Yargıç Trump yönetiminin yabancı yardım programları için finansmanı geçici olarak geri yüklemesini emrediyor

EnguLizyoN

New member
Washington – Perşembe günü bir federal hakim, Trump yönetimine, dava ilerlerken dış yardım sözleşmeleri ve diğer ödüller için finansmanı eski haline getirmesini emretti ve federal hükümete kapsamlı değişiklikler yapmaya çalışırken cumhurbaşkanı için başka bir aksilik sağladı.

ABD Bölge Hakimi Amir Ali, kısmen finansman alan bir grup kuruluştan geçici bir sınırlama emri için bir talep verdi. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, Ya da USAID ve diğer ajanslar, ancak o zamandan beri federal dolarlardan kesildi ya da Bay Trump'ın yürütme yardımı konusunda 90 günlük bir duraklama emri verilen yürütme eyleminin ardından çalışmalarını askıya almak zorunda kaldı.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, Bay Trump'ın direktifinin ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun geçen ayın sonlarında yayınlanan ve durdurma emirleri için yeni fon yükümlülüklerini geçici olarak durduran ve bir sonraki muhtıranın, yönetici gücü.

Direktifin USAID ve diğer dış yardım programlarının “finansmanında ve yönetiminde kaos yarattığı” konusunda uyardı.

“Bu yasadışı davranış sürecinin etkisini abartamaz: büyük ve küçük işletmeler üzerinde programlarını kapatmaya ve çalışanların gitmesine izin vermeye zorlandı; dünyanın dört bir yanındaki aç çocuklarda; dünyanın dört bir yanındaki ölümcül hastalığa bakan popülasyonlarda; ve Anayasal emrimizle, “Küresel Sağlık Konseyi liderliğindeki bir grup rakip için avukatlar bir mahkeme dosyalamasında yazdı.

Eski Başkan Joe Biden tarafından atanan Ali, en iyi Trump yönetim yetkililerinin, yetkilendirilmeden Dışişleri Bakanlığı veya USAID aracılığıyla finanse edilen dış yardım konusunda bir duraklama uygulamasını ve bir incelemeyi bekleyen yabancı yardım programları için yeni finansman yükümlülüklerini durdurmasını engelledi. Ayrıca yönetimi, 19 Ocak'tan itibaren yürürlükte olan sözleşmeleri, hibeleri veya diğer dış yardım ödüllerini askıya almasını ve Bay Trump Beyaz Saray'a dönmeden önce var olan Dış Yardım Ödülleri ile bağlantılı olarak durdurma emirleri vermesini engelledi.

Hakim, dava açma aşamasında, kâr amacı gütmeyen kuruluşların geçici, acil durum rahatlama yükünü karşıladığını, ancak taleplerinin çok geniş olduğunu söyledi. Ancak Ali, grupların iddialarının esası üzerinde başarılı olacağını ve “onarılamaz zarar göreceklerini gösteren güçlü bir ön hazırlık yaptıklarını” buldu.

Ali, “Burada, tüm dış yardımların askıya alınmasının uygulanmasında belirtilen amacı, verimlilikleri ve tutarlılıkları için önceliklerle tutarlılıkları için inceleme fırsatı sunmaktır.” “Ancak, en azından bugüne kadar, sanıklar, ülkedeki işletmeler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve kuruluşlarla binlerce anlaşma için bir şok dalgası ve yükselen tüm kongre tahsisli dış yardımların bir battaniye askıya alınması konusunda herhangi bir açıklama sunmadılar. programları gözden geçirmenin rasyonel bir öncüsüdür. “

Çarşamba günü yapılan bir duruşmada, yedi kar amacı gütmeyen kuruluştan oluşan bir grubu temsil eden bir avukat olan Stephen Wirth, müşterilerinin Bay Trump'ın yürütme emri tarafından “harap” olduğunu söyledi. Yabancı yardım programları için finansman dondurulması sonucunda küçük işletmelerin deklanşöre zorlandığı konusunda uyardı. Yurtdışında açlıktan ölmek için yiyecekler limanlarda ve depolarda çürüyor ve tıbbi malzemelerin süresi doluyor.

Buna ek olarak, USAID için projeler düzenleyen uluslararası bir kalkınma şirketi olan en az bir grup olan Demokrasi International, ABD merkezli işçilerinin 95'ini ve çalışanlarının% 93'ünün denizaşırı ofislerde USAID projelerinde çalışan% 93'ünün öne geçmesi gerektiğini söyledi.

Federal hükümetin sözleşmeleri “toplu olarak” feshettiğini söyledi.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için avukatlar, yabancı yardım hibeleri alan kuruluşların USAID ve Dışişleri Bakanlığı'ndan fon almaya çalıştıklarını, ancak fonlarına erişemediklerini söyledi. Diğer durumlarda, grupların sözleşmeleri feshedildiğini ve tamamlanmış iş için bekleyen faturaların ödenmediğini söyledi.

Adalet Bakanlığı avukatları bir dosyalamada, en az 230 USAID hibesi ve sözleşmelerinin feshedildiğini veya durdurma emirlerine maruz kaldığını söyledi.

Trump yönetimi, ABD dış kalkınma yardımı ile ilgili 90 günlük duraklamayı yapma kararının, ABD'nin desteklediği projelerin yönetimin dış politikasıyla uyumlu olmasını sağlamasını sağladığını ileri sürdü.

Başsavcı yardımcısı Eric Hamilton, duruşma sırasında konunun Kongre tarafından tahsis edilen paranın nasıl harcandığıyla ilgili olduğunu söyledi. Yetkili, dış yardımı yöneten federal yasaların, cumhurbaşkanının bu fonların nasıl kullanılması gerektiğini belirlemesine izin verdiğini savundu.

Ayrıca Rubio'nun hayat kurtaran insani yardım programlarından feragat ettiğini belirtti.

Ali, Trump yönetiminin 1961'de kurulan ve bağımsız bir ajans olan USAID'yi elden geçirme çabalarından önceki vakalar ortaya çıktı. Trump yönetiminin USAID yüklenicileri ve ajans ortakları için yabancı yardım finansmanı ve durdurma emirleri üzerine dondurulması nedeniyle operasyonları son birkaç hafta içinde kargaşa içinde. Yönetim ayrıca denizaşırı USAID görevlerini kapatmak ve yurtdışında yaşayan ve çalışan binlerce çalışanı hatırlamak için harekete geçti. Geçen hafta yönetim binlerce USAID çalışanı yerleştirildi İdari izin ve yardım ajansının Washington, DC, genel merkezini personele kapattı.

Ancak Bay Trump'ın çabalarından bazıları, işçi sendikalarının getirdiği ayrı bir davada Washington'daki başka bir federal yargıç tarafından durduruldu.

Bay Trump tarafından atanan ABD Bölge Hakimi Carl Nichols, geçici olarak yasaklanmış Hükümet, 2.000'den fazla çalışanı idari izne yerleştirmesinden. Ayrıca, idareye zaten izinli çalışanları eski haline getirmesini emretti ve USAID çalışanlarının ev sahibi ülkelerinden hızlandırılmış tahliye edilmesini engelledi.

Jacob Rosen bu rapora katkıda bulundu.

Haberler'ten daha fazlası

Melissa Quinn

Melissa Quinn, CBSNews.com için bir siyaset muhabiridir. Washington muayenesi, Daily Signal ve Alexandria Times dahil olmak üzere satış noktaları için yazdı. Melissa, Yüksek Mahkeme ve federal mahkemelere odaklanarak ABD siyasetini kapsar.