JD Vance, tepkiler arasında “çocuksuz kedi hanımlar” ifadesini savundu

EnguLizyoN

New member
Washington — Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı JD Vance Cuma günü “çocuksuz kedi hanımlar” hakkındaki yorumunu savundu, 2021'deki açıklamalarının bu hafta tekrar gündeme gelmesinin ardından gelen tepkilere rağmen.

“Açıkçası, bu alaycı bir yorumdu,” dedi SiriusXM'deki “The Megyn Kelly Show”daki bir röportajında. “Kedilere karşı hiçbir şeyim yok. Köpeklere karşı hiçbir şeyim yok. … İnsanlar alaycılığa çok fazla odaklanıyor, aslında söylediklerimin özüne değil. Söylediklerimin özü, Megyn — üzgünüm, bu doğru.”

“Bu insanlar buradaki kişisel durumu, tüm toplumumuzun çocuk sahibi olma fikrine karşı şüpheci ve hatta nefret dolu hale geldiği yönündeki iddiamla karıştırmak istiyorlar,” dedi daha sonra.


2021'de Fox News'e katılan ve Ohio Senatosu koltuğu için yarışan Vance, ABD'nin “kendi hayatlarından ve yaptıkları seçimlerden mutsuz olan ve bu yüzden ülkenin geri kalanını da mutsuz etmek isteyen bir grup çocuksuz kedi hanımı” tarafından yönetildiğini söyledi.

Devam etti, “Bu sadece temel bir gerçek – Kamala Harris'e, Pete Buttigieg'e, AOC'ye bakın – Demokratların tüm geleceği çocuk sahibi olmayan insanlar tarafından kontrol ediliyor. Ve ülkemizi, içinde doğrudan bir çıkarı olmayan insanlara teslim etmemizin ne anlamı var?”

Vance 2021 yılında Üniversitelerarası Çalışmalar Enstitüsü'nde yaptığı bir konuşmada Demokratlara karşı benzer açıklamalarda bulunmuş, eleştirilerinin biyolojik veya tıbbi nedenlerle çocuk sahibi olamayanlara yönelik olmadığını söylemişti.

Vance, Cuma günü yaptığı açıklamada, “Bu, çocuğu olmayan insanlara yönelik bir eleştiri değil” dedi.

“Bu, Demokrat Parti'nin aile ve çocuk düşmanı olmasını eleştirmekle ilgili” dedi.

Yorumun, karısıyla yaptığı bir konuşmadan kaynaklandığını söyledi. Uşakariyeri üzerinde olumsuz etkileri olabileceği için çocuk sahibi olmamak konusunda hissettiği baskı hakkında. O sırada, üç çocuklarından ikisi doğmuştu.

“Çalışmak isteyen annelerin çoğunun 'Kariyerim için kötü olacağı için daha fazla çocuk sahibi olamam' düşüncesiyle yaşadığı ne tuhaf bir toplum kurduk,” dedi ve daha sonra “çocuk sahibi olmak iyidir” çünkü “ebeveyn olmak dünyaya bakış açınızı değiştirir” diye ekledi.

Doğurganlık sorunlarıyla ilgili olarak açıkça konuşan aktör Jennifer Aniston da bu kişiler arasındaydı. Vance'in önceki açıklamalarını eleştirdiüreme hakları konusundaki pozisyonlarının yanı sıra. Haziran ayında Vance, IVF gibi doğurganlık tedavilerine erişimi korumayı ve genişletmeyi amaçlayan bir Demokrat yasa tasarısına karşı oy kullandı ve Cumhuriyetçi meslektaşlarıyla birlikte “ülke çapında IVF'ye erişimin devam etmesini güçlü bir şekilde desteklediklerini” belirten bir bildiriye imza attı.

“Bay Vance, kızınızın bir gün kendi çocuklarını doğuracak kadar şanslı olmasını diliyorum. Umarım ikinci seçenek olarak tüp bebek tedavisine başvurmak zorunda kalmaz. Çünkü siz bunu da ondan almaya çalışıyorsunuz,” diye yazdı Aniston bu haftanın başlarında sosyal medyada.

Vance, kızının 2 yaşında olması nedeniyle bu tür yorumların “iğrenç” olduğunu söyledi.

“Eğer doğurganlık sorunları olsaydı,” dedi, “ona yardım etmek için elimden gelen her şeyi yapardım çünkü ailelerin ve bebeklerin iyi bir şey olduğuna inanıyorum.”



Daha




Caitlin Yilek


Caitlin Yilek, Washington, DC'de bulunan CBSNews.com'da siyaset muhabiridir. Daha önce Washington Examiner ve The Hill'de çalışmış ve Ulusal Basın Vakfı'nın 2022 Paul Miller Washington Muhabirlik Bursu'nun üyesiydi.