petrol işçilerinin grevi neden askıya alındı?

PiKe

New member
Nihayet, ulusal grev ertelendi Petrol üreticilerinin zorunlu uzlaşmaya dayanan yasayı reddetmek için bugün başlattığı girişim.


Bu Salı günü öğleden sonra, Ulusal Çalışma İlişkileri ve Düzenleme Müdürlüğü, Arjantin Cumhuriyeti Yağlı Tohum Sanayi Kompleksi İşçileri, Pamuk Çırçırcıları ve İlgili İşçiler Federasyonu için beş günlük bir süre boyunca zorunlu uzlaşma dönemi yayınladı. FTCIODyARA) ve San Lorenzo Petrol İşçileri ve Çalışanları Sendikası (SOEA) adına.


Kuvvet tedbiri, Senato'da tartışılacak olan Üsler Kanunu'na doğrudan yanıt olarak önerilmişti. sendikalar tarafından geniş çapta reddedilen bir çalışma ve vergi reformu öneriyor. Federasyonun resmi açıklamalarına göre protesto, “gerici bir çalışma reformu oluşturmak amacıyla 200'den fazla ulusal yasayı değiştirmeye yönelik hükümet girişimi” olarak değerlendirilen şeye yönelik.


Kendilerine göre “en zenginlere fayda sağlayan” ve aralarında petrol işçilerinin de bulunduğu ücretli çalışanlar için Gelir Vergisi'ni yeniden uygulamaya koyan mali paketten duydukları hoşnutsuzluğu dile getirdiler. ve grevin etkisinin önemli olacağını ve ülke ekonomisi için kilit bir sektör olan tarımsal ihracat kompleksinin operasyonlarını etkileyeceğini umuyorlardı.


Bu anlamda Temel Kanun ve mali pakete ilişkin tartışma sendikal alanda yoğun bir tepki yarattı ve bu güç tedbirinden ve bunun ülke ekonomisine olası yansımalarından endişe duyan çeşitli ekonomik ve siyasi sektörleri alarma geçirdi. Yılın kaba hasat ihracatından elde edilen doların ülkeye girdiği an.


Petrol sendikası yaptığı açıklamada, Temeller Kanunu'nu şu şekilde tanımladı:Arjantin işçi sınıfına karşı yeni bir ilerleme”. Eleştiriler arasında, yasanın “kayıt dışı çalışmanın ağırlaştırdığı tazminatı kaldırdığı, iş sahtekarlığını yasallaştırdığı ve yargılama süresini uzattığı” vurgulanıyor.


Ayrıca, “ayrımcılık, dış kaynak kullanımı ve müteahhitlik sistemini” desteklediğini ve “İşgücü Fesih” Fonları aracılığıyla hem kamu hem de özel sektörde işten çıkarmaları kolaylaştırdığını belirttiler.


Sendika ayrıca, Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan projenin Büyük Yatırım Teşvik Rejimi (RIGI) aracılığıyla “ulusal endüstriye saldırdığı, stratejik devlet şirketlerini özelleştirdiği ve doğal kaynakları dağıttığı” konusunda da uyardı.


Öte yandan Arjantin Cumhuriyeti Petrol Sanayi Odası (CIARA) grevi sert bir şekilde sorguladı ve iddianın ortak sorunlardan değil, “sendikaların greve karşı çıkma yönündeki siyasi kararından” kaynaklandığını açıkladı. fatura.” .


Son olarak kuruluş, “terminalleri ve fabrikaları felç etmenin sendikanın tutumunu ifade etmenin yolu olmadığını” vurguladı ve bunun “ortalama piyasa koşullarının üzerinde makul maaşlar ödeyen” şirketlere zarar verdiğini ileri sürdü.


CIARA şunu ileri sürdü: İşsizliğin ekonomiye olumsuz etkileri olabilir ve sanayi sektörü, zaten zor olan bağlamda durumu daha da karmaşık hale getiriyor.