“Shogun” ve “Thorn Birds” in yıldızı Richard Chamberlain 90'da ölüyor

EnguLizyoN

New member
Yayıncı Harlan Boll, Haberler'e doğruladı, “Shogun” ve “Thorn Birds” deki rolleri için mini dizilerin kralı olarak bilinen efsanevi televizyon oyuncusu Richard Chamberlain, 90 yaşında öldü.

Oyuncu 29 Mart Cumartesi günü Waimanalo, Hawai'i inme sonrasında komplikasyonlardan öldü. 91. doğum gününden iki gün utangaçtı.

Uzun süredir ortağı Martin Rabbett yaptığı açıklamada, “Sevgili Richard'ımız şimdi açılarla.” Dedi. “O, bizden önce sevilenlere özgür ve yükseliyor. Böyle inanılmaz ve sevgi dolu bir ruhu bilmemiz ne kadar kutsanmıştık. Aşk asla ölmez. Ve aşkımız onu bir sonraki büyük macerasına kaldırıyor.”

LOS ANGELES, CA – 19 Mayıs: Aktör Richard Chamberlain, 19 Mayıs 2017'de Los Angeles, California'daki Ace Hotel'de “Twin Peaks” galasına katılıyor. (Fotoğraf: Jason Laveris/FilmMagic)

Jason Laveris

31 Mart 1934'te Beverly Hills, California'da doğan George Richard Chamberlain doğumlu, Beverly Hills High ve daha sonra Pomona Koleji'ne katıldı ve burada sanat derecesi ile mezun oldu. Kore'de konuşlanan ABD Ordusu'nda iki yıllık bir görevden sonra Chamberlain, Alfred Hitchcock “Presents” de konuk olarak ilk TV görünümünü kazandığında kariyerini başlattı.

Onu haritaya koyan rol, kariyerinde üç Altın Küre'den ilkini Chamberlain'i kazanan TV şovu “Dr. Kildare” de lider oldu.

“Petulia”, Üç Silahşör “,” Müzik Aşıkları “ve Peter Weir'in” The Last Wave “gibi önemli filmlerde rol aldı.

Richard Chamberlain – Resimde: Richard Chamberlain

Getty Images aracılığıyla Getty Images aracılığıyla NBCU Fotoğraf Bankası/NBCUniversal

Ancak Forte, Kral VIII, Octavius Caesar ve Scott Fitzgerald'ın beğenilerini tasvir ettiği küçük ekranda kaldı.

Chamberlain ayrıca bir kayıt sanatçısı, çoğunlukla romantik balladlar olarak kısa ama başarılı bir dönem geçirdi ve bir Grammy için aday gösterildi.

Sahnede Chamberlain, İngiltere'deki Birmingham Repertuar Tiyatrosu için “Hamlet” de başlık rolünü oynadı. Broadway'de Chamberlain “My Fuar Lady” ve “Müziğin Sesi” nde ortaya çıktı. “Benim Adil Lady” ve “Müzik Sesi” ile başarılı turlara ek olarak Chamberlain, müzikal “Spamalot” ulusal turunda Kral Arthur'u da oynadı.

Diğer TV ve film görünümleri arasında “Drew Carey Show”, “Nip/Tuck”, “Şimdi seni Chuck & Larry telaffuz ediyorum”, “Brothers & Sisters” ve “Biz Hartmans'ız”.

Richard Chamberlain, 22 Eylül 1985'te Pasadena, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Pasadena Civic Oditoryumu'nda 37. Yıllık Primetime Emmy Ödülleri'ne katılıyor.

/ Getty Images

“Centennial”, “Shogun” ve “Diken Kuşları” nda göründüğünde “Mini dizilerin Kralı” unvanını kazandı.

2003'te, Chamberlain eşcinsel olarak çıktı Anısına, “Shattered Love”, “Şimdi bunun hakkında konuşabilirim çünkü artık korkmuyorum.”

“Büyüdüğümde, eşcinsel olduğum, bir sissy ya da bunun gibi bir şey olmak verbotendi,” dedi “Dateline” dedi. “Kendimi yoğun bir şekilde sevmedim ve kendimin bu kısmından korktum ve saklamak zorunda kaldım.”

Oyunculuk ve şarkı söylemenin yanı sıra, ekolojik konular Chamberlain'in kalbine yakın bir konuydu. Kaliforniya'daki Yosemite Milli Parkı'ndan kaynaklanan Tuolomne Nehri'ni kurtarmak için Long'a lobi yapmıştı. Çabaları nehri nehri koruyan bir mevzuat olan Ulusal Vahşi ve Doğal Sistemin altına sokmaya yardımcı oldu.

Cenaze hizmetleri şu anda açıklanmadı. NPR veya Hawaii Humane Society'ye kendi adına çiçek bağışları istenir.

Daha

Lucia Suarez Sang

Lucia Suarez Sang, CBSNews.com'da Yardımcı Yönetim Editörüdür. Daha önce Lucia, Connecticut'taki Fox61 News'de dijital içerik direktörüydü ve daha önce FoxNews.com, Fox News Latino ve Rutland Herald gibi satış noktaları için yazdı.