United Airlines yolcusu San Francisco'dan uçakta uyurken saldırıya uğradı: “Yüzü morarmış ve kanlıydı”

EnguLizyoN

New member
Yetkililer, United Airlines'ın kros uçağındaki bir adamın uyuyan bir yolcuya şiddetli bir şekilde saldırdığını ve yüzüne kan gelene kadar defalarca yumruk attığını söyledi. Bir görgü tanığı, saldırıya uğrayan adamın sağır olduğunu ve konuşamadığını söyledi.

Bir FBI ajanının beyanına göre yetkililer şüpheliyi Everett Chad Nelson olarak tanımladı.

Olay, Pazartesi günü United Flight 2247'de, Virginia'daki Washington Dulles Uluslararası Havaalanı'na gitmek üzere San Francisco Uluslararası Havaalanı'ndan kalktıktan yaklaşık iki saat sonra meydana geldi.

İfadeye göre Nelson, Boeing 737'nin arka kısmına doğru 35F numaralı koltuktan kalktı ve uçağın ön tarafındaki tuvalete gitti. Kurbanın kimliğinin belirlenmediği yeminli ifadeye göre, koltuğuna döndüğünde 12F numaralı koltukta durdu ve orada uyuyan adamı yumruklamaya başladı.

Uyuyan adamın arkasında oturan Sandhya Gupta saldırıyı izledi.

Gupta, Haberler'e “Gözlerindeki bakışı unutmayacağım” dedi. “Kimsenin gözlerinde böyle bir bakış görmemiştim. Sanki kurbanın içini görüyor gibiydi.”

FBI'ın beyanına göre saldırı yaklaşık bir dakika sürdü. Yeminli ifadeye göre, adam Nelson ona vurmaya devam ederken çığlık attı ve adamın kanı Nelson'ın rüzgarlığının kollarında, yakındaki bir koltukta ve uçağın duvarında ve penceresinde görüldü.

Gupta, Haberler'e “Aslında bu adamın silahı var mı diye merak ettim çünkü sadece yumruklarınızla bu kadar çok hasar verebileceğinizi bilmiyordum” dedi. “… Yüzü morarmıştı ve kanlıydı.”

Gupta, başka bir yolcunun koridora koştuğunu ve onu durdurmak için kollarını Nelson'a doladığını söyledi.

Gupta, “Onu kontrol altına almaya gelen kişiyle kavga etmedi” dedi. “Bir robotu kapatmak gibiydi.”

Gupta, uçaktaki bir doktorun saldırıya uğrayan adama doğru koştuğunu ve ilk yardım yapmaya başladığını söyledi. Kendisine yardım eden insanlara işaret etmeye başladığında sağır olduğunu ve konuşamadığını fark ettiğini söyledi.

İddiaya göre adamın gözlerinde morluklar ve burnunda da yara vardı. İfadeye göre Nelson yaralı görünmüyordu ve adamın karşılık verdiğine dair herhangi bir belirti yoktu.

İfadeye göre Nelson, uçağın ön tarafındaki bir koltuğa oturtuldu ve saldırıyı durduran yolcu tarafından izlendi. Gupta, saldırıdan sonra zaptedilmediğini söyledi.

Gupta, “Gevşekleşti” dedi.

United yaptığı açıklamada yolcu ve mürettebatın tepkisini övdü.

“Mürettebatımızın ve müşterilerimizin hızlı müdahalesi sayesinde, Pazartesi günü San Francisco'dan Washington Dulles'a giden uçakta bir yolcu başka bir müşteriye fiziksel olarak saldırgan davrandıktan sonra zaptedildi. Uçuş güvenli bir şekilde indi ve sağlık görevlileri ve yerel kolluk kuvvetleri tarafından karşılandı.” havayolu dedi.

Gupta dedi ki uçuş görevlisi Nelson'ın, adamın daha önce sokakta kendisine saldırdığını iddia ettiğini söyledi.

Gupta, “'Ben masumum' diye mesaj atmaya devam etti” dedi.

Federal Havacılık İdaresi yaptığı açıklamada olayı araştırdığını söyledi. Ajansa göre, havayolları 1.740'ın üzerinde rapor verdi asi yolcu olayları bu yıl bu tür olayların 2021'in başlarında ulaşılan rekor seviyelere göre düştüğünü belirtti.

Kathryn Krupnik ve Ryan Sprouse raporlamaya katkıda bulundu.

Haberler'den daha fazlası

Alex Sundby

Alex Sundby, CBSNews.com'da kıdemli editördür. Alex, içeriği düzenlemenin yanı sıra son dakika haberleri, suç ve kötü hava koşulları hakkında yazıların yanı sıra çok eyaletli piyango ikramiyelerinden 4 Temmuz sosisli sandviç yeme yarışmasına kadar her şeyi ele alıyor.