Trump'ın savunma seçimi senatörlerle karşı karşıyayken Pete Hegseth'in onay duruşması sürüyor

EnguLizyoN

New member
Hegseth, komiteye bir açılış konuşması yaptı, göreve ilişkin vizyonunu özetledi ve geçmişinin (her ne kadar önceki Pentagon liderlerinden farklı olsa da) değerli olduğunu savundu.

Hegseth, “Savaşçılara Karşı Savaş” adlı kitabında ana hatlarıyla belirttiği fikirleri ikiye katladı. “Başkan Trump beni bu pozisyon için seçtiğinde bana verdiği öncelikli görev, savaşçı kültürünü Savunma Bakanlığı'na geri getirmekti” dedi.

Başka bir protestocu duruşma salonundan çıkarılırken Hegseth, “O da benim gibi, ölümcüllüğe, meritokrasiye, savaşa, hesap verebilirliğe ve hazırlıklı olmaya odaklanmış bir Pentagon istiyor” dedi.

“Her şeyden önce vatanımızı savunacağız” diyen Hegseth, ABD'nin artık “itibar caydırıcılığı”na güvenemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Hegseth, “Biz Cumhuriyetçi değiliz, demokrat değiliz, Amerikalı savaşçılarız” dedi.

Hegseth, orduya ilk nasıl katıldığını hatırlatarak, Guantanamo Körfezi, Afganistan ve Irak'ta “inanılmaz Amerikalılarla” birlikte görev yaptığını söyledi. “Üniformayı çıkardığında görevim asla durmadı” dedi.

Hegseth, önceki savunma bakanlarının biyografisine sahip olmadığını kabul ederken, Trump'ın “botları tozlu birine dümeni verme zamanının geldiğine” inandığını söyledi.

“Bir değişim ajanı,” diye devam etti Hegseth. “Belirli şirketlerde, belirli programlarda veya onaylanmış anlatılarda hiçbir çıkarı olmayan biri.”

Hegseth, “tek özel ilgi alanının savaşçılar, savaşları caydırmak” ve eğer istenirse “savaşçılarımızın asla adil bir dövüşe girmemesini” sağlayarak “savaşları kazanmak” olduğunu söyledi.

Hegseth, savaş alanında gördüklerini ayrıntılarıyla anlatarak, “Benim neslimin çoğu gibi ben de oradaydım” dedi. “Bu benim için akademik değil, bu benim hayatım.”

Hegseth, incelenen gazi kuruluşlarında yaptığı çalışmaları açıklayacağını söyleyerek, senatörleri kendisini tanıyanlara bir lider olarak geçmişini sormaya teşvik etti. Gelecek dönem başkanın vizyonunu yürütme sözü vererek aradığı pozisyonu “hayatımın en önemli konuşlandırması” olarak nitelendirdi.

“Başkan bana net bir vizyon verdi ve bunu uygulayacağım” diye devam etti. “Daha önce Anayasa üzerine yemin ettim ve eğer onaylanırsa bunu gururla tekrar yapacağım.”