Cerrah James Ryan, onu kontrol etmek için çok daha genç kız arkadaşı Sarah Harris anestezi uyuşturucu verdi, diyor savcılar

EnguLizyoN

New member
Ne zaman Sarah Harris 2020 yazında bilgelik dişlerini çıkarmak için ameliyat için gitti, iyi ellerde olduğunu düşünmüş olmalı. Seçtiği ağız cerrahı Dr. James Ryan, Washington, DC bölgesi evinin yakınında yıllarca eğitim, iyi bir üne ve gelişen bir uygulama yaptı. 23 yaşında yeni bir hasta olarak, sadece 14 yaşındayken onu izlediğini iddia etmemiş olabilir. Ve Ryan, Sarah'nın dişlerini çıkarmaktan daha fazlasını yapardı. Ailesi, kendi kendini kontrol edeceğini ve sonunda hayatını alacağını söylüyor.

26 Ocak 2022 sabahı, ilk müdahale ekipleri, Ryan ile yaşadığı evin katında tepkisiz bulduktan sonra Sarah'yı canlandıramadı; Ameliyatın ardından ikisi romantik olarak dahil olmuştu. Ryan, yetkililere bir gece önce 22:30 civarında yatağa gittiğini ve sabahları keşfettiğini söyledi. İlk müdahale ekiplerinin Sarah'nın uyuşturucu ve akıl sağlığı ile mücadele ettiğini ve aşırı dozdan şüphelendiğini söyledi. Olay yerinde yetkililer Dr. Ryan'ın hesabına inanıyorlardı.

Fakat bir süredir Sarah'nın annesi Tina Harris, Ryan'dan şüphelenmişti. Tina Harris, “48 Saat” katkıda bulunan Nikki Battiste'ye Ryan'ın ona itiraf ettiğini söyler ve Sarah'yı sadece 14 yaşındayken arkadaşlarıyla parkta gördüğünde fark ettiğini ve Battiste, Ryan'ın Sarah'ya sonunda onu öldüren alışkanlık formasyonu ilaçlarına erişim sağladığını yetkililerden öğrenir. Hepsi “Ahlaksız Kalp Cinayeti” başlıklı bir raporda. Yayın Encore, 10 Mayıs Cumartesi günü CBS'de 9/8c'de yayınlanıyor ve Paramount+'da akış yapıyor.

Sarah Harris

Tina Harris

Tina Harris, Ryan'ın o sabah haberlerle aradığı andan itibaren kızının ölümünden sorumlu olduğunu bildiğini söyledi. Sarah'nın depresyon ve endişe öyküsü olduğunu söylüyor. Son üç ay içinde iki kez, Sarah'yı bulamaç konuşma ve uyuşturucu şişeleri ve yakınlarda tıbbi gereçler ile keşfettiğini ve Sarah'nın kız kardeşi Rachel'a fotoğraf çekmesini talimat verdiğini söyledi. Tina Harris, Sarah ve Ryan'ın her ikisinin de sadece onu nemlendirdiğini iddia ettiklerini ve Tina Harris'i polise bildirmemeye ikna ettiklerini söyledi. Ancak Sarah'nın risk altında olduğu konusundaki şüphesinin, yetkililerin Sarah'nın sisteminde iki güçlü cerrahi anesteziğine sahip olduğunu keşfettiğinde kızının ölümünden sonra teyit edildiğini söylüyor: Propofol ve ketaminikincisi de depresyon için kullanılır ve aktörün 2023 ölümünde haber yaptı Matthew Perry.

Lise sırasında ve sonrasında Sarah iyi bir öğrenci, hevesli bir model ve güzellik yarışması kazanmıştı. Zaten bir erkek arkadaşı vardı. Ancak Tina Harris, Ryan'ın umursamadığını söylüyor. Tıbbi prosedürden kısa bir süre sonra Sarah'a olan ilgisinin daha açık hale geldiğini söylüyor. Tina Harris, yaşının iki katından fazlası, Smiley Face emojisi ile mesaj attı ve Sarah'ya cerrahi asistanı olarak bir iş teklif etti. Tıbbi bir kariyere ilgi duyuyordu, işi almıştı ve Tina Harris bu Noel etrafında, Sarah'yı dolabında bir elmas kolye bıraktığını söylüyor. Ryan üç yetişkin çocukla boşandı ve zaten çalışanlarından biriyle bir bebeği vardı.

