Trump Kennedy Center'ı nasıl yeniden şekillendiriyor, “uyandıran kültürden” uzaklaşıyor

EnguLizyoN

New member
Kennedy Center'ın yönetim kurulu, Başkan'ın merkezin yönetim organını ve performanslarını yeniden şekillendirerek, “uyandıran kültür” olarak gördüğü şeyden uzaklaşarak Haberler'e verdiği demeçte, Başkan Trump'ı Çarşamba öğleden sonra yeni sandalye olarak seçmeye oy verdi.

Bir yönetim kurulu üyesi Jacqueline Mars mevcuttu, ancak oy kullanmadı, dedi bir kaynak. Bay Trump'tan sonra Geçen hafta açıklanan planlar Kaynaklar, Kennedy Center'ın Başkanını ve Mütevelli Heyetini kaldırıp kendisini başkan olarak kurmak için Beyaz Saray, açık olan yönetim kurulu üye yuvalarını doldurmaya başladı.

Kennedy Center'ın web sitesine göre, yönetim kurulunun yeni üyeleri Beyaz Saray yetkilileri, yönetim yetkililerinin aile üyeleri, bağışçılar ve eşleri vardı:

• Amerika Birleşik Devletleri'nin İkinci Leydi Usha Vance
  • Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Susie Wiles
  • Wiles'ın annesi, Cheri Summerall
  • Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Genelkurmay Başkan Yardımcısı Dan Scavin
  • Beyaz Saray Başkanlık Personeli Direktörü Sergio Gor
  • Allison Lutnick, Ticaret Sekreteri adayının karısı Howard Lutnick
  • Pamela Gross, First Lady'nin eski Beyaz Saray danışmanı
  • Donör Patricia Duggan
  • Emily May Fanjul, Trump Donörünün Karısı ve Şeker Magnate Pepe Fanjul
  • New England Patriots CEO'su Robert Kraft ve New York Yankees Başkanı Randy Levine
Bay Trump toplantıya telefonla katıldı ve Kennedy Center için vizyonu için dava açtı. Kurul ayrıca, 2014'ten beri Kennedy Center'ın başkanlığını yapan Deborah Rutter'a oy vermeye oy verdi. Geçen ay 2025'in sonunda ayrılmayı planladığını duyurdu. Rutter Çarşamba günkü toplantıya katıldı.

Beyaz Saray sessizce bu hafta fantezi olmadan bir dizi açık koltuğu doldurmaya başladı. Kaynaklar, bazı mevcut yönetim kurulu üyelerinin kalması bekleniyor.

Kaynaklardan ikisi, Bay Trump'ın Ally Ric Grenell'i geçici genel müdür olmak için kullandı, ancak görev süresinin kısa olması bekleniyordu. Ancak yönetim kurulu Çarşamba günü Grenell'i geçici olarak Rutter'ın yerini almak için cumhurbaşkanı olarak adlandırdı.

Kurul ayrıca Carlyle Group'un hayırsever ve kurucu ortağı David Rubenstein'ı kaldırdı. 14 yıldır Kennedy Merkezi Mütevelli Heyeti'nin başkanıydı ve Eylül 2026'da istifa edeceğini açıklamıştı. Ancak Beyaz Saray onu önce devirdi.

Bay Trump, geçmişte sahip olduklarına inandığı gibi yapımların “uyandıran kültüre” yaslanmasını istemiyor. Ancak, İncil yaratım hikayesine dayanan ve koro sanat orkestrası ve senfonik koro tarafından gerçekleştirilen Hadyn'in “yaratımı” gibi bazı programların planlandığı gibi ilerleyeceğini söyledi.

Ve dizilim – tiyatro, müzik, şarkı söyleme, dans – devam edecek. Ancak Bay Trump, performansların, ülkenin sadece yarısına hitap edenler yerine daha geniş, daha kapsayıcı ve daha dengeli bir izleyici olarak gördüğü şeylere hitap etmesini istiyor.

Kennedy Center web sitesindeki bazı içeriklerin de, merkezin Nacotchtank ve Piscataway kabilelerinin “geleneksel arazisinde durması” için bir referans da dahil olmak üzere kaldırılması bekleniyor.

Bay Trump, Kennedy Center ile, kendisi ve First Lady Melania Trump'ı duyurduğunu açıkladığında, görevdeki ilk dönemine dayanan bir ilişkiye sahiptir. katılmaz Kennedy Center, 2017 yılında, o yıl bazı ödül alıcılarının bir boykotla tehdit ettikten sonra onurlandırılıyor.

İki kaynak, Beyaz Saray'ın merkezin kaybedilmesini düşündüğünü söyledi. Bağış toplama ekibindeki düzinelerce kişi geçen yıl 90 milyon dolardan fazla para toplarken, federal hükümet yaklaşık 45 milyon dolar katkıda bulundu. Bütçesinin geri kalanı bilet satışlarından ve diğer gelirlerden geldi.

Web sitesine göre, Kennedy Center yılda 2 milyondan fazla ziyaretçiyle yılda 2.200'den fazla performans, etkinlik ve sergi düzenliyor. Merkez 1958'de Kongre tarafından kuruldu ve John F. Kennedy'ye yaşayan bir anıt olarak görev yapıyor. Başkan tarafından atanan 36 üyenin yanı sıra, mütevelli heyetleri de Kongre tarafından belirlenen hükümette eski resmi liderleri de içeriyor.

Kierra Frazier

bu rapora katkıda bulundu.

Daha

Jennifer Jacobs

Jennifer Jacobs, Haberler'de kıdemli bir Beyaz Saray muhabiridir.