“Siyah Kuğu” davasında kocasını öldürmekten suçlu bulunan eski balerin Ashley Benefield, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

EnguLizyoN

New member
Eski bir balerin, 2020 yılında Florida'da görüşmediği kocasını vurarak öldürmesi nedeniyle Salı günü 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CBS üyesi WTSP, Ashley Benefield'in 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığını, bunun ardından 10 yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldığını bildirdi. “Siyah Kuğu cinayeti” davası olarak bilinen dava, bazılarının Benefield'ı 2010 yapımı “Siyah Kuğu” filminin baş kahramanıyla karşılaştırmasıyla ulusal çapta ilgi topladı.

Eski balerin suçlu bulundu Temmuz ayında bir jüri tarafından kocası Doug Benefield'ı Eylül 2020'de bir tartışmanın ardından vurup öldürdüğü için kasıtsız adam öldürme suçundan yargılandı.

32 yaşındaki Ashley Benefield, Güney Carolina'dan ayrıldıktan sonra taşındığı annesinin evinde çıkan bir tartışma sırasında, o zamanlar 58 yaşında olan ve görüşmediği kocasını nefsi müdafaa amacıyla öldürdüğünü iddia etti. Yetkililer kadının onu iki kez vurduğunu söyledi.

“Silahı önümdeymiş gibi tuttum ve dur dedim, o da döndü ve neredeyse dövüş duruşuna geçti. Kollarını ve ellerini etrafta hareket ettirmeye başladı… bana doğru gelmeye başladı ve bana saldırdı ve ben de tetiği çektim.” Ashley Benefield duruşmasında ifade verdi.

Ashley Benefield duruşması sırasında fotoğraflandı. 30 Temmuz 2024'te Benefield, görüşmediği kocası Doug Benefield'ın vurularak öldürülmesinde ateşli silahla adam öldürmekten suçlu bulundu.

Havuz/Bradenton Herald

Çift, birbirlerini iki haftadan kısa bir süredir tanıdıktan sonra evlendi. “48 Saat” bildirildi. Evlendikleri sırada Ashley Benefield 24, eşi yaklaşık dokuz ay önce ölen dul Doug Benefield ise 54 yaşındaydı.

“48 Saat”in bildirdiği gibievlilik zorluydu. Ashley Benefield ile Doug Benefield'ın ergenlik çağındaki kızı arasında gerilim vardı ve birlikte bir bale topluluğu kurma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Ashley Benefield, kocasını ilk karısını zehirlemekle suçladı ve hamileyken annesinin yanında kalması için onu zehirlediğini iddia ederek onu terk etti. İddialar polis tarafından araştırıldı ve herhangi bir suçlamada bulunulmadı.

Ashley Benefield'ın 2018'de çocukları doğduğunda, hakim müdahale edene kadar bebeği altı ay boyunca kocasından sakladığı iddia edildi. Bundan sonra ikili büyük ölçüde barıştı ve 2020'de Ashley Benefield'ın önerisi üzerine birlikte Maryland'e taşınmayı planladılar.

27 Eylül 2020'de Benefield'ler taşınma için bir U-Haul kamyonunu paketliyordu. Ashley Benefield'ın annesi Alicia Byers, torununu parka götürerek çifti evde yalnız bıraktı. Bir komşu ani çığlıklar duyduğunu ve 911'i aradığını bildirdi.

Birkaç dakika sonra Ashley Benefield, elinde silahla başka bir komşunun evine geldi. Bildirildiğine göre komşusuna kocasını nefsi müdafaa amacıyla vurduğunu söyledi. Komşu 911'i aradı.

Polis ve acil servisler müdahale ettiğinde Doug Benefield hâlâ hayattaydı ancak konuşamıyordu. Yaklaşık bir saat sonra bölgedeki bir hastanede öldü.

Müfettişler, Doug Benefield'ın biri bacağından, biri kolundan olmak üzere iki kez vurulduğunu belirledi. İkinci kurşun göğüs boşluğuna girdi. Müfettişler, ateş edilen kişinin karısına sırtını döndüğü sırada ateşlendiğini belirledi.

Ashley Benefield'ın avukatı Faith Brown, o sırada polise, müvekkilinin kocasından ayrılmayı planladığını ve kalacak güvenli bir yer, kullanabileceğiniz bir telefon ve farklı bir isimle kiralanan bir kiralık araba dahil olmak üzere bir kaçış planı olduğunu söyledi. Brown polise, Benefield'ın kocasının plandan “haber almış olmasından” korktuğunu söyledi.

Ashley Benefield, saldırıdan beş hafta sonra tutuklandı.

Haberler'den daha fazlası

Stephen Smith

Stephen Smith, New York merkezli CBSNews.com'un yönetici editörüdür. Washington DC yerlisi olan Steve, daha önce Washington Post'un editör yapımcılığını üstlenmişti ve aynı zamanda Los Angeles, Boston ve Tokyo'da da çalışmıştı.