Tina Harris, “Dedim ki, 'Tamam, senin peşinde,” dedi. “Ayağını aşağı indirmelisin.”

Ancak Tina, 2021'in başlarında Sarah'nın Ryan ile yemek yemeyi kabul ettiğini söylüyor. Önümüzdeki aylarda Sarah'yı giydi, diyor Tina Harris, ona dikkat, hediyeler ve seyahatle duş alarak – hatta diğer harmanlar için seyahat masrafları bile ödeyerek.

“Sarah'yı tımar ediyor mu?” diye sordu Battiste.

“Evet, evet,” diye yanıtladı Tina Harris. “Ve… bence beni tımar ediyordu; bence Rachel'ı tımar ediyordu.”

Tina Harris'in sarhoş bir Ryan'ın kendisine ve Rachel'a onları anında rahatsız eden bir şey açıkladığını söylediği Eylül 2021'de Key West'e bir seyahatte hepsi birlikteydi: Sarah'yı onu hasta olarak görmeden çok önce fark ettiğini. Tina, Sarah'nın sadece 14 yaşında olduğunu söylüyor.

Tina Harris, “Sarah'nın mahallede yürüdüğünü ve arkadaşlarıyla parkta oynadığını görürdüm,” diyor Ryan bir akşam Ryan. Daha sonra Sarah'nın “güzel” olduğunu düşünmeye bir referans eklediğini söyledi.

Konuşma bağımsız olarak desteklenemedi, ancak Tina Harris Ryan'ın konuşmaya devam ettiğini söyledi. “'Bu küçük alışveriş alanında caddenin karşısındaki oyuncak mağazasında çalıştığını öğrendim” dedi. “'Bu yüzden çocuklarımı oraya götürürdüm, böylece onu görebiliyordum ve' Frozen'den Elsa gibi giyindiğinde hatırlıyorum ve Tıpkı Elsa'ya benziyor. ''

Tina Harris'e göre, Ryan daha sonra Sarah'nın bir garson işi olduğunu keşfetti.

Ryan, “O zaman bu restoranlardan birinde çalıştığını öğrendim … ve bu yüzden akşam yemeğine girerdim, böylece onu sunucum olarak alabilirim” dedi.

Battiste, “Dr. Ryan Sarah'a takıntılı gibi geliyor,” dedi.

“O öyleydi. Çok öyleydi,” dedi Tina Harris.

Tina Harris, endişelerini Sarah'nın ölümünden haftalar sonra Montgomery County Polisi'nden dedektif Ian Iacoviello ile paylaştığını söyledi. Farmasötik vakalardaki uzman 2023 emekliliğine yaklaşıyordu, ancak önce James Ryan'a karşı onu suçlayan ve deneyen savcılarla bir dava açtı.

Iacoviello bize, “Bir ebeveyn olarak başka bir yetişkin adamın çocuğumu izlediklerini söylediğini hayal edemiyorum.” Dedi. “Bir sorun var, um, bir infatasyon, A – neredeyse bir kontrol yönü.”

Ryan'ın Sarah'nın ilk kurumu sırasında ve sonrasında yetkililer, uyuşturucularını ofisinden çıkardığı ve kız kardeşi Sarah'nın ölümünden sonra Rachel Harris tarafından ortaya çıkarılan bir dizi metinle kanıtlandığı gibi onu kontrol ettiğini söylüyor.

11 Şubat 2021'de Ryan şöyle yazdı: “Sana bir enjeksiyon verebilirim… kaygı 6 saniye içinde (sic) tamamen gidecek. Deneyelim…” Ekim ayında Sarah uyuşturucu istiyor, yazıyor: “Kasım ayında ketamin var mı …” Şırıngalara ihtiyacımız var… ” Aralık ayında: “Gerçekten ihtiyacım var … uyku xan (sic) propofol getiriyorsun…”

“Bir bağımlı yarattı,” dedi Iacoviello.

Ve en az bir durumda, Ryan'ın uyuşturucuları Sarah'nın kendisine uyguladığı görülüyor. 20 Aralık 2021'de “Uyanırsan … Sana şimdi ketamin verdikten sonra değişmeye gittim …” yazdı.

