Arjantin dolar cinsinden pahalılaştı ve turizmdeki düşüş otel işletmelerini güçlü bir şekilde etkiledi

PiKe

New member
Daha az turist ve yerli gezginlerin satın alma gücünün düşmesiyle el ele, Mayıs ayında otel doluluk oranı yıllık %24,7 düştüUlusal İstatistik ve Nüfus Sayımları Enstitüsü'nün (INDEC) sektöre ilişkin araştırdığı son rapora göre.


Kuruluşa göre, yılın beşinci ayında otel ve parahotel işletmelerinde yaklaşık 2,4 milyon geceleme kaydedildi. Yerleşik ve yerleşik olmayan yolcuların tesislerde uyuduğu gecelerde ise yüzde 28,0 ve yüzde 12,2 oranında azalma görüldü. Dolardaki durgunluk ve peso enflasyonu nedeniyle dolar fiyatlarındaki artışın etkisi açıkça görülüyor. Kasım ayına kadar komşu ülkelerden 'bana iki tane ver' diye gelen turistler var ya da çok daha az.


Turistik bölgelere göre; Buenos Aires şehri ay içinde en yüksek gecelik konaklama yüzdesini %27,6 ile yoğunlaştırdı.: Yaklaşık 297.146 kişi ağırlandı. Takip etti Patagonya, %17,1 ve 183.770 misafir ile. CABA bölgesi, yerleşik olmayan gezginlerin de tercih ettiği bölge oldu: toplam gecelemelerin %57,1'ini oluşturdu.


Mayıs ayına ait resmi istatistikler, bölgelere göre en çok ziyaret edilen yerlerin şunlar olduğunu gösterdi: Mar del Plata (Buenos Aires), Puerto Iguazú (Litoral), Salta şehri (Kuzey), Mendoza şehri (Cuyo), Córdoba şehri (Córdoba), ve San Carlos de Bariloche (Patagonya).


Daha az turist ağırlayacak


Otel doluluk seviyelerindeki düşüş doğrudan bağlantılıdır. yabancı turist sayısında düşüşDevalüasyondan sonra ülkede tatil yapmanın daha pahalı olduğu kişiler için.


Haziran'da geçen yılın aynı ayına göre 110 bin daha az yabancı turist 330 bin geldi. Demek ki %25'lik bir düşüş. Nisan ve Mayıs ayı verilerine bakıldığında Arjantin'e toplamda 400 bin daha az turist geldi.


Arjantin dolarındaki fiyat artışı nedeniyle bu düşüş esas olarak Uruguay, Şili, Paraguay, ABD, İspanya ve Fransa'dan gelen ziyaretçilerde meydana geldi.


Ülkede 40 oteli bulunan Howard Johnson zincirinin sahibi Alberto Albamonte'nin vizyonuna göre, “Arjantin'de otel sektörü büyüyor ancak dünya çapındaki kadar potansiyele sahip değil”. Vizyon, ülkeye yabancı turistlerin gelişini teşvik etmek için “daha fazla altyapı, daha fazla altyapı ve daha fazla hava bağlantısı ile daha fazla arz olması”.


“Arjantin bölge açısından dünyanın sekizinci ülkesi olmasına rağmen turizme yönelik hizmetleri hâlâ çok az. Uluslararası turizmin yüzde 1'ine ulaşamıyoruz. Yüzde 5'e ulaşırsak tarım sektöründen daha fazla döviz geliri elde ederiz” diye düşünüyor.


Her halükarda, durgunluk ve uluslararası seyahat edenlerin talebinin azalması, mevcut altyapının bile kullanılmadığını gösteriyor.


INDEC verilerine göre konaklama kategorisinde en yüksek aylık doluluk oranı (TOH) %43,9 ile 4 ve 5 yıldızlı otellerde olurken; Bunu %33,0 ile üç yıldızlı, apart ve butikler takip ediyor. Hafta sonu oda doluluğunun en yüksek olduğu kategoriler ise şöyle oldu: %41,4 ile 4 ve 5 yıldızlı oteller; ve %34,2 ile üç yıldızlı oteller, apartmanlar ve butikler.