YPF, yatırımlarını Vaca Muerta'ya tahsis etmek için Brezilya'daki madeni yağ işletmesini sattı

PiKe

New member
Petrol şirketi YPF, Brezilya'daki madeni yağ işinin %100'ünü (YPF Brasil Comércio de Derivados de Petróleo LTDA) Usiquimica do Brasil şirketine sattıKimyasal ürünlerin üretim ve satışında 80 yılı aşkın tecrübeye sahip olan A.Ş.

fikri yönetmek şirketin tüm kârsız varlıklarından kurtulup yalnızca kendisine yüksek kâr marjı sağlayan şeye odaklanmak: kaya petrolü ve gazı Vaca Muerta'nın.

YPF Brasil, 1998 yılında bir şirket olarak kurulmuş olup, 2015 yılından bu yana yıllık 48.000 metreküp üretim kapasitesine ve pazar payına sahip kendi madeni yağ tesisine sahiptir.pazar payı-%2.

Şirket kaynakları, “Bu satış sözleşmesi, YPF madeni yağ markalarının kullanımına ilişkin bir lisans sözleşmesinin yürütülmesine ilişkin şart ve koşulları içermektedir, böylece YPF ürünlerinin söz konusu ülkedeki varlığı korunacaktır” yorumunu yaptı. Operasyonun bedelini belirtmediler.

YPF Brezilya'nın satışı, başkan ve CEO'su tarafından hazırlanan 4×4 Planının adımlarından biri olarak gerçekleşiyor. Horacio Marinfirma payının değerini 4 yılda 4 ile çarpmak.

YPF yaptığı açıklamada, “Bu karar, daha fazla odaklanma ve kârlılık elde etme amacıyla sürekli portföy inceleme sürecinin bir parçasıdır.” dedi. Bu yıl petrol şirketi, “Andes Projesi” adı verilen projede kendisini geleneksel petrol ve gaz varlıklarından elden çıkardı.

Şili'deki işletme de satışa sunuldu ve gaz dağıtıcısı Metrogas'taki özel ilgi değerlendirilecek.

“Aynı şekilde, şirketin yönetim kurulu, yeni enerjiler alanındaki konumunu güçlendirmek amacıyla, önümüzdeki on yıl için stratejik planın geliştirilmesine odaklanacak yeni bir başkan yardımcılığı oluşturma kararı aldı. Bu yeni yaklaşımda, Puerto Madero merkezli petrol şirketi, YPF Luz, Mega ve Profertil gibi şirketler gelecekteki enerji geçişinde temel bir rol oynayacak” yorumunu yaptı.