Orta sınıf bir ailenin masraflarını karşılamak için Ocak ayında 2 milyon dolardan fazla ihtiyacı vardı

PiKe

New member
Ocak ayında buenos Aires şehrinde yaşayan bir evlilik ve iki okul yaşına gelen çocuktan oluşan bir tür aile, Tüm masraflarıyla yüzleşmek için bir $$ bütçe 2.119.246Eğitim Merkezi Hizmetleri ve Tüketici Tavsiyeleri (CESYAC) tarafından yapılan bir ankete göre.

Bu fiyat izleme her ay yapılır, gıda ve hizmetler sepetinin maliyetindeki değişimi sayar ve birkaç ürün arasında, evin kiralanmasını, 10 yıllık bir arabanın masraflarını, ön ödemeli ilacın ödenmesini içerir, İki çocuk için özel bir okul ve bir kulüpte aile gübresi kotası.

Ankete göre, tahmini toplam hane halkı giderlerinin sayısından 1.509.900 $ (%71) Hizmet kiralamaya mahkumlar609.346 $ (%29) kitle tüketim ürünlerinin satın alınmasına, yani süpermarketlerde, depolarda ve diğer baryum mağazalarında sevk edilir.

Mal ve hizmetler arasındaki korelasyonun resmi enflasyon verilerinde görülebilir. Ocak Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE), yıl -yıllık enflasyonun%84.5'e ulaştığı görülebilir. Mallar% 64,5 ve hizmetler% 152.4'ü takdir etti. Buna ek olarak, endeksin maddelerini analiz ederken, en büyük yıllık artış,%217,7'lik konut, su, gaz, elektrik ve diğer yakıtlardır.

Disiplinlerarası Politik Ekonomi Enstitüsü'nün (UBA – Conicet) başka bir ölçümüne göre, ima ettiği masraflara odaklanan Sadece enerji, nakliye ve içme suyu ihtiyaçlarını kapsar Evden, Buenos Aires'in (AMBA) metropol bölgesinin ortalama bir ailesinin Ocak ayında 144.775 dolara ihtiyacı vardı. Bu masraf, bir önceki aya kıyasla% 3'lük bir artış ima etti ve 2024 ayının aynı ayına kıyasla% 345.

Rapor, “Hizmetler sepetindeki aylık% 3'lük artış, elektrik ve su enerjisinde sırasıyla% 10,9 ve% 1'lik bir artışı, doğal gaz harcamalarındaki düşüşü% 0,9 oranında telafi etmediklerini açıklıyor.”

Enflasyonun daha güçlü olduğu yer

CESYAC ölçümüne göre, bu yılın Ocak ayında Aralık 2024 ile ilgili olarak toplam fiyat değişimi, orta sınıf içindi. % 3.65 Yıllık fiyat varyasyonu%123.69 iken, Ocak ayına kadar%3.1'lik bir artış bildiren enflasyonla uyumludur.

Özel rapora göre, kitle tüketim ürünleri alanındaki en alakalı artışlar içecekler (%3.52) ve yenilebilir paketlenmiş (%4.28) idi. Temel hizmetler içinde en çok yükleyenler Ön ödemeli ilaç (%3.1), gaz gazı (%3), kablo ve internet TV (%6), yakıtlar (%6.1) ve kiralama (%8).

Bir ailenin Ocak ayında ihtiyaç duyduğu verilerin ayrıldığı bu rahatlamış unsurlarla Günlük 70.642 $ Aylık masraflarla yüzleşmek. Bunlardan 20.312 dolar toplu tüketim ürünleri ve temel hane halkı hizmetlerini işe almak için 50.330 dolar alacak.

Aileler ceplerindeki hizmetlerin daha büyük ağırlığı, süpermarketlerde ve mağazalarda satın alımların iyileşememesidir. Danışmanlık firmasına göre, Kitle tüketimi Ocak ayında% 10,6 düştüAmba bölgesini, düşüşlerin sırasıyla% 12.5 ve% 9,3 olduğu ülkeden daha fazla etkileyen bir trendde.