Ohio'daki bazı okul bölgeleri neden öğretmenleri ve personeli ateşli silahlarla silahlandırıyor?

EnguLizyoN

New member
2017 yılında Salem, Ohio'daki West Liberty-Salem Lisesi de silahlı saldırıya uğrayan okullar listesine katıldı. Görünür tek yara izi banyo duvarındaki kurşun delikleri ama psikolojik travma hala devam ediyor.

Müdür Greg Johnson, “Daha sonra kimsenin ölmediği müjdesini aldılar ama beyinleri bu travmatik deneyimi zaten yaşamıştı” dedi.

O banyoda, Johnson ve müdür arkadaşı Andy McGill, iki kez vurulan ve saldırganın sadece birkaç adım uzağında olduğu bir öğrencinin yardımına koştu. McGill, başka bir öğrenci olan tetikçiyi silahı bırakması konusunda ikna edebildi.

Çatışmanın ardından ikili, kurşun geçirmez cam, daha iyi pencere çıkışları ve okul kaynak memuru dahil olmak üzere yeni güvenlik önlemlerinin uygulanmasına öncülük etti ancak herhangi bir personeli veya öğretmeni silahlandırmamayı seçtiler.

ABD genelinde 15 eyalet okul personelinin kampüste silah taşımakKâr amacı gütmeyen Everytown for Gun Safety'ye göre. Geçen yıl, sayısı Ohio'da personelin silahlanmasına izin veren okul bölgeleri Ohio Okul Güvenliği Merkezi'ne göre şu anda eyaletin bölgelerinin %14'ünün katılımıyla dört katına çıktı.

Salem'in yaklaşık 50 mil güneyinde, Dayton'un hemen dışında, Mad River Yerel Okul Bölgesi, yaklaşık 20 öğretmenine silah verdi. Kimlikleri bölge politikasının bir parçası olarak gizlidir.

Chad Wyen, Mad River'ın amiridir ve personelin kimliği kamuya açık olan tek silahlı üyesidir. Ateşli silahı, kilidi bir kodla açılan kilitli bir dolapta. Silahların öğretmenlerin üzerinde değil, kasanın yanında bulundurulması Wyen'in fikriydi; bu, yetkisiz erişimi engellemeye yönelik bir stratejiydi.

Wyen, “Genelde salonda canlı yayın yapılıyor. Hazırlıklı olmamız gerekiyor” dedi.

Sınıflardaki silahların, bölgedeki sekiz okuldaki tek kaynak memuruna yardım ölçüsü olarak hizmet ettiğini söyledi.

Wyen, “Polisimizin bunu durdurmak için oraya zamanında ulaşması mümkün değil ve bu yüzden o yoldan gitmeyi seçtik” dedi.

Şans eseri, hiçbir öğrencinin kampüslerine silah getirmediğini ve çoğu ebeveynin ek koruma katmanından dolayı minnettar olduğunu söylüyor.

Bölgenin güvenlik tedbirleri gereğince kimliği Haberler tarafından gizli tutulan bir öğretmen, saldırganın tanıdığı bir öğrenci olma ihtimalinin farkında olduğunu söyledi.

Öğretmen, “O noktada o öğrenci benim öğrencim değil. Onlar artık bir katil ve ben bir tehdidi durduruyorum. Ve bu başka hayatları kurtarmak için” dedi.

Hakkında sorulduğunda okul personelinin silahlandırılmasına muhalefet“Neden bu inanca sahip olduklarını anlıyorum ve silahlarla ilgili endişelerini anlıyorum. Silah konusunda rahat olmadan önce de benzer endişelerim vardı. Bu sadece kendinizi veya başkalarını korumak için bir araç.”

Ve eğer iş o noktaya gelirse, “bir öğrencinin onları koruması için ölmeye hazır” olacağını söyledi.

Daha

Nikki Battiste

Nikki Battiste, New York merkezli bir Haberler ulusal muhabiridir. Emmy ve Peabody ödüllü bir gazetecidir ve haberciliği tüm CBS Haber yayınlarında ve platformlarında yer almaktadır.