Harris, Trump'ı 10 Eylül tartışmasında “geri adım atmakla” suçluyor: “Hazırım”

EnguLizyoN

New member
Obama'nın Harris'i desteklemesi bekleniyor









Obama'nın Harris'i desteklemesi bekleniyor

02:34


Washington — Başkan Yardımcısı Kamala Harris, eski Başkan Donald Trump'ın 10 Eylül'deki başkanlık tartışmasına ilişkin önceki anlaşmasından geri adım attığını iddia ederek, gazetecilere “Ben hazırım” dedi.

“Donald Trump ile tartışmaya hazırım. Daha önce kararlaştırılan 10 Eylül tartışmasını kabul ettim. O da bunu daha önce kabul etti. Şimdi geri adım atıyor gibi görünüyor,” dedi Washington'a bir toplantının ardından vardığında muhabirlere. konuşma Houston'daki Amerikan Öğretmenler Federasyonu'nun önünde. “Ama ben hazırım. Ve seçmenlerin bu yarışta var olan bölünmüş ekranı bir tartışma sahnesinde görmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Ve bu yüzden hazırım. Hadi gidelim.”

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 25 Temmuz 2024'te Maryland'deki Joint Base Andrews'a varışında gazetecilere konuşuyor.


BRENDAN SMIALOWSKI/POOL/AFP Getty Images aracılığıyla



Trump ve Başkan Biden, Beyaz Saray için yarışta olduğu dönemde, Mayıs ayında tekrar anlaşıldı 27 Haziran'da CNN'in ev sahipliğinde düzenlenecek ilk ve 10 Eylül'de ABC News'in ev sahipliğinde düzenlenecek ikinci olmak üzere iki başkanlık tartışmasına katılacak.


Ama Bay Biden'ın zayıf performans Geçtiğimiz ay ilk tartışma sırasında onu çağırıyor yeniden seçilme teklifini sonlandırmak için Pazar günü göreve başlayacağını duyurdu kampanyasından vazgeçti ikinci dönem için. Yarıştan çekilmesinin ardından Harris adaylığını duyurdu ve o zamandan beri Demokrat adaylığını güvence altına almak için gereken delegelerin çoğunluğunun desteğini aldı.

Trump, Harris ile tartışacağını ve ona karşı “bir kereden fazla” karşı karşıya geleceğini söyledi. Ancak sosyal medya platformunda, bunun ABC News yerine Fox News tarafından sunulması gerektiğine inandığını söyledi. Eski başkan ABC'yi “sahte haber” ve “şaka” olarak adlandırdı.

Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, “Demokratlar adaylarını resmen belirleyene kadar genel seçim tartışmalarının ayrıntıları kesinleştirilemez” dedi.



Daha




Melisa Quinn


Melissa Quinn, CBSNews.com için siyaset muhabiridir. Washington Examiner, Daily Signal ve Alexandria Times gibi yayın organları için yazmıştır. Melissa, ABD siyasetini ele alır ve özellikle Yüksek Mahkeme ve federal mahkemelere odaklanır.