Yetkililer, Maui sörfçüsünün köpekbalığı saldırısında bacağının bir kısmını kaybettiğini söyledi

EnguLizyoN

New member
Yetkililer, Cuma sabahı bir köpekbalığının Maui sörfçüsünü ısırdığını ve bacağını kestiğini söyledi.

Maui İlçesi bir basın bülteninde, 61 yaşındaki adamın Cuma sabahı Waiehu Sahil Parkı'nda Sand Piles olarak bilinen bir sörf noktasında sörf yaparken bir köpekbalığının onu ısırdığını söyledi.

Olay yerine gelen polis ekipleri ilk önce turnikeyle kanamayı kontrol altına almaya çalıştı. Yetkililer, bacağının “dizin hemen altından tamamen kesildiğini” söyledi.

Görgü tanıkları, CBS üyesi Hawaii News Now'a, adamın kıyıya doğru yüzmesine diğer sörfçülerin yardım ettiğini söyledi.

Tanık David Basques Hawaii News Now'a “Bu bağırmayı duydum ve baktım ve birdenbire su sıçrattığını gördüm ve ne olduğunu bilmiyorum” dedi. “…Yolun yarısından fazlasında kendi kendine yüzdü, sonra birinin atladığını gördüm ve onu içeri getirdiler.”

Adam, kıyıda tedavi altına alınırken uyanıktı ve ardından durumu kritik olarak Maui Memorial Tıp Merkezi'ne götürüldü.

KGMB'ye göre Maui İtfaiye Departmanı Şef Yardımcısı Jeff Giesea gazetecilere verdiği demeçte, “Hastayı kıyıya çıkarken gösterdiği güç ve imkanlardan dolayı tebrik etmek isterim.” “Yani, bu olağanüstü bir şey. İyi Samiriyelilerin sunduğu yardım ne olursa olsun, onları da takdir etmek isterim.”

Olay, yetkililerin sahil parkını kapatmasına yol açtı. Yetkililer, bölgedeki vatandaşları sudan uzak durmaları konusunda uyardı. Olayın olduğu her yönde birer mil sudan uzak durulması yönündeki kamuoyu uyarısı en az Cumartesi öğlene kadar geçerli olacak. Bölgede köpekbalığı görüldüğü takdirde uyarının süresi uzatılacak.

Maui yangın ve okyanus güvenliği yetkilileri, kurtarma gemisi ve drone kullanarak sularda devriye geziyorlardı. Devlet yetkilileri köpekbalığı uyarı işaretleri verdi ve bölgenin kordon altına alınmasına yardımcı oldu.

Ne tür bir köpekbalığının olaya karıştığı konusunda herhangi bir ayrıntı verilmedi.

Haziran ayında ünlü sörfçü Tamayo Perry öldürüldü Oahu'nun Kuzey Kıyısı'nda sörf yaparken köpekbalığı saldırısına uğradı.