“Uyurken onu enjekte ediyor,” dedi Iacoviello “48 saat” dedi. “İzleme yok, hiçbir şey yok.”

Ryan'ın duruşmasında kovuşturma adına ifade veren sosyal hizmet uzmanı Janice Miller, “Kimyasal olarak ona bağımlıydı.” Dedi. Tanık kutusundan Miller, jüri üyelerine işlevsiz ilişkilerin bir tarafın diğeri üzerinde güç aradığı ve daha sonra bu gücü kontrol için kullandığı dengesizliklerden kaynaklanabileceğini söylemişti. Miller, Battiste'ye, Ryan ile hiç tanışmamış olmasına rağmen, davranışının küfürlü bir partnerin modeline uyduğunu ve bu nedenle Sarah Harris üzerindeki kontrol ihtiyacının yıllar önce başlayabileceğini söyledi.

“Dr. Ryan hala gençken Bayan Harris'e ilgi duysaydı, uh … onu gerçekten bir kişi olarak görmedi,” dedi “48 saat” ile yaptığı röportajda. “Onu bir nesne olarak gördü… eşit bir ilişki içinde olacak bir kişi değil. Ve eğer bu doğruysa, o zaman eşit bir ilişkiye sahip olabileceği fikriyle değil, onu kontrol edebileceği fikrine girdi.”

Ryan Sarah'yı kontrol etmek isteyebilirdi, ancak ona karşı dava açan savcılar bir meydan okuma ile karşı karşıya kaldı. Ölmesini istediğine dair kesin bir kanıtları yoktu. Böylece onu uyuşturucu dağıtımı, dağıtma niyeti ve çok nadir bir cinayetle suçladılar.

“Ahlaksız kalp cinayeti” nedir?

Olarak bilinir “Ahlaksız kalp cinayeti.”

Bize bunun ikinci derece cinayetin bir alt kategorisi olduğunu söylediler-devletin sanığın insan yaşamı için pervasız bir göz ardı ettiğini göstermesi gereken adam öldürmeden daha ciddi. Maryland Yardımcı Devletin Avukatı James Dietrich “48 saat” bir örnek verdi:

“Eğer … bir silah alıp sadece rastgele bir kalabalığa vurursam,” diyor Dietrich, “Kimsenin öldüğünü zorunlu olarak istemeyebilir ya da umursamayabilirim. Ama… bu çok fazla pervasız bir eylemdir.” Birinin ölmesi muhtemeldir. “

Sözlü cerrah, kız arkadaşın ölümünde “ahlaksız kalp” cinayetle suçlandı ile
48 saat YouTube'da

Ve Dietrich, Dr. Ryan'ın tıbbi eğitiminin Sarah Harris'e getirdiği ilaçların risklerini bilmek zorunda olduğunu söyledi.

Ryan'ın 14 yaşındayken Sarah hakkında yorum yaptığı iddia edilen yorumlar, savunma ekibinin Ryan ve Sarah yetişkin olarak tanıştıklarında sadece ona yardım etmek istediğini ve uyuşturucu ve depresyonla kendi savaşının ölümünde bir rol oynamış olabileceğini savundu. Ancak, Rachel'ın Sarah'nın evinde çektiği suçlayıcı metinleri ve fotoğrafları düşündükten sonra, suçlu karar Tüm suçlamalarda.

Ve James Ryan, ölümcül aşırı dozda uyuşturucu suçlamasıyla karşılaşan tek doktor değil. Geçen yaz, federal savcılar iki doktora Matthew Perry davasında ketamin dağıtmak için komplo kurdular.

3 Ocak 2024'teki Ryan cezasında Ryan, yargıç ona 45 yıl hapis cezası vermeden önce mahkemeye hitap etti.

Ryan, “Uyuşturucuları Sarah'a uygulaymamış olsam da ve onları ne zaman aldığından tam olarak emin değilim, bu ilaçlar kesinlikle benim sorumluluğumdu.” Dedi. “Ve onlara asla erişemediğinden emin olmalıydım … Bağımlılığını kontrol edebileceğimi hiç düşünmemeliydim …”

Haberler'ten daha fazlası