sıra kalıcı negatif marjlarla boğuşuyor.


INDEC verilerine göre, biyodizel ve türevlerini de içeren yağlı tohum-tahıl kompleksi, 2023 yılında Arjantin'in toplam ihracatının %50,1'ine katkıda bulundu.


Ülkenin ana ihraç ürünü soya fasulyesi küspesidir (toplamın %12'si), şu anda %70'e yakın yüksek atıl kapasiteye sahip olan bu tarımsal-endüstriyel kompleksin ürettiği sanayileşmiş bir yan üründür. INDEC'e göre geçen yıl en çok ihraç edilen ikinci ürün mısır (%11), üçüncü sırada ise soya yağı (%6,9) yer aldı.